Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Regenerace DPF


patejrik

Recommended Posts

Dneska jsem se konečně dostal k tomu, dát si nějaké to světýlko do zrcátka. Vyřešil jsem to nakonec LED páskem na 12V přes půl zrcátka. Dal jsem ho co nejvíc za zrcátko a večer mi ho  podsvětluje a přes den je také vidět. 

20170713_161153.jpg

20170713_161040.jpg

Upraveno uživatelem patejrik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem to zde: http://www.miocar.cz/cz/produkt/led-pasek-strip-bocni-samolepici-flexibile-30cm-cerveny.html

Ale je to nějaká čína a našel jsem to i po aliexpressu anebo na ebay. Jen se mi nechtělo čekat na dodání =)

Pokud by to někdo chtěl taky, doporučuji strhnout tu červenou nálepku. Odráží se do plastů a neskutečně mi tam vadila :D

Upraveno uživatelem patejrik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě doplním noční foto a informaci, že se jedná o pásek s bočním svitem.

Ve skutečnosti to takhle hodně nesvítí (foťák to takhle pobral). Svítí to tak akorát a jak je to schované za zrcátkem, vůbec se to neodráží a neruší to. Červené světlo v zrcátku je brzda, ne odraz. 

 

20170713_222323.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Ahoj.

Zaciatkom septembra som si kupil OBDII mini a FAP aplikaciu, aby som vedel odsledovat regenereciu FAP, kedze jazdim mesto a mimo mesta sa vacsinou dostanem iba cez vikendy.

Co ma prekvapilo hned na zaciatku bola priemerna regeneracia za poslednych 10 regen. na hodnote 235 km, co je velmi nizka hodnota (auto ma aktuálne najazdenych necelych 99 000). Cinder count (zaplnenie, ktore uz nie je mozne vypalit) je stale na urovni 33%, FAP deposits 63g a zostatok aditiva mam 1200 ml, co je tiez dost. Ale spat k tej priemernej hodnote za poslednych 10 regeneracii. Prekvapila ma ta hodnota, lebo od juna do septembra som spravil 6000 km z toho 3000 boli z mojho pohladu velmi dlhe trasy  (chorvatsko, cesko), ale celkovo v lete je ten pomer mesto:okresky/dialnice u mna vpohode.

Po poslednych 3 regeneraciach sa mi podarilo zistit co tu nizku hodnotu sposobuje a neviem si to vysvetlit, kde moze byt problem. V septembri auto normalne na dialnici zacalo regenerovat cestou na dovolenku do ruzomberku a vsetko prebehlo normalne. Znulovalo sa % zapnenia aj kilometre od poslednej regeneracie. Potom v priebehu par dni som aplikaciu nezapinal, najazdili sme po okoli zopar 10tok km a cestou spat som zapol opat FAP aplikaciu a udaj o pocte km od poslednej regeneracie bol na hodnote 8 km (pricom od skoncenia regeneracie som najazdil cca 60 - 80km), ale zaplnenie FAP bolo uz na hodnote cca 15%. To iste sa zopakovalo o mesiac neskor (najazdil som dalsich 450 km), najprv normalna regeneracia a potom po case ked som zapol FAP aplikaciu tak pocet km od poslednej regeneracie co ukaze FAP aplikcia bol o cca 60 km nizsi ako ten, co som si realne po poslednej regeneracii nastavil na pristrojovke, ale opat zaplnenie bolo realne ku najazdenym km, nie tym co ukazovala aplikacia. Cize jeden udaj sa tvari, ze sa vykonala regeneracia po 60 km a druhy nie.

A teraz najnovsie vcera sa mi to stalo 3x, ale tentokrat som to videl nazivo v aplikacii, ze zacala prebiehat regeneracia po cca 75 km (17% zaplnenie FAP) od poslednej, ktora prebehla cez sobotu na dialnici po cca 500km od poslednej (hoci zacala este mimo dialnice, ale k tomu sa dostanem neskor). Tentokrat som vsak regeneraciu ani nedokoncil (15 minut to regenerovalo, v meste v zapche a ne a ne sa zohriat na teplotu nad 500 °C). Ale opat km od poslednej regeneracie vynulovane, ale zaplnenie na 18% ostalo.

Preto by som sa chcel spytat, ci niekto nema podobne skusenosti alebo kde by mohol byt problem. Jedine riesenie je ist do PEUGEOT servisu a napojit na ich diagnostiku, ci nieco nezistia, ale neviem ci by som ich nezahltil mojou analyzou :) Mozno by teoreticky pomohlo prepalenie FW riadiacej jednotky alebo neviem, ale sprava sa to cudne.

 

PS: Este jedna vec, ktoru neviem pochopit na tej regeneracii FAP, ze za akych podmienok sa spusta, lebo teraz cez vikend som isiel prevetrat auto na vylet s rodinou, lebo zaplnenie FAP uz bolo cez 100% na urovni cca 108%. Isli sme z Presova do Levoce k priehrade, ale ani zasvet sa nespustila regeneracia. Avsak pri ceste naspat po tom co auto cca 1 hodinu stalo, sa hned po starte a prejdeni cca 50 metrov spustila regeneracia, pricom motor uz bol ako tak vychladnuty a FAP mal teplotu len 100 °C.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta aplikace stojí za .... Zkoušel jsem Lite verzi na mém autě, mám najeto 148k,  rok 2011, 120kW a ukazuje uplný kraviny. Nejenom, že mi stále hlásí vodu v naftovém filtru (není tam, ostatní diag nic nehlásí), ale taky mi tvrdí, že mám najet od koupi (půl roku) na filtru 100 000, zbývá 88 000 a neustále 1200ml aditiva. Jediný co snad funguje jsou detekce různých teplot, tlaků apod.

Jinak začala se mi také spouštět regenerace okolo 300 km, ale bude to tím, že jezdím do práce relativně krátké trasy a jen o víkendech delší. A hlavně netrvají tak dlouho jako dřív. Jindy trvala i přes 10 minut a teď stačí cca 8 km po dálnici a je konec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

nebudem otvarat novu temu, ale ako sa vybera zrkadlo na spatno zrkadle (potrebujem sa dostat k senzoru teplomera, lebo asi ukazuje co sa mu zachce)? je tam iba nacvaknute? skusal som ho vybrat, ale neslo mi to, nechcel som ho viac tahat, aby sa nezlomilo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

presne tak je to zbytocne, ja mam to obd2 mini a fap aplikaciu...sledujem to (teraz uz menej)... ale po pravde auto ma sluzit mne a nie ja jemu...ano raz cez zimu ked mi zacalo regenerovat (to som jazdil dlhsie iba po meste), tak som vybehol na dialnicu (ale to len preto ze som mal cas)...inac ma smolu a regeneraciu spravi nabuduce...aj tak som zistil, ze to funguje cudne, nenasiel som v tom ziaden vzorec kedy to zacne, ved o tom som pisal vyssie (ak mi to obd2 mini a fap app ukazuje dobre)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...