Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Doporučte motorizaci a na co si dát pozor při koupi P807 nebo Ren. grand espace


Berkoff

Recommended Posts

  • O 3 týdny později...

Měl jsem obě auta a mohu říct, že v té motorizaci (uvedena v podpisu) mi to vyhovovalo. Espace byl ale lepší z hlediska variability. To tedy není o motoru. Ptej se co by tě zajímalo. V motorech se nevyznám, na to jsou jiní odborníci, ale o svoje postřehy se rád podělím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hlavně jak jsi to měl s rozvody a olejem, jak jsi to měnil, protože to vypadá že tam je řetěz, vůbec netuším jestli se mění, pokud ano, tak jak často. Olej tento týden vyměním, určitě lepší a určitě na max 15 - 17 tis km. Pak je tam ještě klínový řemen příslušenství, ten vypadá tak každých max 50 tis na výměnu.

Pokud jsi měl zadní otvírací okno, fungovalo bez problémů? Já mám orezlý ten kruh co je na okně, takový jako bubínek s tím šteftem. Nevím jestli je to normal nebo chyba.

Pak, pokud jsi měl závislé externí topení, dá se nějak otestovat jestli funguje, kromě vyčkání do zimy nebo cesty do tater?

Pamatovali si karty nastavení teploty a klimy?

Jakou jsi měl spotřebu?

 

MOC Díky :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozvody řetěz a měnit se nemusí. Aspoň mi to bylo řečeno. Zadní zavírací okno jsme měl OK, tam problém nebyl. Nezávislé jsme neměl.  Otestovat by mělo jít přes diagnostiku.Ne karty si to nepamatovaly. Ale dělají se dva druhy karet a já měl tu obyčejnou, co se musí ručně otvírat jako klasický dálkáč.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, Berkoff napsal:

... Len to Renault forum čo som našiel je otrasné, nikde nikto neodpovedá, posledné príspevky až na vínimky z roku 2013 / 2014 / 2015 :)  Uvidíme :) Ozvem sa :)

Tiež som to pred par rokmi na Renault fóre skúšal, keďže mám Renault už 10 rokov. To samé s Citroenom. Ale tu sa toho dozvieš omnoho viac aj o Renaulte :)

Mňa od Espace stále odrádzajú tie veľké zadné dvere. Keby to malo šúpačky tak grand je pre mňa ideálne auto. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Scenic je fajn, ale má tu kapličku na řadicí páku a to mi vadí na nohu, proto jsme prodal 807. A to i když to je automat. Proto mám C4, která m řazení pod volantem.

Šoupačky je fakt super věc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nám šlo o velký kufr a variabilitu zadního prostoru. Klec, dva psy, občas převoz více lidí, občas ve třech a spousta bagáže a klec. cenou do 150 - 200 tis. proto jsem postupně zavrhl 807, alhambru a další. Na pořadu dne byl i fiat doblo, ten prodloužený se širokým kufrem, zase na druhou stranu nesehnal sem sedmimístný. proto jsme skončili u espace. Pohodlné sezení vzadu, plnohodnotné 6 a 7 místo, ne ty vyndávací dočasky z podlahy, rozumná spotřeba, plní E4. Pak jsme narazili na dobrý kus dovezený z DK, nehnilý, výfuk čistý i po dvou delších projížďkách, vevnitř neodřené, opečovávané. Tak bylo rozhodnuto. Z ceny 189 jsme to ukecali na 165 + zimní gumy.

zatím se s tím jezdí každý den do práce + výlety o víkendech a spokojenost. Uvidíme v zimě :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen si dovolím poznatek s těmi sedačkami. 

Buď jsem je sebou neměl a před autem 7 lidi a nebo jsem je vozil a ejhle potřeboval jsem odstehovat stůl a dvě  židle. Neustále vyjímání a vkládání mě už pěkně štvalo. A v 7mi na dovolenou to stejně nešlo. 

Ten systém do podlahy mi vyhovuje nejvíc, mám velký kufr a když potřebuji po volejbale odvézt celý tým, tak se vejdeme. A tu cestu do hospody to vzadu ti menší vydrží. Na delší cestu to není. 

Nejvíc se mi líbí systém 2+2+3 co mají Ameriky, málokdy člověk jede v pěti a tak pro 4 pohodlnější svezení. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...