Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dostalo mě do kolen :)


Recommended Posts

Ze všech periodických školení a testů, které musím povinně absolvovat v rámci profese, je mi opravdu k něčemu "řidič - referent".... Každý rok jsou tam změny a poctivě je projedu (na rozdíl od ostatních, které jenom povinně odklikám)….

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás jsme po dvou letech eškolení řidičů-referentů opět prosadili školení učitelem autoškoly.  Je to úplně o něčem jiném a fakt se dozvíš co je nového a oživíš si staré.

A souhlasím, že ostatní školení ve firmě (především BOZP) jsou o ničem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikoz pracuji ve firme ktera dela Bozp mimojine tak mohu rict, ze smrtaku a urazu je dost. A vetsinou je to diky poruseni postupu ci oopp. Bohuzel si za to v 99% muze zamestnanec uplne sam.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak dnes mě ráno dostala výpravčí když jsem přišel do práce tak se slovy Václave prosím Tě nenas.r se ale včera byl nějaký problém ? A já no nějakej vlasatej se čílil proč jedu pomalu když mám zpoždění. A ona aha tak to je ono tady máš stížnost napiš k tomu vyjádření a podepiš to p. vedoucímu to předám i se svým komentářem. Měl jsem sto chutí se otočit na kramfleku a jet domů ať si to odjede kdo chce. Ale nakonec jsem to zavrhnul a vzal si " noty " a začal jsem psát to vyjádření ke stížnosti. 

Stížnost:

Dnes (6.11) v XX: YY jsem jel busem č. 162 a pan řidič bezdůvodně pouštěl protijedoucí vozidla i přes to že jsme měli zpoždění skoro 12 min. Na můj dotaz proč tak činí jen netečně odvětil že ta minuta ho nevytrhne. Zpoždění jsme měli v důsledku dopravní situace a za to řidič nemohl ale v okamžiku kdy mohl jet tak jel pomalu a bezdůvodně pouštěl protijedoucí auta.

Moje vyjádření:

 Na tuto situaci si vzpomínám, stěžovatel zapomněl dodat že protijedoucí vozidla a vozidla přijíždějící z vedlejší pozemní komunikace jsem pustil protože jsem v těchto směrech jízdy zaznamenal naše autobusy jedoucí na lince 145 tudíž mi stavovská čest velela těmto kolegům ulehčit jejich nelehkou práci tak jsem pustil vozy které měli před sebou a umožnil jsem jim snadnější projetí křižovatkou při složité dopravní situaci.

 

Na včerejší šichtě se mi povedl kousek jaký jsem za 13 let ježdění jako kmenový řidič nezažil. "Umáznul" ( oproti jízdnímu řádu jsem je neodjel ) jsem dvě kola a i přesto jsem nabral zpoždění přes 120 minut.  Vše kvůli tomu že začali hrabat Ústeckou ulici směrem do města. A v 7 ráno se to začalo cpát a ucpané to bylo do cca 12.  Dnes jsem tam jezdil opět jen 145 takže jsem tou ucpanou silnicí jezdil jen kousek přesto si myslím že jsem si vykoledoval další stížnost.  Ve zkratce jel jsem směrem z města do města to stálo protože z Karosy je vidět daleko tak jsem v té koloně viděl blikat modré ´majáky tak jsem na vhodném místě před křižovatkou zůstal stát a když saniťák vykouknul z kolony že by to zkusil v protisměru tak jsem ho probliknul dálkovýma a na jednoho z té stavby jsem z okna hulákal ať zastaví auta který chtějí najíždět na tu ucpanou silnici aby mohl projet s tou sanitou, saniťák to profrčel v protisměru když mě míjel tak smekl pomyslný klobouk a poděkoval.  Samozřejmě že se vzadu ozval jakýsi chytrák proč že nejedeme. Tak jsem mu odpověděl že protože " Opratě držím já a zrovna se mi nechce s nima hejbat. no co má člověk dělat s takovejma exemplářema který se přepravujou v rámci MHD a nechce být sprostý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím že se jedná trochu o :xvul ale na tyhle situace by ti pomohla kamera.. Na YT je několik takových videí a autobusáci pak díky videu doloží že jsou ty lidi akorát idioti :) Za mě by měl dopravní podnik dávat kamery do každého autobusu/tramvaje.. Protože to co lidi (chodci, auta, atd.) vyvádí je kolikrát fakt na hlavu.. Vyřešili by se tím pak stížnosti, proč měl řidič autobusu zpoždění a podobně :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V nových vozech jsou kamery které snímají situaci před vozem. Ale je tam jakýsi problém kvůli GPDR nebo jak se ten paskvilní zákon jmenuje. Takže jsou udělané že jen koukají a data z nich se ukládají jen na velmi krátký časový úsek třeba 5 min. a pouze v případě že řidič vyhlásí " Tíseň " nebo že G senzor vyhodnotí že došlo k prudké deceleraci případně k nárazu tak se uloží to co je nahrané plus asi následujících 5 min.  Ty záběry co jsou nahrané na YTB jsou všechny zveřejněné nelegálně protože se podepisoval dodatek ke smlouvě že ano že můžeš mít kameru na okně která bude hlídat situaci před vozem pro tvoji ochranu ale nikde to nesmíš zveřejnit a takové ty záběry které jsou točené kamerou ve vnitřku vozu tak to je ještě větší průšvih. Vedení to nějak tiše tolerovalo některým jedincům to ještě tolerují ale jinak po tom jdou jak slepice po flusu.  Hele já kameru k dokazování takových věcí  ( zpoždění apod. ) nepotřeju je v zájmu každého řidiče aby vedl záznam výkonu vozu v reálném čase a pokud zpoždění narůstá přes limit kdy stačí poznámka ve výkazu aby to nahlásil na dispečink. 

