Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P 308 vti 1,6 lpg nejde


donrom

Recommended Posts

Pozdravujem. Stale mi preskakovala chyba P2134, alebo vynechanie valca, ale pritom auto slo stale pekne. Len som sem tam vycital chyby. Minuly tyzden zacalo ist na 3 valce, po 20 km sa normalne rozbehlo a behalo. Potom uz len na 2-3 valce triaslo s nim a zas sa po 20km normalne rozbehlo a frcalo. Vcera stale silno trhalo, chyba valca  3a 4 vymenil som sviecky, ze bude dobre. Dnes som nastartoval vycuval z dvora a viac som sa nemohol rozbehnut. Ide len na volnobeh a po pridani max do 1600 otacok na volnobeh. Vypisalo mi toto :20170725_184442.thumb.jpg.ff0e715a58d9d3877d8209c98cdda016.jpg

Vymazal som chyby, autoadaptoval, vytiahol baterku pozrel kontakty na pedaly plynu, pozrel motorceky ventilov a otestoval vsetko v pp2000. Vsetko v poriadku. Co s tym je?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta chyba 2134 znamená, že plynový pedál zadává nepravděpodobnou hodnotu. Je buď vadný nebo se někde přerušuje obvod. Koherence bude problém s rozvodem, takže bych s tím zajel do servisu kde to umí zjistit. Může být volný rozvodový řetěz nebo závada na některém čidle polohy vaček. Záleží kolik to má natočené a jestli už nebude třeba udělat rozvody, kontrola napnutí řetězu ale určitě, moc bych s tím už nejezdil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zaregistruj se na Service Boxu:

http://public.servicebox.peugeot.com/do/changerParametres

Potom podle VIN najdeš přímo své auto a zjistíš číslo dílu. Jestli jde zpětně najít použití č. dílu v modelech, to nevím, asi ne... Ale můžeš procházet různá auta a podívat se, jestli je č. stejné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukni se do toho Service Boxu, podle VIN ti vyskočí přesné číslo, co máš. Třeba moje bývalá 1,6VTi mě 1601CX, např. 307 1,6i má 1601AW, CV, T6 a CQ. Tohle číslo musí sedět a pokud sedí, je to OK. Pedál plynu se schovává v nabídce Mechanické části -> Motor -> Napájení -> Pedál akcelerace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To v tych pismenach je taky velky rozdiel? V com je ten rozdiel? Ja som skusil starsi pedal, kde sedelo to dlhe cislo asi z 307, pedal starsieho data. Pridaval velmi neochotne, pomaly sa nedalo preradit do vyssich rychlosti. Zrychloval velmi lenivo. Pridal az po uplnom stlaceni na doraz. Takto na nom vyzeraju cisla. Kde najdem to 1601cx? Kazdy inzerat udava len prvy riadok. Treba ten druhy pedal nejak zvlast nacitat cez diagnostiku?

20170808_095330.thumb.jpg.cbc86a93e602a85eca41f8a687bdffd7.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z jiného modelu ti to pasovat nebude, ale z 308 s jiným motorem třeba ano. To číslo 1601 CV nebo 1601 CW případně u staršího modelu je ještě jiné, je oem číslo neboli číslo pro objednání dílu ze serviceboxu. Pokud napíšeš vin, tak ti někdo řekne z které 308 by to sedělo. Je to spíš podle data výroby nebo převodovky než podle motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sa vyskytli zavady chyba spalovania vo valcoch 2-3. Motor siel na 2 niekedy 3 valce. Ale len za studena, po zohriati sa to ako tak rozbehlo, ale velmi slaba akceleracia. Za studena motor skace, striela do vyfuku, neda sa rozbehnut.  Dal som autoadaptacne hodnoty v diag a bol som to poprehanat pokial to slo. Pritom mi stale hucal ventilator, kontrolka motora nesvietila. Nechal vychladnut a zas poprehanal, ale nema akceleraciu, vobec nepridava, silno lenive, len ked stlacim pedal na doraz. Pozrel som a zas vypisuje toto20170812_155225.thumb.jpg.540b65386b8e82e305b63059f736c8c1.jpg

Uz som z toho akysi zmateny, co to znamena. Vsetko sa tyka len benzinu lpg je odpojene. Zdvih ventilov opraveny, pedal, sucastne vynechavanie 3 valcov, bohata zmesna prvej lambde/ale to je noramlne/ hned po nastartovani. Nastartuje az na 2 raz, skape a az na 3 raz zacne skakat a udrzi volnobeh, teraz zas len tlak v sacom potrubi P11AA a pedal je zrazu dobry. Sviecky su pre istotu cisto nove. Vcera vecer siel motor jednu jazdu vynikajuco, mal tah.

