Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dovezená 307CC a vyřešení drobných much


Sovicka

Recommended Posts

Ahoj,

dnes jsem vyměnil 206cc za 307cc a dovezl nové auto a protože je z IT, tak mu taliánské slunce dalo zabrat na některých dílech a rád bych se zeptal na vaše názory....

1) zpětné vnitřní zrcátko....má puchýřky všude kolem dokola a to fakt hodně. Jde vyměnit pouze samotné zrcátko? Nebo se musí koupit celé nové? Pak asi do Peugeota a objednat(abych se doplatil) a nebo se dá koupit i nějaké kvalitní noname, máte někdo zkušenosti - konkrétní firma?...zrcátko bude asi samozatmívací a určitě tam je i nějaký senzor

2) přední světlomety zašedlé(plast pouze z vrchní strany).....koukal jsem na renovovací sady....konkrétně jsem koukal na Alzu...CAREX za cca 500-kč máte někdo zkušenost, nebo to někde nechat udělat profi?

3) odlepená stropnice/odlepená látka....tady mám asi dvě možnosti...buď přečalounit a nebo vyměnit celou stropnici....šedivá barva...existují i jiné barvy nebo odstíny? Opět, neřešil někdo?

4) venkovní i vnitřní gumy zašedlé, ztvrdlé....našel jsem nějaký sajrajt REGUM, který je prý nepřekonatelný na renovaci gumových dílů.....tak asi tím?

5) volant....na jednom místě je povrch kůže odloupnutý - štve mě to, je to cítit do rukou....koukal jsem, že se dá nechat přešít...cca 1500kč. A teď jen taková otázka...volant mě připadá jak od traktoru...strašně velký, nedá se zaměnit za nějaký menší z jiného modelu, kam by se nacpal i airbag?....

6) 1.6 benzín má opravdu legrační výkon a ač nejsem zastánce nějakých úprav a nikdy v životě jsem to neudělal, tak bych tady zapřemýšlel, protože každý koník navíc by opravdu pomohl. 206 jsem měl ve dvoulitru a tam to hrabalo jako blázen....ta jednašestka je opravdu hodně lenoch....Někde jsem našel asi za 3000kč zvýšení o cca 9 kilowat a nějaký krouťák, stojí to za to, máte s tím někdo opět zkušenost?

7) mám pouze jeden klíč, kde vzít druhý...stačilo by sehnat nějaký starší třeba z bouračky a nechat to naprogramovat do BSI? Nebo ho nechat někde udělat?....Peugeot asi počítám že ne, to bych se nedoplatil:-)

Sorry za tolik otázek najednou.....a slibuju, že pak dám pokoj...:-) všem díky moc za příspěvky.

Peugeot 307 CC, r.v.2007, facelift, 1.6 benzín

Díky moc

Sova

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj.

1. zrcátko má senzor v sobě ;) Nové se nedoplatíš, kup starší z vrakáče.. zrcátka mezi 406, 307, 407 a dalšíma jsou stejná ;) jen nacvakneš na kuličku a zapojíš konektor

2. Carex občas používám, pokud s tím ale nemáš zkušenost, nech si to do 1000ky rozleštit v lakovně a zakonzervovat. A poté je nutné se o to starat každý měsíc voskovat atd, protože bude chybět UV ochrana, nebo to nechat přelakovat bezbarvým lakem. Doma takového výsledku bez zkušeností nedosáhneš jako v lakovně a bude to podstatně rychleji :) 

3. To nevím..  někdo ti určo odpoví

4. Kup přímo olej na gumy do aut, v kelly ti poradí, já to v nejhorším bral silikonovým olejem, ale glycerin je podstatně lepší :) 

5.nevím, někdo poradí, zda tam nejde třeba z 308 ;) 

6. Ne nestojí.. na benzínové atmosféře není na čem pořádne zvyšovat výkon. CC je z principu těžké z důvodu množství závaží po celém autě ;) Ale určitě bych udělal rozvody, filtry, svíčky atd.. je možné, že to třeba je o zub skočený a nemá to výkon jaký by to mělo být.. ale na dálku takle těžko soudit ;) 

7. Potřebuješ dálku nebo ti stačí bez?

8. pokud by jsi potřeboval auto projet diag, tak není problém ;) Na odolku jezdím každou chvíli ;) 

L.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3. Pokiaľ si to vies demontovať z auta, calunik ti to precaluni do akejkoľvek farby podľa výberu.

5. Nový poťah volantu sa dá kúpiť, resp presit. Pokiaľ sa ti zdá veľký, určite sa dá vymeniť za menší, nejaké tuning shopy určite majú aj s redukcia mi podľa osky.

7. Kľúč kupis aj na eshope, trebars autokluc.sk aj s elektronikou a prípadne len nahrať do Bsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc všem za odpovědi......ještě mě trápí ta stropnice. Nikde jsem nenašel žádný inzerát, ani tento problém nějak popsaný, takže se pokusím někde na vrakáči sehnat celou tu stropnici. Bohužel netuším, jak jí demontovat.....no uvidíme....

Možná...netušíte někdo, zda ta stropnice bude stejná na předface a poface?.....

 

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...