Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů


morepower

Recommended Posts

Jinak teda ja mam patro a v mistnostech pohyb cidla plus kourove cidla,  vse bezdrat. Kdyz jdeme spat zamknem spodni patro. Jsme i na PCO ale to uz je pak na tobe jestli to chces a je tam 500 nebo 870 mesicne podle rozsahu sluzeb.

Mame to uz pet let a nemohu na to dopustit. Jsme i klidnejsi.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok, diky. Mam (budu mit) bungalov, 5 mistnosti na jedne pulce + obytna hala s jidelnou a kuchyni na druhe. Cenovou relaci netusim, musi to fungovat. Jsem ze stary skoly, takze radsi poradna petlice nez nejaka elektronika, ale tak pokud uvidim, ze sem prilisny dinosaurus, prizpusobim se..

Upraveno uživatelem morepower
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to teprve plánuješ tak počítej s venkovními roletami na okna a všechny dveře kterýma půjde do baráku vlézt tak dát lepší a musí to stačit pokud jsi stará škola.  Asi bych do kuchyně přidal požární hlásič. Na barák šikovně rozmístit světla s pohybovým senzorem aby to obsáhlo tak velký kus pozemku aby se tam nikdo nemohl schovat ve tmě a praštit Tě když uděláš dva kroky od domu do  prostoru. S alarmem záleží na lokalitě kde to má stát ta stavba na samotě je asi zbytečné montovat alarm který bude dělat při narušení kravál jen v místě tam by to asi sneslo napojení na PCO nebo aspoň nějaký co umí poslat poplachové SMS na vybrané čísla. Pokud to bude v zástavbě tak by mohl stačit nějaký co udělá kravál v místě. 

Ale tak nějak bych nesázel na to že Ti tady veřejně někdo poradí detaily jak to má spíš bych čekal jen obecně známá fakta.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to jsem chtel napsat, ze sdelit takhle verejne zabezpeceni domu a co kde jak mam, muze jen blazen..... 

K pohybovym cidlum..... staci bezbarvy lak ve spreji a cidla jsou pro zlodeje vyresena (typicky kdy na pozemek nekdo vleze v dobe, kdy jsou cidla odpojena a tzv. si to pripravi.......... ty drazsi maji proti tomu ochranu (jak je nekdo zastrikne tak zmeni barvu signalizujici ledky...... 

jako clovek, co mel na starosti zabezpeceni velkych obchodnich center ti muzu doporucit kontaktovat firmu jablotron a nechat si poradit konkretne od nejakeho odbornika. Spousta veci se da totiz vyresit jiz pri stavbe. Ja osobne uprednostnuji kombinaci mechanickeho a elektronickeho zabezpeceni s napojenim na PCO a tichym alarmem obsahujici cidla na okna a dvere a tristaky do kazdeho okna....... Pokud bys mel dostatek financi, tak jde instalovat i kamery s pripojenim na PCO, ktere se spusti jen v pripade pohybu. Pokud neudelas toto tak muzes mit klidne pancerove dvere, ale zlodej pujde pak oknem :D, pokud chces, pres SZ jsem ti k dispozici :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci díky, je jasný, že nechci po nikom, aby mi prozradil svoje konkrétní zabezpečení, spíš potřebuji tu inspiraci. Klidně pokračujte, fakt si toho cením.

Barák už stojí, dodělávají se interiéry. Kontaktuju jablotron, to jo, jinak dveře mám pořádný, ale v oknech nemám rolety, ale žaluzie. Zatím jsem chtěl kvůli dispozici baráku tam dát dvě-tři pohybový čidla, venkovní kameru, řvoucí alarm dovnitř i ven. Je pravda, že pohybovky na rozsvícení světel taky zvážím.

Upraveno uživatelem morepower
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli to ještě lze, použij dráty a nenech si vnutit bezdrát. Jinak ožární čidla v každé místnosti bych dneska už taky vyžadoval, víc než nějaký alarm. Současná elektronika je na takové úrovni, že nikdy nevíš, co Ti kde chytne. Všechno je z Číny...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok, dráty nejsou asi problém.

