Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pri pusteni plynu plechove klepnutie


shiro

Recommended Posts

Caute, chcel by som sa informovat, ak je mozne to nejak takto z dialky povedat.

P307 hatchback, r.v.2001, 1.4 8v 55kW benzin, najazdene 161-tisic aj volaco.

Posledne som si vsimol, ze ked rano nastartujem, pohnem sa, idem chvilu na dvojke a pustim potom plyn (bez vyradenia rychlosti), tak mi nieco akoby v motore kovovo klepne. Ako ked klepne kovova trubka po kovovej trubke. Je to pocut aj ked mam zavrete okna. Po par minutach jazdy, resp. zahriati motora, sato uz nedeje. Rovnako aj na trojke, ci vyssej rychlosti sa to uz nedeje. Povedal by som, ze sa to deje iba ked je motor studeny, napr. ked auto v noci stalo, alebo stihol vychladnut.

Mam v plane ist pozret auto na jamu, ci tam len nebucha tepelny stit o vyfuk. potrubie. Je zname, ze aj ked na volnobehu, pri stojacom aute, pridavate naprazdno plyn, tak motorom kusok sklbe - posledne mi kvoli tomuto tukalo vyfuk. potrubie o plech tepelneho stitu :-)  Narovnal som to, a bolo ticho. Ale niesom si vedomy ze by som niekdechytil podvozok, aby sa ten plech znova pokrivil nazad a buchal.

Ale ak by to nebolo tym, je moznost ze je daco zle v spojke, zotrvacniku, alebo dacom podobnom? Predsalen auticko ma uz 16r a dost nabehane.

Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, je to take divne...viem, ze toto su take blbosti, co sa najhorsie diagnostikuju. Len mam obavy aby to nesposobilo volaco vaznejsie neskor, oprava coho bude stat 500eur.

Dnes, ked som siel tak samozrejme pri pohynani so studenym motorom to "kleplo" a neskor, ked uz bol zohriaty, tak som niekolko krat na dvojke pustil a stlacil plyn...a nic...takze to bude nieco co sa teplom roztiahne, za studena je tam niekde vola a viac sa to hybe. No nic, pojdem pozriet na tu jamu a pohram sa s tep. stitom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vyfuk sa menil tak pred mesiacom - komplet vratane trubky od motora po tlmic. Je to tam spojene tymi maticami co maju na sebe pruziny. Tiez som o tom rozmyslal, mohlo by to byt aj tym...alebo by sa to dialo hned po vymene vyfuku, ak by nebol dobre prichyteny?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...