Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Vibrace při jízdě 407 16.hdi


Mrakus

Recommended Posts

Dobrý den. Mám problém na 407 sw 1.6 hdi. Při rychlosti mezi 70 a 90 auto vibruje, neni nic slyšet ale předek skáče jako by byli šišatý kola či se jelo po panelce. S volantem to nijak zválšť nemlati. Děje se to pouze při zátahu motoru na všechny rychlostní stupně. Auto bylo v servisu a tam vyměnili LP ložisko. Zdá se mi malinké zlepšeni ale problém přetrvá. Čím to múže být? Dik za rady.

Upraveno uživatelem Mrakus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK máme (částečně) opraveno :super

Ja míval na své 307SW 1.6 HDi pocit na 3. kvalt v rychlosti 55-60 km/h takové jakoby pulzování od motoru (do nohy na plynu ale i pod zadkem). Z jiného důvodu jsem měnil spojku a nemám ten pocit, že bych ten nešvar dále pozoroval.

Takže nemůžeš to mít od spojky? Ale asi je to blbost, pokud spojka normálně drží a běhá...

Upraveno uživatelem Veverka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nemáš opravdu šišatý kolo? Vyboulený pneu nebo vyosený disk? Taky se mi jednou stalo, furt jsem hledal zdroj hučení (bylo to zadní kolo), v autoservisu to nenašli, pak jsem zajel do svého pneuservisu aby mi kola převážil (prostě já na svého pneuservisáka nedám dopustit) a ten když to sundal tak říká, že zvážený je dobře, ale pneumatika má na sobě "bouli" ne do boku, ale do dezenu, byla vyosená. Tehdy mi řekl, ať to dojedu a pak vyhodím, bylo pár týdnů před přezutím, ale ať jsem ostražitý, že může prdnout. Na první pohled to skoro nebylo vidět, ale když to dal na vyvažovačku a roztočil, tak disk byl v pohodě, ale na pneumatice bylo vidět, že je v jedno místě šišatá. Jinak i disk může být pokřivenej, tedy vyosenej i s gumou, stačí, abys někde nabral nějakou díru (na našich silnicích velmi snadné). Ale jen při zátahu motoru, to je nepravděpodobné, minimálně slyšet by to bylo i jinak.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • MJSytic changed the title to Vibrace při jízdě 407 16.hdi

Krom některých snad 206, kde vypadla nějaká pružinka, je to obvykle na výměnu poloosy, protože materiál je omačkaný a má vůli. Dochází k tomu u silných motorů, když se využívá plný zátah ... anebo když je poddimenzovaná poloosa. Měl jsem to na 605 3V6, Jumper 3,0 HDi, a nyní na dvou Partnerech 1,6 HDi (co se o nich říká, že ten motor je slabý...)

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...