Shodou okolností mi ráno volal "budoucí" soused, že ať tam rychle přijedu, že v noci byli zloději ob dva domy vedle...no ty vole, já bych to řezal, že by mi trubka nestačila. Šlohli nějaký kola a motorovou pilu, a rozbili okno u auta. Do domů se nevloupali, brali jen po zahradě, ksindl, nasranýho vlčáka na ně.

Člověk se brání blbě i když tam bydlí, natož když je trošku z ruky. Chalupu nám vykradli nevím-kolikrát, tak 15x asi. Už tam nebylo co vzít, tak to aspoň rozbili.

Jako profíkům se asi neubráním, ale zas jim to aspoň neulehčím.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No úplně nejlepší zabezpečení jsou všímavý sousedi. Protože můžou v případě potřeby volat Tebe nebo PČR.  To podle toho jak situaci vyhodnotí. 

Co se týče chaty, tak než tu naši milovaný poloviční bratr prodal tak tam to otec řešil jednoduše po sezoně všechno odstěhoval ke kamnům dal kýbl uhlí a třísky na podpal na stůl flašku nejlevnější kořalky nějakou plechovku s jídlem krabici sucharů a dva lahváče a když odcházel tak nechal všechny vnitřní dveře pootvírané a vchodové dveře sice zamknul ale byl tam sundaný štítek od kliky a ta nejobyčejnější vložka aby šlo jednoduše rozlomit. Dvakrát za zimu to jel zkontrolovat a zjistil že od té doby co byla chata takhle nachystaná tak se jí nikdo nevšimnul a ostatní chaty byli i třikrát za jednu zimu vybrané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já na sousedy nespoléhám. Bývají všímaví, ale zas ne úplně. Nehledě k tomu, že ne vždy budu v dojezdový vzdálenosti. Pamatuju, když nám v bytovce vykradli sklep, zjistil jsem, že sousedka ráno vstala a jako každý den šla a otevřela dveře na dvůr. No jo, jenže jak sem taky zjistil, pokaždé když otevřela na dvůr, tak odešla zpátky domů něco dělat. Takže byla v podstatě otázka času, kdy někdo cizí vběhne do baráku a něco vyvede. A dušovala se mi, že má dvorek přece pořád na očích, no, neměla...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě zkombinuj pořádnou "petlici" s elektronikou. Již zmiňovaný Jablotron nebo jsou i jiné ověřené systémy (např. Paradox). K Jablotronu nabízeli i napojení na PCO myslím, že na půl roku zdarma a potom jsi si mohl platit nějakou službu z jejich ceníku. Myslím, že tam je i prodloužená záruka na systém. Tyhle systémy můžeš i postupně rozšiřovat (požární čidla, kamery apod.), umožňují ovládání přes počítač nebo telefon. Jak zmiňoval Péťa tak pokud máš možnost tak natáhni dráty. Vyhni se levným systémům za pár tisíc, ty jsou k ničemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší zabezpečení je výborná pojistka. Jinak všechno se dá překonat. Je to jen otázka investice zloděje. 

Ideální je prosté podsvícení prostoru. Neví zda to už spustilo alarm a podobně. 

Jinak rolety a pancéřové dveře je pozvánka, pojď do mě, něco tam uvnitř bude. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojištění tě taky nezachrání, pokud se v tom neorientuješ, tak tě odrbe pojišťovna. Protože když ti vykradou byt tak ti pojišťovna nikdy neuhradí škodu v pořizovacích cenách, ale např. elektroniku třeba Allianz hradil v plné ceně jen do 1 roku stáří a poté už krátil plnění a po 4 letech za notebook dávali prd. Takhle jsme to měli před pár roky ve firmě než jsme přešli jinam. A hlavně pokud budeš mít papundeklový dveře a obyčejnou fabku za dvě stovky tak ti pojišťovna oznámí, že jsi nedostatečně zabezpečil majetek a budou krátit plnění :bojim Nejlepší je, pokud chceš např. pojištění proti krádeži tak si nechat projít to místo pojištění od pojišťováka dané pojišťovny a on ti řekne co ti pojistí, na kolik a co případně jakým způsobem zabezpečit. U bytu to asi není nutný pokud máš trochu rozumu a koupíš si pořádný zámek na dveře, ale třeba u domu se zahradou a s nějakými přístavky už se to vyplatí. 

A jak píše Pe.tr, na některý případy je ti pojištění na prd...:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...