Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

FAP v C5 - asi blbý dotaz


kupák

Recommended Posts

Ahoj,

mám asi hloupý dotaz, ale nikde jsem nenašel uspokojivou odpověď. Moje ségra má první generaci C5 v kombiku, r.v. 2004, 2.2 HDI s FAPem. Najeto asi 160.000 km. Servisováno průměrně, ale zaručeně nikdo FAP nekuchal a nikdo nic nedělal se softverem. Teď byla v servisu kvůli rozvodům a tvrdí ji, že FAP je po smrti, že neprojde technickou atd. Auto normálně jezdí, nic nesvítí, není v nouzáku. Může FAP odejít jinak, než že se zanese? Za jízdy nekouří.

Ještě poddotaz, je tady na fóru někde odkaz na orientační ceník repasovaných FAPů od PSA? Já ho nemůžu už půl hodiny nyjít.

 

Dík za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jo, taky bych to tak viděl, může případně kontrolně zajet na emise. Ale jde mi o ten princip, jestli je možné, aby se ten FAP sám třeba vysypal, nebo jestli může mít nějakou vadu, která způsobí jeho nefunkčnost a elektronika to nepozná a nic nerozsvítí??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám 2.2hdi rok 2004 v 607, najeto 161tis, Fap tam je, úpravy žádné, regenerace probíhají co 700km a koncovku výfuku mám taky černou. Neřešil bych to, pokud neprojde na emisích, tak až pak. Zjišťovat funčnost Fapu podle koncovky výfuku mi přijde nahlavu.

 

Odesláno z mého D6503 pomocí Tapatalk

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PSA nemel nikdy system bez aditiva, pokud ja vim. Takze aditivum by tam byt melo taky. Ale pokdu mas cernou koncovku, tak ti asi FAP praskl - ta karbidova vlozka. Nicmene, ani to by nemelo byt prekazkou, abys neprosel emisema. Tam se nekontroluje, zda mas cerny vyfuk, ale meri se kourivost. A ta, pokud nema motor jinou zavadu, by mela byt v tolerancich.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ako píše HonzaC2, systém vypalovania FAP je určite aditivovaný. Trochu sa mi zdá nepravdepodobné, že by bol filter poškodený a RJ by si nič nevšimla. Chce to pripojiť na diag (lexia) a zistiť hladinu aditíva, vzdialenosť medzi regeneráciami... Koncovka výfuku môže byť, hlavne ak je už výfuk starší, čierna, ale asi by nemala vyzerať ako nečistený komín na tuhé palivo :D Pokiaľ systém nebol modifikovaný a nehlási nikde žiadnu chybu, tak predpokladám, že funguje ako má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...