Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kluci uz jsem zoufalej.ve starem notasu odchazeji hdd.je to acer e1-531.je stary skoro 4roky a disk uz tam bude 5kus.....odesel prvni v zaruce a pak mam na nej stale zaruku a porad mi ho meni cca po 3 mesicich.bohuzel na notas uz neni.cim to??v listopadu jsem koupil lenovo ideapad myslim g45-50  a pred mesicem odesel tez hdd...vratil se mi pred dvema tydny a po 14 dnech v patek opet nebootuje....ano opet hdd.dnes odeslan do servisu...je chyba u me nebo mam fakt smulu???dekuji za odpoved.jsem zoufalej....

Odesláno

V práci se starám o techniku, ve které jsou stovky HDD. Ať už stolní PC, tak notebooky, případně různé technologické stroje. Pochopitelně nějaká úmrtnost je. Pamatuji třeba, že v jedněch PC od Bullu odcházely HDD Maxtor ve velkém, protože se to celé uvnitř silně přehřívalo. Ale to, co máš ty, to je opravdu neobvyklé. Nenamáháš ho nějak mechanicky (před zaparkováním hlaviček? Co vyzkoušet SSD disk?

Odesláno

Prave proto se ptam...kluk na nem hraje hry cca 2hod denne a ja vecer net atd proste bych rekl ze bezne pouzivani.to mluvim o novem.a stary ma manzelka na net jen po vecerech a holka na videa....u aceru odchazeji skoro pravidelne...cca 3mes-6mesicu.ale mechanicky??nevim teda jak...

Odesláno

>vasekw: Napadají mne dvě příčiny "odcházení disků". První je silné přehřívání, druhou by mohlo být mechanické namáhání ve smyslu častých otřesů. Pro monitoring první příčiny bych si dovolil doporučit instalaci SpeedFan a CrystalDiskInfo. V těchto programech lze odečíst tepelnou i mechanickou zátěž, pracovní dobu a počet bootování.

Mechanicky mi kdysi odešel disk u služebního Acer Ferrari 3200. Došlo k poškození uložení hlavní hřídelky HDD z důvodu neustálých otřesů. Disk to pro třech letech nevydržel. Přenášení, pokládání, cestování v autě...

Teď mám (soukromý) Acer Aspire 7745g (koupen v roce 2010) a původní disk WD640Blue začal vykazovat končící životnost po cca 5ti letech a to NTB slouží spíše jako stacionární počítač. Proto jsem sáhl, jak naznačuje Péťa výše, po řešení pomocí SSD (Crucial BX100 - 120GB). Mám jej dva roky a zatím jede na 100%, běžné otřesy mu nevadí a teplotní zátěž nepřesáhne 30°C.

Pokud na noťasu nemáš ucpané chladící cesty a HDD se nepřehřívá (buď prachem nebo nevhodným pokládáním - třeba na deku/postel apod.), pak bych tipoval příčinu problému v rázové zátěži.

Odesláno

Takze pokladani na postel atd nehrozi.mame ho na stole.pocitac je pouzivan bezne kluk hry na steamu a ja vecer na net...fotky...jak mi ale vysvetlite odchazeni skoro pravidelne cca 4mes 1disk na aceru    na novem lenovu pulrok a pak po oprave14dni!!to neznicim....beznym uzivanim   cesty na dychani jsou ciste podle me se neprehrivaji...nechci kupovat disk kdyz jsou v zaruce...novy lenovo komplet notas a acer uz jen hdd ktere neustale meni....tak to nechapu a bojim se uvazovat o jinem notasu....

• O 5 týdnů později...
Odesláno (upraveno)

No na to že jim to dlouho trvalo tak jsi na tom svým způsobem ještě vydělal...

Upraveno uživatelem brixtr
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...