Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dotaz: trubka klimy 406 - možnosti záměny ?


hugo.v.r.

Recommended Posts

Zdravím po letech toto fórum.

Prosím o radu, pokud s tím snad někdo má zkušenost.

Popis auta: 406 restyl 2001, 2.0 HDi/66kW - DW10TD, OND 08885, kompresor klimy je Delphi (6453.JW).

Odporoučela se mi u trubka klimy od kompresoru do chladiče (podle S-boxu je to 6460.PS). Už rok ji sháním a zatím marně (pokud pominu jednu teoretickou nabídku nového kompletu 6460.PR za bezmála 9 tisíc...).

Navím zda lze použít trubku z novějšího č. OND (6460.Q9). Ale ani ta není zadarmo a netroufám si koupit díl, o kterém nevím jestli zam pasuje (např. jiný průměr do kompresoru).

Moje otázka zní: ví někdo jaký je rozdíl mezi trubkami 6460.PS a 6460.Q9 ?

Díky že se zdržíte projevů soustrasti, ale já to auto zatím fakt nevyhodím :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No japa bych ji popsal...nemám ji vyndanou, abych to oměřil...

Na konci u kompresoru je kulatá příruba (kterou přimačkává do komresoru taková vidlička přidělaná na tý druhý trubce), dál pokračuje kus hadice neznámý dýlky,

na tom konci u chladiče je to zahnutý (v ose, kteroubych popsal "na svislo") a nalisovaná objímka s dírkou na šroubek. Objímka je taky "na svislo" a dírka ja "nad" trubkou, (tedy ne v úhlu jako třeba na 407).

Přikládám náhled do serviceboxu, fotku jsem nikde nesehnal. Nejblíž je tomu jedna fotka na automedik bazaru. A právě tam ale neví která nabízená trubka je která a je to pro mně riziko něco objednávat nablind z Polska.

Máš pravdu, na Autokelly to objednat jde, ovšem za cenu která mně děsí (6460PS za 5 k. přičemž 6460Q9 nabízí za čtvrtinu a na jiném shopu ještě za za polovic - a to je právě důvod mého dotazu o záměnnosti těchhle dvou dílů).

 

406-klima.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, já zatím sehnal jen maníka kterej vaří hliník a kterej slíbil, že když si seženu aspoň zdravej horní konec, že mi to převaří na tu moji trubku. Funí to totiž v nějaký trhlině přesně tam, kde je na trubce nalisovaná ta příruba - v tom místě to prý nesvaří, protože by na to pak nešla ta příruba napasovat a kdyby to odbrousil, jsme zpátky kde jsme byli.

Ale s tím že koncovky by mohly být normalizovaný jsi mně nasměroval - díky za tip ! Před lety jsem dělal u Samsung-Calex a snad ještě nekdo z našich bývalých servisáků žije...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O to se snažím rok. Tady na fóru ani na vrakárnách v okolí nemůžu natrefit ten správnej model a proto se právě jako poslední možnost ptám pežoťáků, jestli nejdou trubky od staršího a novějšího DAM zaměnit. Dec ól folks.

Nic jinýho vědět nepotřebuju, já to nezačínám teď řešit, já to řeším už rok, takže jsem už lecos pohledal omrknul a vyzkoušel. Díky proto rádcům za pochopení o co mi tu jde.

-

2 Charlie1: prosím, pokud najdeš nějakou trubku co by odpovídala aspoň vzhledově té ze serviceboxu, prosím dej mi vědět, možná by mi stačila koncovka a maník by mi ji převařil. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...