Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

klimatizace 307 r.v. 2005/6


pedroza33

Recommended Posts

Nestresuj,je to správne ,čo ju má roztrať? Len keď to vypína veľmi skoro po zapnutí klímy,tak ti nebežia sahary pred klimachladičom. Ale to by ti klíma nenaskočila vôbec,keby RJ zistila,že sahary nie sú OK.

Upraveno uživatelem ferinko2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

byl jsem na doplneni klimi, kdyz jsem kupoval auto tak to nechladilo, venku mrzlo tak sem to neresil, borec to doplnil a kdyz sme to skouseli zacal foukat studenej a pomalu zacalo steplavat, az to foukalo venkovni teplotu tak to pripojil spatky na tu masinu a ta ukazala ze pri natlakovaní to vypina kompresor (to je v poradku), jestli mam skontrolovat relatka a pojistky, tak vazne nevim jak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nefunkční sahara může být buď pojistka v motorovém prostoru (koukni se na schéma do ofiko manuálu, která to je), ale častěji buď uhnilý kabel u konektoru ventilátoru, případně vyrezlé relé. Pokud to není ani jedno z toho, bude nejspíš chyba v ŘJ, kde však oprava bývá dost nákladná a zdlouhavá, takže pak se vyplatí vyvést spínač ventilátoru na tlačítko a prostě ho zapínat ručně. Rozhodně dej auto k autoelektrikáři. Pokud je schopnej, najde závadu rychle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proč si myslíš , že tam ten větrák je ? Pokud funguje , tak kompresor stlačí plyn a pošle ho do chladiče (kondenzátoru) kde by se měl ochladit (buď náporem vzduchu za jízdy nebo ventilátorem chladiče) a zkondenzovat na kapalnou složku , která je pak přepouštěna redukčním ventilem , tím se ochladí a jde do výměníku tepla v topení a pod malým tlakem přes redukční ventil zpět do kompresoru . Když ten ventilátor nefunguje , tak se stlačený plyn v chladiči začne moc ohřívat a tím narůstá jeho tlak do té doby , než zareaguje snímač vysokého tlaku klimy a pošle signál do řídící jednotky , která vypne kompresor .

Zkus tu klimu pustit za jízdy mimo město , třeba se uchladí náporem a bude chvíli fungovat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ak by to bolo to rele, tak je to vymena na cca 15min v autorizaku (alebo aj inde). Pohladaj thread o prehrievani motora, tie rele sa kazili a bola za ne elektronicka nahrada. Vyskusat sa da napr. na diagnostike ci ho zopne. Ale pri zapnutej klime by malo ist automaticky na 1. rychlost vzdy. Ja som s nim mal kedysi problem, na 1 neslo vobec, na 2. obcas, boli vypalene kontakty na relatkach.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...