Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

nefunguje elektronická ruční brzda


Joe11

Recommended Posts

Zdravím všechny Pežoťáky, mám asi 5 let 5008, 1,6 HDi, jsem s ním spokojený, akorát se mi teď objevila závada s ruční brzdou. Standardně mám ruční brzdu nastavenou na ruční zatahování. Najednou mi to však přestalo fungovat. Když jsem nasedl do auta, nešlo odbrzdit. Pak se aktivovala automatická ruční brzda a auto odbrzdilo při rozjezdu a když jsem po skončení jízdy chtěl brzdu zatáhnout, psalo mi to, že je v poruše. Bliká červená kontrolka brzd. Auto brzdí, protože se samo přepne do automatického režimu, ale když bych chtěl zatáhnout brzdu ručně, nejde to. Občas se to spraví samo a ruční ovládání brzdy funguje, ale po několika použití se to opět hodí do poruchy. Neměli jste s tím už někdo stejný problém? Očekávám, že to bude akorát v nějakým kontaktu, protože občas to nefunguje občas ne, akorát vědět, kde ten kontakt zlobí. Kdybyste s tím měl někdo zkušenost, budu za každou radu vděčný. Návštěvu servisu bych si nechal jako poslední možnost.

Upraveno uživatelem Joe11
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

mám trochu podobný problém - ruční brzdu mám jako automat - když se rozjedu, odbrzdí. Ale v Po ráno jsem přišel k autu, nastartoval a nic.... Brzda zůstala zatažená, na tlačitko nereagovala, až po několika nastarováních, stlačování nožní brzdy a tlačítka se najednou uvolnila. Když jsem ji tlačitkem zapnul, opět se zablokovala. V servisu to bylo 2 dny ale nevěděli si  s tím rady. Ted jezdím s nefunční ruční brzdou ( kontrolka svítí ) a svítí také ABS. V servisu vyčetli že to dělá levé zadní kolo, ale výměna snímače ani záměna bubnů nepomohly. Poradí někdo ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím přesně, jakou to má souvislost, ale mně tyto kontrolky taky svítily, když byl špatný brzdový spínač, někde pod volantem - stále svítily brzdové světla.

Ruční brzda šla manuálně zatáhnout, ale už nepovolila. Bylo nutné zhasnout motor a znova nastartovat, aby se systém zresetoval a kontrolky zhasly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...