A pan vedoucí stížnost vyřešil stěžovateli odpověděl že za bezpečnost přepravy odpovídá řidič a že v ten moment řidič rozhodl že je nejbezpečnější zastavit a ty proti jedoucí auta pustit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud tato videa mají být podle GDPR přípustné, stačí zamazat obličeje - ideálně i SPZ. Hodně lidí to tak dělá :) V tomto případě jde o problémy se zveřejněním, nikoli nahrávání. Ale to že podepisujete nějaký dodatek jsem vůbec netušil, v takovém případě jsou to docela blázni takhle riskovat zaměstnání.... 

Každopádně stížnost vyřešena parádně :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera se mi jedna děsná fňukna chtěla vetřít do přízně a být oblíbenou..

Stály sme druhý, na světlech v levým pruhu... před náma na prvních pozicích rezavá vošlehaná stará Astra (rok tak 96 a míň) a vedle v pravým klasika tranzit s ňákejma polepama veganskýho jídla... a fňukna povídá: "to sou ale docela pěkný auta, že jo..? Ty před náma..."

Tak koukám, "kde jako vidí ty pěkný auta" a ona ukáže na tu plečku a toho tranzita... tak jí říkám: "jako vážně..? Rezavá Astra a dodávka..???"

A ona...: "no dyť je to velký auto tak hezky barevný..."

"To je polep čínskýho bistra.., pod tím je normální obyčejnej tranzit.."

"Aha.., hihihi, já myslela, že už se to takhle vyrábí..."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Vena garážmistr stěžovatel asi spěchal na nějakou moc důležitou fcb udalost😁

Ja stížnosti nepíšu...mohl bych jich psát docela dost..ale nedávno jsem díky jízdě jednoho řidiče poslal pochvalu. Tak doufám že se k němu dostala..pac dlouho jsem nejel busem tak..že bych nevlal na tyči...Krásné najizdel do zastávek jel prostě s přehledem a klidem :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neboj i za pochvalu bude po zásluze potrestán. Ono je totiž úplně jedno jestli na řidiče někdo pošle stížnost nebo pochvalu. Protože obojí je impulzem pro oddělení provozní kontrola aby se danému řidiči vykonala skrytá kontrola výkonu služby. Pravdou je že cca dva roky zpět tam  vedoucí zavedl dost pevná pravidla co kontrolor hodnotí a na kontrolu stylu jízdy musí chodit instruktor z naší autoškoly a dá se říct že tyhle pravidla se ctí. A taky tím jak nejsou hejbači volantem natož řidiči tak jsou kontroloři drženi na hodně krátkém vodítku a pokud řidič nemá hrubé závady ve výkonu tak se mu nic nevytýká. Protože dnes u DP jezdí velká skupina hejbačů volantem a o dost menší skupina řidičů tak podle toho to taky vypadá.  Nechci se nikoho dotknout a myslím že jsme to zde taky už rozebíraly ale pro vysvětlení hejbači volantem jsou většinou tzv. rychlokvašky neboli z " Béčka " přeautoškolovaný na " Déčko"  jsou to lidi který jdou jezdit busem z různých důvodů ale málokterý z nich má k volantu ( kulaté lopatě) jiný vztah než to že tím hejbe a má za to gáži kterou by ve svém oboru neměl. Řidiči to je ta skupina těch " dříve narozených" nebo těch kteří se kulatou lopatou chtěli živit od mala a udělali proto co bylo potřeba ať začali jezdit na vojně nebo si prošli tím šoférským životem od začátku tzn. od starýho náklaďáku po autobus a na autobus přišli s tím že to je pro některé z nás jeto ten pomyslný vrchol kariéry na němž se dá vydržet pokud to zdraví a okolnosti dovolí do důchodu.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to jo většinou se to poděkování k řidiči dostane ALE má to ten háček jeho jméno se objevilo víckrát než bylo nutné proto dostane bonusem kontrolu.  Já tvrdím jedno pokud chceš tomu šoférovi poděkovat a tak stačí když dojdeš dopředu a s úsměvem mu pokyneš. To je lepší rychlejší a je to takový no víc to zahřeje. Protože já jako šofér vím že jsem tom človíčkovi stál za to že i když třeba pospíchal nebo chtěl jít za autobus tak že si dal tu práci a došel k tomu " čumáku" a tu packu zvednul. Já vím že většina z nás se tváří strašně a že na nás nemusí být pokaždý pěkný pokoukání ale berte to tak že ono to za tou kulatou lopatou je kolikrát hodně o nervy a ty " ksichty " to je většinou taková ta skořápka nebo maska před tím vším co se na silnici a ve městě děje kterou když skončíš nebo vystřídáš necháš v busu a s ní tam necháš ty stresy a starosti za celou tu šichtu alespoň já to tak mám a vcelku to funguje. Dělal jsem to tak když jsem jezdil jako kmenovej řidič a dělám to i teď jako řidič brigádník.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 36 minutami, Radek Hurvajz napsal:

Hmm, ale za to si nejspiš mužeš sám, oni nejsou povinni ti připominat co maš zaplatit

nikdo nemluvi o povinnosti pripominat. Vse jsem podal vcas, ale adely zamestnavatel nam dodal dokument o prehledu vyplacene mzdy (dovolene), ale nedodal o materske. Takze jsme presvihli casku 68000 a ja si ji nemel odepsat. Jakmile me na to FU upozornil, tak jsem to vratil a cekal na penale. Ale sorry jako 14,5% ? Normalni je 0,5%..... dle ČNB

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...