Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

PSA - Dny inovací


Radek Hurvajz

Recommended Posts

Paříž, 23. června 2016

 

 

 

Veřejnost si na Dnech inovací mohla vyzkoušet bezpečný a intuitivní autonomní vůz skupiny PSA

 

Skupina PSA přivítala na Dnech inovací (Innovation Days), které se konaly 22. a 23. června 2017 ve Vélizy v pařížské oblasti, více než 200 osob (novináři, bloggeři, investoři, instituce, široká veřejnost), aby:

 

·         představila svůj program AVA „Autonomous Vehicle for All“, který se věnuje vývoji autonomního vozu se samočinným řízením a souvisejících technologických řešení;

·         umožnila vyzkoušet si jednotlivé funkce samočinného řízení na předváděcích vozech.

 

PSA Group vyvíjí svůj program AVA Autonomous Vehicle for All“, který má zákazníkům zajistit vůz vybavený bezpečnými, spolehlivými a intuitivními autonomními funkcemi, které budou všem dostupné. První funkce na podporu řízení jsou již k dispozici u nejnovějších modelů Peugeot, Citroën a DS. Od roku 2018 se budou zavádět automatizované funkce řízení. Od roku 2020 bude mít řidič k dispozici postupně stále autonomnější funkce, díky nimž bude mít možnost delegovat řízení na vůz. Tyto funkce umožní řidiči užít si jízdu novým způsobem, bez omezení a bez únavy, a to zejména v případě projíždění monotónních úseků. Tato technologie bude k dispozici všem díky jednoduchému intuitivnímu rozhraní.

 

Aby skupina PSA dokázala v těchto výzvách uspět, vyvíjí:

·         novou elektronickou architekturu (new electronic architecture = NEA), skutečný „centrální nervový systém“ vozu zajišťující spolehlivost ve všech situacích, bezpečnost posádky a zabezpečení dat. NEA je navržena důmyslně, modulárně a umožňuje další vývoj;

·         technologie umožňující vnímání okolí vozu a algoritmy automatického řízení zahrnující prvky umělé inteligence.

 

Skupina PSA se krom toho aktivně podílí na vývoji předpisů a norem, které doprovázejí příchod autonomního automobilu, zejména pokud jde o homologace a harmonizaci infrastruktur.

 

Tyto Dny inovací jsou příležitostí vyzkoušet si vozy s funkcemi úrovně 3 „eyes off“ a 4 „mind off“ skupiny PSA v reálných podmínkách provozu.

 

Účastníci akce si vyzkoušeli funkce pomoci s řízením, kterými jsou dnes vybaveny vozy nový Peugeot 3008 a 5008, Citroën C4 Picasso a SpaceTourer a brzy se objeví u vozu DS 7 Crossback.

 

Tiskovou dokumentaci, fotky a videa naleznete na:

https://medialibrary.groupe-psa.com/corporate/identification?token=bBtu71Bt5

 

Press Book_Innovation Days 2017_EN.pdf

MEDIA AVA.jpg

FRISE_AVA_InnoDays2017_EN.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...