Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

5008 1.6HDi 80kW a nekonečné problémy


chauffeur

Recommended Posts

Ahojte...na mojom aute je teraz už 6. turbo a znova sa dostáva do problémov a v jeho okolí sú sadze. Auto navyše jemne šklbe pri otáčkach do cca. 2000. Mechanik v novom servise mi odporučil reklamovať upevnenie turba a súčasne mi povedal, že to môže spôsobovať aj FAP, ak dáva vysoký odpor turbu a že by som si to mal dať najlepšie skontrolovať niekde v Peugeote. Navyše som si všimol vysokú teplotu v motorovom priestore už po prejdení pár kilomerov a celé to teplo ide z turba a z nejakej veci pod plechovým krytom. Obrázok mám z netu, žltou je miesto vysokej teploty (ani po 4 hodinách stánia po prejdení cca.11km sa na to nedalo siahnuť rukou a je extrémne horúca už po 3km v meste) a zelenou miesto, kde sú sadze. Je vôbec bezpečné na tom jazdiť? Do najbližšieho Peugeotu to mám cca.30km.

206_hdi_013.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

otazka je, co ukazuje diag a v jakem skutecnem stavu FAP je, pokud to takhle zere turba, tak bud to nemaze, tzn, sundat olejovou vanu, vycistit, dat novy sitko olejovyho cerpadla, sundat komplet vedeni u olejoveho filtru a taktez vycistit, zkontrolovat sitko v banjo sroubu pripojeni mazaciho potrubi turba (nejlepe dat komplet nove srouby, tesneni a mazaci trubku) a nasledne pred montazi zmerit tlak oleje prave na vystupu do okruhu mazani turba, ale je divny, ze to ma porad tak vysokou teplotu, bud je skutecne FAP ucpany a nebo tam jde spatna smes, muze byt zasekly EGR ventil, muze podkapavat vstrik a jit tam moc nafty, zkontroloval bych i utesneni vstriku, jestli nejde ze spalovaku do olejovyho okruhu pres trubky, v nichz jsou vstriky ulozeny, tlak a vyfukove plyny, to by pak nadmerne karbonovalo a prepalovalo olej, takze pak spatne maze a karbon zas ucpava cely mazaci system, takze turbo casem klekne. Asi by stalo za to sundat i sani, bude v nem kopa karbonu v sacich kanalech, ale rozhodne uz nedavat dalsi nova turba, dokud se nenajde pricina

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6. turbo??? kdo to delal? Pokud ten kdo to delal to udelal poradne, tak by minimalne cast veci co popisuje Ferry musel udelat (novy duty sroub se sitkem (jeho vetsi modifikovana verze, novy saci kos, vycistit olej. vanu, nova privodni trubka oleje k turbu)), jelikoz to predepisuje Garrett jako vyrobce turba pro motory 1.6 HDi pri vymene.... ale dost o tom pochybuji...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Ďakujem za odpovede a som tu znova. Posledný servis skončil výmenou EGR a opravou podfukujúceho vstreku. Prešiel som odvtedy cca. 6000 km a zrazu na zjazde z diaľnice zvuk ako vysavač a strata ťahu motora. Zrejme opäť turbo. Dovtedy jazdilo bez chýb, trápila ma iba mierne vyššia spotreba okolo 7l.

Čo som zistil, tak olej napriek nedávnej výmene je totálne čierny. Sestrine 2.0 Hdi ho má podstatne svetlejší. Na obrázku vľavo 1.6 a vpravo 2.0 Hdi.  A v motorovom priestore sú čierne sadze. Buď urobil zle tú trysku, alebo to ide z iného miesta. Palubný nepíše žiadnu chybu..

Je možné tento motor normálne udržiavať alebo je lepšie sa toho zbaviť? S autom som po každej stránke okrem motora spokojný. Viete mi poradiť nejaký servis v okolí Ružomberka, kde by to vedeli spraviť poriadne? 

olej.jpg

sadze.jpg

motor.jpg

vsttrek - Copy.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To cerne u turba je spatne nasazeny Katalyzator/FAP (ty dve veci jsou spojeny v jednu). Jinak mam v C4GP stejny motor, najeto ted asi 247.000km. Turbo je tam z fabriky. Olej je cerny asi pomerne rychle, kdyz kontroluju po vymene stav hladiny, je vzdy cerny. Zadny naznak svetlosti.

 

Pises, ze turbo zase asi KO.

Tak ona je otazka jak jezdis, ale kdyz sis to koupil nove a jeste to auto mas, tak predpokladam, ze slusne - co se tyce chovani k turbu. Pak je otazka, jak postupovali mechanici pri vymene turba. BTW, uz jsi mel dole olejovou vanu? Ja jen, jestli to nekdy v ramci vymeny turba udelali, nebo fakt meni jen samotne turbo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Logicky uvažujúci človek v servise by už pri výmene 2. turba musel začať riešiť príčinu problému a nie následky - zlé turbo. Prvé čo ma napadne je nedostatočné mazanie turba, takže zobrať niekam, kde sa tomu rozumia a vedia ako pracuje motor a nemenia iba slepo súčiastky, lebo to bude nekonečný príbeh.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

no ja resil neco podobne u fabie rs 8x turbo a furt padalo. nakonec jsem to uz  nevydrzel vymenil vse i chladic nasavaneho vzduchu a auto zacalo jezdit podle me teda bylo neco s tim chladicem protoze az kdyz se vymenil tak bylo po problemu. jinak turbo vydrzelo vzdy 5km rana a praskla osa v turbu pokazde reklamace uznana a nakonec urcite bylo neco v tom chladici

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...