Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pokuta za otevřené okénko auta


Stejsn

Recommended Posts

před 7 hodinami, Laďa napsal:

Ano je to věc každého jak si zabezpečí auto, ale až by mu ho někdo vykradl, tak by říkal, kde byla policie. Proč nehlídá majetek lidí?

no, já můžu mluvit za sebe a rozhodně bych teda nevinil policii, že tam nehlídala. Na druhou stranu bych ocenil, kdyby případného pachatele našla, nebo po něm opravdu pátrala. A to "opravdu" myslím, tak, že opravdu a ne říct:" jó, pane, toho nikdy nenajdem", jak znám z vlastní zkušenosti (myšleno ten přístup).  ...Tenkrát docela koukali, že jsme si pachatele i ukradené věci našli sami. Naopak, byli ještě protivný, že musej kvůli nám papírovat. Ale to je jiný příběh.

Ještě k té citaci - ono je to dvousečný, já bych je třeba ve většině případů ani nepotřeboval (poldy myslím), ale jaksi stát a legislativa mi brání si svůj majetek chránit. Vždycky si vzpomenu na jeden modelovej případ někde z ameriky, kde místní vyhláškou přikázali, že v každém domě musí být dlouhá zbraň. No a víte, kolik od té doby bylo vloupání do baráků? No žádný. Ale sorry, to je taky jiný příběh :D

Hezký den všem

PS: ani ten pán, ani poldové se neměli chovat hrubě. Pán měl poděkovat, že má o něj někdo starost a policajti neměli buzerovat. Bylo by jim všem líp. Jenže něco z toho se nestalo...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.....strážníci mu řekli svůj názor, on teda i svůj, a tak mu asi nezbývalo nic jiného než už prostě odjet ....

 

Tak teď  jsemse  zasmál.....je to blbost na druhou:papa

Získáním řp se kdysi zavázal k dodržování pravidel, který někdo vymyslel a pro legraci to nebylo. Získáním oprávnění k řízení se zavázal nejen k tomu ,že na archu vyplní správně těch 58 nebo 60 bodů.Dále se zavázal, že bude vykonávat svalový pohyby k tomu ,aby dodržoval literu zákona, znalosti rozvíjel,atd...

Strážník tedy řešil , využil oprávnění dle zákona o mp , dále poučil občana z pozice úřední osoby( protože to znát musí,((chodí se pravidelně přezkušovat před komisi ministrestva vnitra, to občan ze své pozice NEmusí )) ,a občan drze nedbal .

NeExulpoval se ,nevyvinil se,nepodal vysvětlení ......

Vývoj věcí, paragrafů ,lidí jde stále dopředu , i obyčejný šofer si musí novelizovat. Neznalostní nevědomost s arogancí neomlouvá nikoho .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, myšut napsal:

Tak teď  jsemse  zasmál....

No, nebyli jsme nikdo u toho, ale ve většině případů mluvčí a nejen policejní mají svůj pohled a výklad události a nemusí říkat přesně to, co se stalo. Prostě to vysvětlí ve prospěch zaměstnavatele a novináři to ještě přikoření...:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano ,strážník má nařízeno :  2 ,někde 3 měs po přijetí, a splnění podmínek dle zákona o MP získat --osvědčení-- od vnitráků( akreditovaný kurz : např Polis Příbram), kterým se dostává do pozice úřední osoby, tím jsou mu přiznány pravomoce dle zákona a povinnosti z toho plynoucí(oznamovat ,konat i mimo službu, některé interní věci,...) .

 Po 3 letech výkonu toto osvědčení musí obhájit znova před tou samou komisí ,(ze znalostí o zákonu o Mp,přestupkáč, tržní řád, zákon o odpadech ,právo atd....) .

Nyní je na stole novelizace zákona o MP - přezkoušení má být po 5 letech , nástup k Mp posunut od 18 let a nějaká kosmetika k výkonu.

