Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

proplach dpf


Marcinos

Recommended Posts

Tak repas je šetrné, technologicky korektní "vyčištění" (vyjmou vložku, opačným postupem z ní nízkým tlakem dostanou ven volné nánosy, následně šetrně rozpustí ty, které se neuvolnily a vložku vysuší, vrátí do obalu) . Až mě to bude čekat, přikloním se k tomu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Repas je kompletní obnova se zárukou, obvykle 2 roky. Nepíšu, že si to budu dělat sám, nebo to nechám stříkat nějakým sprejem a wapkou čičmundu v garáži. U repasu obvykle nedostaneš svůj původní filtr, provést to kvalitně "na počkání" asi není reálné. Nikdo to před tebou čistit nebude. Předpokládám, že repasovaná vložka prošla kontrolou a není poškozená, natož prasklá.

Nové origo odhaduju 25t. Pokud jde o druhovýrobu, je třeba si dát pozor, co je to zač, protože se ti klidně může stát, že to bude takovej šmejd, že budeš rád, když projdeš emisema. Též se dá předpokládat, že čím starší motor, tím vyšší produkce škodlivin, tedy i pevných částic, což sníží životnost i nového filtru. Takže když v 250tkm repasuješ a repas vydrží dalších 120 tkm nebo novej, kterej sice stojí 2x tolik, ale těch 250tkm už nevydrží, třeba jen 150 nebo max. 180... Každý musí zvolit preferenci sám.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak samotné teleso filtra bude asi rovnakých rozmerov, rozdiel je vo vnútri. Viacmenej by to teleso malo byť plné aj zvnútra, nie ako chipsy, veľký obal a nič v ňom :D Keby to objednávam cez net, tak je tam možnosť tovar vrátiť bez udania dovodu, ak by bol takýto "ošidený" tak by som ho určite vrátil + skúsiť ho presvietiť, ako v tom odkaze, či nieje deravý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tipuji, že to bude kordierit, když se pro nižší vypalovací teplotu používá aditivum. Je taky mnohem levnější než Silikon karbid. Silikonkarbidová vložka bude lepší, nejspíš i dražší. Nevýhodu může být vyšší tepelná roztažnost, při nižších výpalných teplotách to ale nemusí být problém. Nedělám si iluze, že by z prvovýroby šlo do auta něco lepšího, možná, kdyby to byl MB nebo BMW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vetsinou vsichni tam maji ted v obchodech ze SiC tzn siliziumcarbidu ale k temu pisou jeste tak material SiC a kvalita kordierit tak ja je vubec nechapu tak dobry je to jedno ale jaka delka tej vlozky ma tam spravne byt ? Jakou delku vlozky ma original protoze vsichni prodavaji z 300mm delkou a ja se bojim zeby to nebyl nahodou polovicny kdyz na jinych strankach pisou 610 nebo 605 mm nevim ci to nahodou neni delka celeho filtru spolu z obalem ze jo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych si treba od JMJ (Polsky) uz filtr nekoupil. Byl to typ na 1,6 hdi a byl i s katalyzatorem. Jeho problem byl v tom, ze vyrobce se moc asi neparal s nejakym tim milimetrem a proste filtr neslo na auto namontovat tak, abych jej chytil na turbo nahore a na vlnovec dole. Byl jsem rad, ze jsem ho vyreklamoval. Tim u mne tato znacka skoncila. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...