Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Šijací stroj Predom Lucznik 438 prosba o foto


AnotherOne

Recommended Posts

Svokre sa uvoľnil čudel na ovládanie napätia nite viď obrázok. Z vnútornej strany stroja je prichytený matkou. Pod čudlom sú dva tvarované kovové pliešky a pružinka cez ktoré sa vedie niť. Potreboval by som nafotiť ako majú byť tie podložky a pružinka otočené a nasadené na sebe. Mohlo by to byť podobné aj na iných modeloch tohto výrobcu. Keby bol niekto láskavý a urobil detailné foto ako to má byť. Ideálne keby bol nejaký servisný manuál resp obrázok ako to naskladať. Vďaka.

1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vďaka ale je to tam trochu iné. Jedna podložka je jasná, je vyhnutá tak aby odstávala od druhej a medzi ne sa vloží niť. Problém je tá druhá podložka, tá nie je ohnutá (ako na tvojom obr.) a môže byť otočená oboma smermi. Navyše má na sebe zárezy, ktorých funkcia mi uniká. Tie zárezy ju robia nesymetrickou a teda asi nebude jedno ako ju otočím.

Upraveno uživatelem AnotherOne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto je môj pokus o zloženie. Najskôr je nasunutá podložka vpravo na hornom obrázku tak aby tá zahnutá časť prekrývala drážku proti sebe otočených podložiek, cez ktoré ide niť. Vzhľadom na zárezy môže byť na os nasadená dvoma spôsobmi (navzájom otočené o 180 stupňov). Na ňu je nasadená podložka z horného obrázka vľavo. Keďže nemá zárezy na os môže sa voľne pretáčať. Je plochá takže sa dá nasadiť dvoma spôsobmi. Tak ako je na obrázku alebo opačne.

3.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čiže zatiaľ 4 možnosti nasadenia. Teraz prichádza komplikovaná časť. Ten malý okrúhly plast nemôže byť na os čudla nasadený tak ako je otočený na obrázku, ten zúbok totiž nepustí aby dosadol rovno. Keď ho dám opačne zas zavadzia pri nasadení čudla do diery na stroji - opiera sa o plochú kovovú podložku ako je vidno na obrázkoch. Ten zúbok nemá do čoho zapadnúť. No a navyše tá pružinka to už vôbec netuším kde a ako má byť.

4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čudel dotlačený na doraz, vzniká tam medzera keďže zúbok toho malého plastu nemá kam zapadnúť. V tejto zostave prvá zahnutá podložka sa nedá pretočiť keďže má zúbok na osi. Druhá plochá podložka sa pretáča voľne. Malý plastový krúžok sa tiež pretáča voľne a ja veľký plastový čudel sa pretáča voľne. Čiže je to úplne zle.

5.jpg

Upraveno uživatelem AnotherOne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Przy składaniu szczególną uwagę należy zwrócić na pierwsze dwa elementy licząc od strony maszyny. Częstym błędem jest odwrotne założenie części.

... (oczywiście mówisz po polsku)...

Pri skladaní treba dať pozor na prvé dva elementy (počítané od strany stroja). Častou chybou je opačné vloženie týchto častí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...