Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotřeba


Matyb66

Recommended Posts

2,0 HDI 100 kW průměr 7 l

Letos Itálie - tam v klidu  průměr 6,5l - zpátky přes Brener a Německo co to šlo pokud nebylo omezení tak 150km/h

2 dospělí dvě děti , kufr narvanej co to šlo- celkem jsme najeli asi 2500km

celkem průměr 7,1l

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahojte,

 

v tejto zostave 

 

peugeot.jpg

cesta do Chorvatska a späť :

1648 km, 

priemer 9,3 l

rýchlosť priemer 59 km ( v Maďarsku po okreskách zbytok po dialnici, karaván povolených 80 km/h, tempomat nastavený na 85)

Motor 2.0 HDi 100kW RHR.

 

Upraveno uživatelem mikicek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Hanz410: tos jel ustalenou rychlosti cca 80 a nezajizdel do mest ne... za takhle malo ten motor snad jezdit nedokaze...

 

Jinak ja se prave vratil z Recka... vysledna prumerna spotreba podle tankovani cca 7,7 ale jeste v Makedonii cestou zpet to vychazelo na 7,48.. pak jsme ale dokupy stravil asi 5 hodin stanim v ruznych kolonach, z toho celkem 4 hodiny na hranicich ve dne, venkovni teplta az 46 stC, take neustale bezci klima a taky sahara, aby se motor uchladil.. no a to s prumernou spotrebou trochu zamavalo. Je to 2,2 HDi 94kW, 2003, petikvalt. Vetsina trasy je vicemene po dalnici, obvykle ustalene tempo cca 120. Na tuhle trasu jsem pridaval VIF, at se motor troch procisti pri ustalene zatezi. Tri deti, plny kufr... ale jinak bezne kolem komina to ma kombinovanou tak 8,7 - 9 

 

Honza

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak spotřeba mě překvapila . Jezdím v průměru jen o dvě deci víc než s předchozí C5 . Je pravda že na courání po městě mám Saxo a když jedu s 807 tak je to minimálně 40 km do práce . A palubák ukazuje kupodivu v porovnání s tankováním přesně . A to je v tom i cca 900 kiláků s kolem na střeše .

WP_20171019_07_27_38_Pro.jpg

WP_20171019_07_27_52_Pro.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Hmm ... to se to spotřebovává při takovým rychlostním průměru ..... ale přeju ti to, to zase jo ...

Hezky to ilustruje slovo relativita - jednu dobu jsem najel sám asi 1500 po dálnici (průměr byl kolem 110) a dávalo to 5.9 což myslín na 2.2 HDi/2003 není zlý, a aktuálně jsem na více než 10 tkm v pěti dospělých při rychlosti 45 na rovných osmi litrech. Je to moc, není to moc .... ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele ono o spotřebě to je dost komplexní disciplína. A pokud chce člověk jezdit s takovou spotřebou tak je třeba autu dát trošinku péče navíc. Tím spíš u tak velkého auta jako je 807. Já osobně spotřebu hlídám jen kvůli tomu že pokud by vyskočila nad zvyklost tak vím že je problém na obzoru. Ale zkoušel jsem dva měsíce vypustit své obvyklé " rituály " a na spotřebě se to projevilo. " Rituály " spočívají v tom že minimálně jednou za měsíc zkontroluju tlak v pneu. zkontroluju hladiny provozních kapalin a pokud to situace vyžaduje tak auto spláchnu interval je ale vcelku proměnlivý protože toto dělám jednou za měsíc nebo před každou delší cestou ( víc jak 200 km) jasně že když vím že jsem to dělal minulou sobotu a za týden v sobotu jedu dál tak to nedělám ale snažím se opravdu aby nejdelší interval byl do těch +- 30 dní . Za ty dva měsíce co jsem to zkoušel nedělat jsem sice co se týče provozních kapalin nedolil kromě ostřikovačů nic ale dofukoval jsem kola o v průměru 0,3 a na spotřebě to bylo hned znát ta šla o cca 0,4 l nahoru což při nájezdu cca 18-20 tis ročně je vcelku dost ušetřené nafty. Nejdýl do každého druhého tankování přidávám VIF dávám celoročně zimní.  Teď mi poslední cca 3 měsíce šla spotřeba trochu nahoru ale to je zapříčiněno hlavně tím že za tu dobu mám víc jak 60% km ujetých s naloženým autem do plna nebo s naloženým vlekem. Někdy i kombinací obého plné auto+ plný vlek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Péče o auto je můj relax. 

1x za měsíc gumy(foukám na 3.0 a VIF každý tankovani. Olej žere 0,5l na výměnu(10.000km). Jinak nic neubyva. Dokonce mám stejnou spotrebu ikdyz byla zbyhavost o 3cm 😂. Za 6mesicu čepy řízení po2druhe měněny.geometrie samozřejmě po výměně delamanana. Hold Praha a kolony s kratkymi trasami. Sem smířen. Město odpovida techničaku ale ty dalky se nedari.Jen mě fascinuji ty hodnoty ostatních. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlado já v tom mám taky Prahu. Bydlím cca 10 km od Černého Mostu a když jsem chodil do práce tak jsem jezdil téměř každý den po Praze. Od ČM nahoru na Prosek nebo teď o prázdninách až na Ruzyň na letiště. Takže cca 85% km je po městě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Vlado81 napsal:

 Hold Praha a kolony s kratkymi trasami. Jen mě fascinuji ty hodnoty ostatních. 

No právě že 807 nepoužívám na krátký trasy . Nejkratší je cesta do práce a to je 35 km . Na takový courání a do města si beru radši motokáru (benzínový Saxo 1.1)

A když jedu z jednoho konce republiky na druhej - od Český Lípy po Třebíč - po 38 , tak pokud to jde jezdím přes noc . Zatím to jde . Nesnáším když mě zdržují kamiony , auta v protisměru neumožňují předjetí , a když vyjedu třeba v 23 hodin , tak na silnicích prázdno , nikde nikdo , kamioňáci chrápou v kamionech odstavených u silnice , hodím tempomat a přes některý obce ho jen vypnu a ani nebrzdím ... Pak se to dostane pod šest jak nic .

Když jedu někde přes den , a ještě třeba s kolama na boudě tak je to tak 6,5 - 6,7 . Dálnice to samý .

Upraveno uživatelem MP
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...
  • O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...