Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

LED v interieru a bliká


kemox

Recommended Posts

Zdravím,

asi hodně z Vás mělo problém že jste dali do auta LEDky a ono to bliká.. pochopil jsem že jde o problém stálého napětí v obvodu který je natolik malý že nerozsvítí normální vlákno žárovky.. ale LEDku rozsvítí.. 

na internetu jsem našel nějaké "blikaní rušiče" myslím si že je to něco ve smyslu odporu.. a nebo dát odpor.. ale to se mi moc nechce (počítání apod..) ale doslechl jsme se že jsou nějaké LEDky které tohle nedělají někdo zkušenost ? eventálně kde koupit ? nyní mám z eBay 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Já z nouze asi před dvěma měsíci koupil LED T5 do podsvětlení panelu topení (jsem nemocnej z toho, když mi nesvítí něco co svítit určitě má). Konkrétně 2ks LED na blistru v Unihobby. Cena tohoto balení asi 35,- Kč. Výrobce Compass (pokud se nepletu). Použil jsem jednu ze žárovek a ta začala minulý týden poblikávat (náhodné intervaly odhadem mezi 0,05-0,2 sekundy).

Přitom LED pásky, které jsem si instaloval do auta (viz zde: Osvětlení zavazadlového prostoru 106 ) a připojil je pomocí zbastleného stabilizátoru napětí mi fungují ~2 roky bez závad. Takže ze zkušeností svých i ostatní nejen zde na fóru lze asi konstatovat, že LED v autě = OK, ale pro bezchybnou funkci má použití LED v autech vcelku jasné požadavky a hranice.

Poněkud trapné je, že na jiném fóru (Renault) probírají majitelé vozů "Mégane 2016" poblikávající LED podsvětlení u dveří - a to je prosím origo z výroby!

Takže říkám: "Stabilizovat, stabilizovat a zase stabilizovat!" Co je vlastně v autech primární problém, v klidu napěti dle baterie (normálně 12,5V) za chodu 14,4V a to je na LEDky moc velký rozdíl který si vybírá daň v jejich funčnosti a nakonec i životnosti.

 

Zde pro představu o jakých žárovkách jsem psal:

LED_T5_compass.thumb.jpg.c328ad7d557fca56583538f2318c07df.jpg

Upraveno uživatelem Namor74
zapomenutá příloha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když koupíš LEDky s označením CAN-BUS ready (jak je již napsáno výše) tyhle problémy mít nebudeš :) Pokud vím tak je to - jednoduše řečeno - LEDka s odporem klasické žárovky aby auto nepsalo chybu že je prasklá.. Ale cena je samozřejmě trochu jinde :) Je naprosto jasné že za 35 korun (za pár) to bude šmejd bez odporu.. LED pásek je něco jiného, ten funguje v pohodě.. Takže kvalitní LED = bez problému :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...