Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HUD a jeho nefungujuca detekcia vzdialenosti auta


radolaco

Recommended Posts

Zdravim,

kupil som 5008, mam v nom HUD a nejak mi na nom nefunguje ta detekcia vzdialenosti. Viem si nastavit ten cas (myslim od 0,9 do 2,5s), ale ako sa priblizim k nejakemu autu (napr. na dialnici) tak mi to nic neukazuje (mam to samozrejme zapnute) a maximalne mi tak ukaze len tie dve ciary ze detekuje auto. No aj to funguje nejak divne, niekedy to zmizne ked prave sa ocitne predo mnou auto. No kazdopadne vystraha na prilisne priblizenie auta sa nekona nikdy. Robim nieco spatne alebo som to kupil nefunkcne?

A inak predne parkovacie senzory mi tiez nefunguju no neviem ci to nejak s tym suvisi (ci sa na meranie vzdialenosti pri HUD pouzivaju tie predne park. senzory v narazniku). Zadne park. senzory mi idu dobre.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem si na 100% jistej, ale přední senzory měří vzdálenost auta před Tebou. Pokud nefungují je to jasný...

Aktivuje se to nad 70km/h a při tom se zobrazí ty dvě čárky.

Upraveno uživatelem pavelu96
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na měření odstupu je radar schovanej v nárazníku , parkovací senzor měří max do 2m . Chtělo by to asi diag , abys zjistil , jestli je ten radar nějak poškozenej nebo třeba jenom blbě zkalibrovanej ...

Nebo to bylo bouraný a vůbec tam není :myslim

Upraveno uživatelem jarokare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A predne parkovacie senzory pri novom aute (2010) boli dodavane vzdy spolu s tymi zadnymi? Alebo je moznost ze boli na mojom aute objednane/montovane len tie zadne?

Pravdupovediac ten distance alert mi ani nechyba, ako aj citam nikto kto to ma to v podstate nepouziva. Pokial by to bol aktivny system (autobrzdenie) tak to by bola ina...

Skor by som ocenil tie predne parkovacie senzory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak z továrny to vyjelo jenom se zadními parkovacími senzory , takže přední tam někdo dodělal . Zkoukni elektroinstalaci od předního nárazníku , ty senzory musí jít do nějaké jednotky a ta bude odněkud napájená přes pojistku - ta může být taky špatná

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ale ja tam tie predne parkovacie senzory nemam. Ja som ich len spominal vramci nefungujuceho distance alert na HUD...ze nejdu mi ani predne park. senzory, ze ci to s tym nemoze mat nejaky suvis...ale asi nie, ten radar na distance alert asi nema s park. senzormi nic spolocne a predne park. senzory tam nikdy ani neboli... ci? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎26‎.‎5‎.‎2017 at 21:55, radolaco napsal:

A inak predne parkovacie senzory mi tiez nefunguju

Máš v tom trochu hokej , když napíšeš , že ti přední senzory nefungujou , tak jsem předpokládal , že na autě jsou :D

Jinak jsi to pochopil dobře - distanc alert potřebuje radar a parkovací asistent čidla v nárazníku , spolu to nesouvisí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

standardně, pruhy naskočí, když to začne to začne měřit, tedy v rychlosti cca nad 70km/h. Níže to neměří. No a pak ti to ukazuje čas dojezdu k vozidlu před tebou při rychlosti které jedeš, tedy "vzdálenost" v sekundách - tím asi míní frantík ten "alert", nic jinýho tam totiž není. Pokud jsi blíž než 0,5s, ukazuje to 0,5s. Není to aktivní ani proaktivní, je jo na h****. Jestli ti to nefunguje a máš šikovnýho kamaráda s DIA, můžeš ve volném čase hledat, pokud bych já měl investovat do opravy této "funkce", tak ani náhodou. Mívám to většinou zapnuté, ale sem tam se to samo vypne a já si ani nevšimnu, je to funkce pro funkci. Kdybych měl třeba jen na dálnici (kdekoliv v Evropě) jet na ty 2s "bezpečné" vzdálenosti, nejspíš bych na tu dálnici ani nevyjel, nedovedu si představit aktivní tempomat na 2s, to bych nikam nedojel a za chvíli měl někoho v kufru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sak prave, keby to bolo aktivne, to by bola ina...minimalne to bezpecne automaticke brzdenie by sa hodilo...ale to by musel byt nakomplet iny system toho senzoru lebo tento ako aj od teba citam je znacne nespolahliby. Zaver, ako pises, nebudem to opravovat...

Ale este mam otazku ohladom toho HUD sklicka. Po vypnuti motora ako sa HUD schovava tak to skielko dost skrie a vydava taky nepekny a dost hlasny zvuk. Teda aspon si myslim ze taketo pazvuky by to robit nemalo... Neviete ako to odstranit? Po nastartrovani sa pritom vysunie pekne potichu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nespolehlivý neříkám, ono když se mu něco nelíbí tak to píše, na displeji varování, že měření vzdálenosti nedokáže "něco" (nepamatuju si text té hlášky) a že se deaktivuje. Pak ho můžeš znova zkusit zapnout, většinou to jde. Neřeším to, je to k prdu, takže když to mám zapnutý, mám na HUD o čísílko víc, jinak funkčně k ničemu. Za mně na HUD postačující rychlost, nastavení tempomatu a zda je aktivní. Já víc nepotřebuju, vyhovuje mi to. Z mne bych uvítal, kdyby šel tempomat nastavit i na trojku, ne jen od čtyřky víc.

HUD mi chodí v poho, zvuky má od nova zatím stále stejné, nic navíc se nepřidalo. Možná bych "přeleštil" štítek, ale trochu mám obavy na něj šáhnout, dokud je vše jak má být...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 let později...

Ahoj. Mne sa dnes objavila nová chýba HUD. Prestal sa úplne vysúvať. Nie je počuť ani motorček, čo ho má vysúvať. Keď to fungovalo, bolo ho počuť. 

Nemal niekto tiež tento problém?

Ďakujem 

Upraveno uživatelem mixals
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...