Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Regenerace DPF


patejrik

Recommended Posts

OK. V první řadě bych chtěl nechat vyřadit EGR. Zdá se mi, že nefunguje korektně a nejspíš to je jedna z příčin, proč ten FAP odešel. Kontaktoval jsem strakiho, ale domluva s ním není úplně jednoduchá :) Nevíš ještě o někom, kdo by to byl schopen dobře udělat?

Pak bych řešil vyčištění a případně výměnu filtru. Nabízeli mi alternativu od Walker, ale nenašel jsem žádné zkušenosti či recenze.

Upraveno uživatelem patejrik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Toto riešenie sa mi moc nevidí - odstaviť egr a vyčistiť fap. Buď dať do poriadku obe alebo potom nemá zmysel investovať do fap, keď egr bude off. Čo sa týka alternatívnych výrobcov fap, neveril by som tomu. Na nete je možné nájsť vela diskusií a článkov o tom aké sú tie náhrady na figu. Buď je samotná filtračná vložka krátka a teda má malú kapacitu a často sa spúšťajú regenerácie alebo niektoré filtrujú iba akože... Za mňa originál resp. odborné čistenie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citovat

 nemá zmysel investovať do fap, keď egr bude off

Co tím myslíš? Je snad FAP nějak přímo závislý na EGR? Potřebuje ho k regeneracím? Vždy jsem si myslel, že EGR off není špatná věc a motoru to i trochu pomůže od bordelu, který tam EGR vrací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 roky později...

Ahoj kluci, koupil jsem Peugeot 508 ,2hdi 103kw,2012 a zajímá mě jedna věc, po napíchnutí na dia to píše přeplněný fap,auto jede normálně už jsem stim najel 1700 a v pohode, akorát to nikdy záškube při přeřazování 2 na 3 v určitejch otáčkách,a pak jede normálně,a co mě teda zajímá kdyby byl ten fap přeplněný tak si myslím že už by to skočilo do nouzaku nebo svítila nějaká kontrolka, jde mi o to jak dlouho se stim dá jezdit, díky za odpovědi 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, možná jsi to měl napíchnout před koupí auta, bo mě napadá, že to někdo prodal právě proto, že je plný FAP :myslim, asi tě čeká výměna (nebo čištění) a s tím související práce..., prostě nečekej na kontrolku a řeš to v autoriz. servisu, nebo tam, kde tomu rozumějí 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...