Upraveno uživatelem donrom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ještě bych se zkusil podívat na to sání, jestli to někde nebere falešný vzduch. Zkus odpojit hadičku odsavače benzínových par a ucpat ji, co to udělá. Pokud ti hučí ventilátor, tak to máš v nouzovém režimu, co teplotní čidlo, zkoušel jsi vyměnit? Může to být taky problém řídící jednotky, těch různých chyb je nějak moc. Rozvod může být taktéž poskočený, sám to nepoznáš, je to potřeba přesně proměřit a to bez přípravků doma neuděláš. Předpokládám, že tlak paliva je v pořádku a vstřikovače jsi kontroloval. Na ten tlak se podívej, jestli to odpovídá při různých otáčkách.

Upraveno uživatelem Sale
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ved to, ze kazdu chvilku ina chyba. Obaval som sa aj ja Rj, alebo mozno treba aktualizovat softwer. Teplotne cidlo som pozeral pri postupnom zahrievani a vyzera, ze normalne funguje. V minulosti uz bolo menene. Skusim este raz prezriet sanie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz bola aktualizovana po predaji, mozno to nestaci. Dnes som nahodli lpg a sli sme sa previest. Nastartovalo na 2 pokus a celkom slusne si drzalo otacky. Ledva som sa rozbehol, aby preplo na lpg, stale brblalo a zaal hucat ventilator. Po prepnuti na lpg ide ako za mlada. Absolutne ziadny problem, plny vykon ide pekne za plynom. Po case som prepol na benzin a uz neslo vobec, ventilator, dusenie, pohnutie sa ako tak len na plny plyn, jazda len na volnobeh.l Pozeram a zase nova trvala zavada p0420. Tu som este nemal. Pedal po rokoch ziadny a signal snimaca tlaku uz len prechodna zavada. Vcera to bola cely den trvala po vela startoch a jazdach. Co pride zajtra?20170813_194238.thumb.jpg.dd3199f7a6fb7ac74ca579e6886b5b20.jpg20170813_193224.thumb.jpg.4dfca3ef93cc978065d92a6b8355b831.jpg20170813_193224.thumb.jpg.4dfca3ef93cc978065d92a6b8355b831.jpg

 

Pritom po zahriati sa vstupna lambda hybe po pridavani od 0,3 do 1,18. Ci to neni slaby tlak benzinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak to vypadá s tlakem paliva, může to být jemom vadná pumpa. Evidentně ti to jde po chvíli do nouzového režimu a to špatné startování plus chudá směs by tomu nasvědčovaly. Pokud to jede na plyn normálně, tak problém nebude v řídící jednotce. Chyba 0420 - závada katalyzátoru se objevuje zřejmě kvůli špatnému spalování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cerpadlo vymenene, nove 170E a prekvapenie, nejde vobec valec 3,4, pedal nereaguje, dusi ho, kape. Sviecka iskru dava, cierna, vlhka od benzinu. Tak som vybral vstrekovace a su taketo. To STP moc nefunguje.20170816_172846.thumb.jpg.c43cc367740f87caaaac06372d8626aa.jpgs

Skusim ich dat na ultrazvuk a z coho su z vnutra? Mozem ich preliat acetonom? Co stoja nove?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nový vstřik 44€ v pežotu, jinde asi těžko seženeš. Zkoušel jsi funkci vstřiků přes diagnostiku? Určitě to nechej vyčistit ultrazvukem, vypadají dost zakarbonované. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som ich hodinu nechal na ultrazvuku postupne po jednom som ich nechal cvakat. Zvonku su ako nove. Nalial som do nich riedidlo, napojil na kompresor a otvoril. Dva su ciste, krasne striekaju, dva po chvilke  mala kvapka. Znova pol hodinu ultrazvuk a to iste. Nema to vyznam, uz som objednal 2 nove. Daju sa za 37E. Diagnostike sa v tomto verit neda. Napisala mi, ze su v poriadku a predsa 2 niesu. Vyskusala , ze ohmy pasuju, prerusene neni nic tak ok. Ona to asi ani nema ako inak vyhodnotit. Ked je len 1 male sitko na cerpadle, ci ich aj neupchala nejaka necistota, ktoru ultrazvuk nerozbije. Ked som vybral cerpadlo bol v nom bordel, dokonca som v jednom zahybe na nom nasiel muchu., nebolo by od veci dat kdesi ku motoru normalny prietokovy filter.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak je to jasné, diagnostika kontroluje jen elektrický impulz, pokud to jen odkapává, tak to nepozná. Ono když jezdíš jen na plyn, tak se to nutně po čase ucpe karbonem. Asi to chce občas dát do benzínu čistič a pořádně to prohnat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...