Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pokuta za otevřené okénko auta


Stejsn

Recommended Posts

Co si myslíte o tomhle?

https://www.novinky.cz/krimi/444609-ridici-hrozi-pokuta-kvuli-otevrenemu-okenku.html

Já teda nechávám kabrio úplně běžně otevřené na ulici i hodiny, akorát mám páku na volantě. Výklad zákona mi příjde přitažený za vlasy, otevřené okénko by mohla řešit tak max, pojišťovna, když se z auta něco ztratí.

 

Nejvíc mě na tom zaráží tohle:

Citovat

Poté sedl za volant a z místa drze odjel. Kdyby to neudělal, téměř jistě by se událost řešila domluvou,“ dodala mluvčí.

To je podle mě typická arogance moci, prostě potřebovali někoho zbuzerovat a ukázat kdo je tu pánem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No taky jsem to četl.  Podle mne je to boj toho chlápka taky se mi povedlo zapomenuté otevřené okno byl jsem někde na úřadu najednou telefon a tady hlídka MP Praha pane máte otevřené okno u vozu. Já že mám jednání na úřadu a že teď tam nemůžu. V pořádku mi to ošefujeme za dvě hodiny dojdu k autu a okno zalepené igelitovým pytlem a na tom nálepka že je to práce MP. Než jsem to sundal tak tam byli dostalo se mi poučení podle jakého paragrafu jsem se dopustil přestupku a že tentokrát je to o domluvě poděkoval jsem složil a vrátil jsem ten pytel a bylo vyřešeno.  Takže se nedivím že když se s nima hádal tak že to hodili do správka když už si dali tu práci jo sehnat tak jim mohl aspoň poděkovat a ne se dohadovat.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslím že je to kravina. Je každého věc zda si okno zavře nebo ne. Když mu ho někdo ukradne jeho problém.Vcelku často nechávám všechny okna trochu stažené( v létě když neprší :D ) aby se to vyvětralo když jdu třeba do krámu. 

@Pe.Tr už se na tom pracuje :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamarádovi se stalo, že něco stěhoval za auta a jak šel s plnýma rukama, odešel, zapomněl ho zamknout, klíčky nechal v zapalování a šel domů. Vůbec mu to nedošlo. Asi za 3 hodiny mu zvoní policajti (tedy státní), šel dolů (podotýkám, že v bytě a auto stálo na parkovišti, tedy museli zjistit, čí je), policajt mu podává klíče a povídá, že mu to zamknul, ale že tohle by dělat neměl, co kdyby mu to někdo ukrad... Kámoš koukal jak puk, omluvil se, že to nebyl úmysl, policajt jen řekl, ať si dá pozor. Byl tak konsternovanej, že se ani nezeptal odkud jsou. Takže vlastně opačnej případ. Ale třeba to bylo jen proto, že to nebyl měšťák... Člověk se pak nediví, jakou mají reputaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi to srovnání nebude  zcela relevantní, ale: Představte si, že odcházíte z domu (bytu) a necháte otevřená okna, odemčené případně rovnou otevřené dveře.... Přijde vám to "Ulítlé"?  Pravda, s bytem či domem asi nikdo neodjede, ale "Vybílit" ho asi dokáže. Jediný rozdíl je v tom, že za odemčený barák vás nikdo pokutovat nebude. Otázka tedy zní - "Je odemčené auto čistě vaše věc nebo ne" a pokud NE, tak PROČ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Okna v bytě nechávám otevřená zcela běžně. Nicméně k otázce "Je odemčené auto čistě vaše věc nebo ne" a pokud NE, tak PROČ? je odpověď zmíněna přímo v tom článku, je tam citace ze zákona (nehodlám teď ověřovat, jestli opravdu platná) "„Řidič, který se hodlá vzdálit od vozidla tak, že nemůže v případě potřeby okamžitě zasáhnout, musí učinit taková opatření, aby vozidlo nemohlo ohrozit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích a nemohla je neoprávněně užít jiná osoba.“ Čili necháte-li auto odemčené či otevřená okna, řešení se pak smrskne na výklad, zda je auto zabezpečené proti neoprávněnému užití (zamčený volant + imobilizér je o level jinde než zámek dveří, takže zde to vyargumentujete poměrně snadno), ponechané klíče naopak jsou zcela jasné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ja si myslim toto

1. je kazdymu kulovy do toho, jestli si svoje veci zabezpecuju nebo ne. 

2. moje veci nesmi nikoho ohrozovat, takze konkretne to auto zabrzdim a postavim tam, kde nevadi. to je jasny.

3. kradeni je spatne a nezalezi na tom, jestli z dobre pristupneho mista nebo ne. zlodej ma byt potrestan a hotovo a nelze se vymlouvat na to, ze to bylo snadne! ...takze jakypak kecy o otevrenejch oknech...

4. svoboda je pro me zasadni! at mi nikdo nekeca do my svobody!

5. idioti se vyskytuji vsude, nejen v policii, ale stale verim, ze se vyskytuji i hodni, slusni a ohleduplni lide......to jen tak na zaver

PS: verim, ze byt v podobne situaci, uhraju to na to, ze sice by nejakej smejd moh do auta vlizt, ale nemohl by odjet, protoze tam nejsou klice. Takze pokud chce nekdo auto "neopravne uzit" zavrena okynka ho tak maximalne trochu zpomali, ale nezastavi.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano je to věc každého jak si zabezpečí auto, ale až by mu ho někdo vykradl, tak by říkal, kde byla policie. Proč nehlídá majetek lidí?

 

Tak a teď k tomu proč vlastně oznámili úřadu toto pochybení nebo přestupek (nechám na zvážení každého). Oni majitele vozidla chtěli jen upozornit na to, že má otevřené okno u auta, ale on byl vůči nim arogantní a navíc z místa ujel, takže jim nic jiného nezbylo. 

Mám v Opavě známého, tak od něj mám tuto informaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem koukal na TN a tam to rozebírali z několika právníky z praxe. A dá se říct že většina těch právníků byla zajedno že podle litery zákona se ty měšťáci zachovali tak jak měli. Jiná věc je jestli ten zmiňovaný § není až příliš utažený do detailu.  Ten poslední co k tomu mluvil říkal že třeba v reichu u kabria se za dostatečné zabezpečení proti zneužití považuje když má auto zamčené dveře a vytažené okna nahoru že střecha může být složená ale podle našeho by měla být střecha natažená . A nejlepší byla poslední otázka tý bloňdatý jestli se za dostatečné zabezpečení vozu považuje když tam někdo zavře bojovýho psa a tomu nechá pootevřené okno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Laďa napsal:

Tak a teď k tomu...

Mám v Opavě známého, tak od něj mám tuto informaci.

...si podle mluvčí od strážníků vysvětlit nenechal. „Tvrdil, že je to jeho věc, ničeho se nedopustil a nehodlá nic řešit. Poté sedl za volant a z místa drze odjel...

Tak já jsem k policii, myslím, pokaždé velmi vstřícný, ale tady to je jen výklad té policejní mluvčí. Řidič nikomu neublížil, nikoho neohrozil, škoda nevznikla, strážníci mu řekli svůj názor, on teda i svůj, a tak mu asi nezbývalo nic jiného než už prostě odjet. Přece se to snad nebude řešit celý den. A pokud ho po poučení pokutovat nechtěli, tak asi ani nemuseli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...