 

policista České rep. má po přijetí kurz ,který je o poznání delší , žel- ten se již neopakuje . Pouze novelizace paragrafů v rámci školení.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To není záležitost žádného čipování lidí ani jiných hovadin, co se kolem toho vyrojily. V zákoně není ani zmínka o tom, že musí být explicitně zavřené okénko. Celý problém tkví jen a pouze v buzeračním nastavení obecní policie, která prvoplánově slouží k výběru dodatečných finančních prostředků do obecní kasy a jako taková si pochopitelně během krátké chvíle najde a objeví, z kterých skupin lidí ty prachy vytahá nejsnadněji a v největším množství. Zbytek jsou jen a pouze kecy, nějaká bezpečnost a pořádek policajty absolutně nezajímají. Kdo se od nich oholit nechá, akorát tím přispívá k prohlubování tohoto zparchantělého systému.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neplantěte 2 věci do jednoho tematu ....prajzská a P1 je rozdíl....

P1 má nepsaný zákony ,  tam je jeho  království   --jeden milion přestupků za rok je tvrdá norma , vymyslelo si to individuum, co dělalo Bc ..dálkově ,zápočty chodilo na 7mý pokus a celý si to zaplatilo

,to individuum ,co to tam vede tím myslím

Upraveno uživatelem myšut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dovolím si ještě pro jednou zčeřit vlny zdejšího příspěvku ....je osobně více než milé pozorovat, kolik aktivních lidí sleduje dění kolem sebe a je tím pohoršováno , s každou s prominutím ,,kravinou ,,

Takže řadový střážník prostě dělá ,co má lege artis  řešit ....a přitom důležitý strážník ,co má přes desítky podřízených ,vykonává svoji funkci , vede ozbrojený sbor , krafe si s novináři a má přes 3 měsíce  SDĚLENO obvinění(trestně stíhán)  od policejního komisaře a na své funkci už dávno NEMÁ co dělat ......?????

Upraveno uživatelem myšut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jediný čemu rozumím a s čím i souhlasím, že je to celé kravina a vůbec bych to neřešil být strážník...[emoji4] Opravdu je plno vozidel, která nemají okénka a ani střechu.... A jak myslíš, že se to dostalo do médií? Ze by ten arogantní řidič?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám dva úhly pohledu. Po revoluci jsme začali vykřikovat cosi o svobodě a demokracii. Myslím si, že lidi jsou tou svobdou a demokracií tak trošku zblblí a tak si nepřipouštějí absolutně žádné povinnosti, které pro ně vyplývají ze zákona. A to co nám přijde jako absurdita, to považujeme za neplatné a nevymahatelné.

V případě vědomě otevřeného okna... Jak psal Kluas ml.  Vnímám to tak, že po vykradení vozu/ domu otevřeným oknem bude majitel jako poškozený požadovat sepsání. Tak že musí přijet policie v počtu dvou členů, a možná ještě techniků + třeba pes. A tak si myslím, že ty lidi + pes to nedělají z lásky k vlasti grááátis, ale jsou někým placeni. Tak že úmysl majitele nechat otevřená okna musí někdo zacálovat. To už Klaus neřekl. Nehodlám spekulovat co by dělali policisté v době, když by nebyli u vykradeného.

S případě pána kterej venčil je to o to smutnější, že byl pouze upozorněn. Spousta věcí se dá vyřešit domluvou. Ale holt starší prudérní bručoun pán si postavil hlavu, že má pravdu on a tak udělal co udělal. Pak se ale nemůže divit že když si ho pozvou, ukáží mu paragraf, že bude muset rozbít prasátko. Podobných případů je spousta. Určitě to tu vyvrátí nebo potvrdí někdo od policie, nebo instruktor autoškoly. Kdyby se alespoň lidsky zeptal co porušuje s tím, že už se bude dopředu omlouvat, vybral si radši horší cestu.

Mám také zajímavý příběh. Kecáme s kamarádem který byl policista u pivka o tom, že každý má povinnost prokázat svoji totožnost. Do té doby jsem měl za to, že stačilo místopřísežné prohlášení druhé osoby která potvrdí moji totožnost. Nikoliv, ůdajně musí být minimálně OP. Tak že když jen na pivko, tak zásadně s OP. Prošel jsem si pár článků na gůglu a je to patrně opravdu tak. Taky jsem si vzpomněl na jedno video které dávám ke zhlédnutí. Považuji to taky za masakr. Ale fakticky na druhou stranu chápu, že občan je povinnen prokázat svoji totožnost na požádání kdykoliv. Pakliže by ten pán na zemi vyndal OP z kapsy na zadku, na zemi by se nikdy neocitnul a zásahovka by také nepřijela.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jak myslíš, že se to dostalo do médií? Ze by ten arogantní řidič? ........

