Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P407 přehřívání motoru


Poyting

Recommended Posts

Ahoj,

od minulého víkendu řeším problém s přehříváním motoru u P407 SW 1.6HDi, 12/2005.

Vlastně to začalo někdy v zimě, když jsem nastartoval a šel škrábat zmrzlá skla, během cca 2minut se ukázala hláška o vysoké teplotě a sahara se roztočila na max.otáčky, tak jsem vypnul motor, po cca 5min. znova nastartoval a až do minulého víkendu byl klid. Chladící kapalina je do -30°C a hladina je asi 1cm nad min. ryskou a neubývá.

O víkendu jsem jel z Č.Budějovic do Pardubic, po cca 10 minutách jízdy přes město se rozsvítila chyba s vysokou teplotou a ukazatel teploty vylítl na max., než jsem zastavil, tak chyba zmizela a ukazatel teploty klesl na minimum. Pokračoval jsem v jízdě, znova to zahlásilo chybu u Veselí n./L. (asi 20km od Č.B.), tak jsem zastavil a šel zkontrolovat chladící kapalinu a případné úniky. Vše vypadalo OK. Pro jistotu jsem úplně vypnul klimatizaci (přes palubní Menu) a po zbytek cesty se teplota vody držela na cca 80°C. Když jsem se vracel z Pardubic do Č.Bud., jel jsem s vyplou klimou, většinu cesty byla teplota vody kolem 70°C, občas klesla na min., občas byla na 80°C, ale STOPka se nerozsvítila.

Dnes jsem jel se zaplou klimou 30km, teplota se držela kolem 80°C a po cca 25km najednou klima přestala foukat studeně a z průduchů šel teplý vzduch, ale žádná STOPka. Během chvilky začala klima opět chladit, tak jsem otočil kolečkem pro regulaci vnitřního větráku na min. a teplota byla po zbytek cesty na 70°C. Potom jsem asi 5minut čekal na kámoše, tak jsem enchal zaplý motor s tím, že budu sledovat teplotu, teplota se vyšplhala a držela u 90°C, sahara se netočila ale STOPka se nerozsvítila.

Když jsem se vracel domů, ujel jsem asi 500m (měl jsem stále snížené otáčky vnitřního větráku na min.) a rozsvítila se STOPka a teplota vylítla na max., zastavil jsem, a hned teplota klesla na min., nechal jsem nastartované auto a šel se podívat na Saharu, ta se akorát "dotáčela" a zastavila. Nastoupil jsem a než jsem se připoutal, zvýšily se na chvilku volnoběžné otáčky z 800 na 1000, trvalo to tak 10sekund a pak klesly zpět na 800. Šel jsem se podívat na saharu a netočila se. Rozhodl jsem se pokračovat a sledovat teplotu, vnitřní větrák jsem nechal vyplý a celou cestu do Č.Bud.byla teplota na 70°C. V Č.B. byla kolona, tak teplota stoupla na 90°C a cca 10minut jsem se sunul domů s touto teplotou, chyba ale nevyskočila.

Sahara vypadá, že funguje. Když nastartuju, sahara se netočí, ale jakmile zapnu klimu během chvilky se roztočí.

Psal jsem do autorizovaného servisu a ptal se na diag., bylo mi odpovězeno, že pokud se problém vyskytuje takto nepravidelně, diag.nemusí nic ukázat a bylo mi doporučeno, abych si testoval, kdy se ukáže STOPka s vysokou teplotou (např.nechat běžet hodinu motor na volnoběh a sledovat teplotu).

Napadá mě jen to, že by mohl být špatný termostat, že se otevírá, jak se mu zlíbí někdy víc, jindy míň apod.. Nebo špatné čidlo, které je asi trochu schizofrenní a snímá si co ho napadne.

Dokázal by mi prosím někdo poradit, v čem by mohl být problém a co bych měl dělat?

Případně, když mi nechce udělat diag. autorizovaný servis, neznáte někoho s diag. v okolí Č.Budějovic (klidně i v okolí +-50km)?

Předem vám děkuji za jakoukoliv pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...