.....to je mi vcelku jedno jak , já nekopu za ozbrojený sbory.... , já za sebe jako fyzická osoba jedu v právu a snažím se obyčejný lidi vysekat z průserů na magistrátě ,u soudu ...co se stanou v denním životě na co stačím , protože mě to zkrátka baví ...

Upraveno uživatelem myšut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nehodlám řešit to, kdo dal do médií informaci o tom, že za otevřené okno "může" hrozit pokuta.

Jehé sorry, koukám že reakce byla na předešlý příspěvek. Ale i tak to sedí :super

Upraveno uživatelem Míla72
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Normální je nekrást a tečka. Takže když někdo něco ukradne, měl by dostat na prdel, nezávisle na tom, jestli to ukrad, protože to prostě šlo a nebylo to "přivázaný". Takže od poldů bych chtěl, aby ho chytli.

Hypoteticky si pak přece může ten zloděj prací v lapáku vydělat na ten jejich úkon, ne? Nehledě k tomu, že kdyby zloději věděli, že je "dycky" chytnou, tak budou krást míň. ...já vim, příliš ideální...:mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

krásný odstavec, jadrné , stručné, výstižné ,palec nahoru ...žel realita je jiná . Reálně je vězení nejdražší hotel v Čr . do slova do písmene.  Je to zhruba tak ,že 1 den v zařízení je paušál cca 50 kč na hlavu. V tom je jídlo, teplota 25 st Celcia zabezpečení ,služby (  cesty do nem ,lékař ,probace , volnočasové aktivity ,zaměstnání,hygiena..... ) Takže už od pohledu to stojí trochu více ,že .....

Ano , člověk v káznici má nárok pracovat, třetina jde státu ,třetina spoření na účet ,třetina jde do rukou pracujícího .Zabruslíme do podnikové ekonomiky, kde jsou nároky na pracujícího ,přestávky ,oděv, cesty do práce ,náklady,školení, BOZP , průměrná mzda ( je trochu menší než průměr)....dělají se vánoční ozdoby, dekorace ,obrazy, atd....

jenže skladba v káznici je různá ,pracujících je kolik...pětina..? to budem všichni heppy jestli jo ....zbytek se,, fláká,,, to platíme my .Je tam spousta lidí ,co je jim trochu vše jedno ,proč by pracovali.....nemaj kde bydlet ,proč se nenechat zašít na půl roku to tepla ,když je podzim....? je to fenomén vězeňská turistika....nevěřil jsem ,dokud ke mě nepřišel ve 2 ráno na Václaváku mladý feťák ,co měl zákaz Prahy ....venku už 3 dny pršelo a on nepapal....chtěl do tepla.....stalo se to před 9 lety....jak byl rád ,že byl na cele.....

.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
V 3. 8. 2017 at 14:47, morepower napsal:

Normální je nekrást a tečka. Takže když někdo něco ukradne, měl by dostat na prdel, nezávisle na tom, jestli to ukrad, protože to prostě šlo a nebylo to "přivázaný". Takže od poldů bych chtěl, aby ho chytli.

Hypoteticky si pak přece může ten zloděj prací v lapáku vydělat na ten jejich úkon, ne? Nehledě k tomu, že kdyby zloději věděli, že je "dycky" chytnou, tak budou krást míň. ...já vim, příliš ideální...:mad:

Já ti rozumím a chápu tě morepower. Ale zkus jmenovat svobodné, demokratické země bez komoušů, kde tvé tvrzení funguje. Grázlové mají svoje práva a oni to moc dobře vědí.

Zejména zmíním náš stát, kde pachatel trestné činnosti má více práv než jeho oběť. Pak chápu, že se najde někdo, kdo vysekává lidi z průserů a baví je to ... Smiř se tím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...