Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spínač


James.and

Recommended Posts

  • O 4 týdny později...

Prosím taky dotaz mě diagnostika napsala spínač (mám jen jeden) tak jsem ho vyměnil ale esp mi vyhazuje chybu pořád při každé jízdě cca po 3km... Dřív to nedělalo,  mám teď problémy ještě s dobíjením může to mít něco společného?  ale abs nepíše...  Jen esp...  Dá se třeba na diagnostice vypnout aby mě to neobtezovalo?  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jop, souhlas, ESP a brzdy je trošku rozdíl, a přijde mi smutné, pokud jsou na tom dneska řidiči tak špatně, že tomu přikládaj stejnou důležitost ...

bolístkou těchto aut jsou "kosti" - tyče stabilizátoru, nedávno se tu o tom někdo dokonce vyjádřil jako o spotřebáku ... vzhledem k ceně okolo pětistovky za pár a práci na deset minut bych to zkusil vyměnit naslepo, jestli to nepomůže (tedy pokud jsi je neměnil v poslední době, ale jestli maj najeto >20000, tak už budou zralý - a pohledej si taky po diskusích, po kolika kilometrech na našich tankodromech někteří mění přední ramena, případně to nech zhodnotit mechanikem, jestli to nevzít zároveň)

další možná příčina je blbá poloha volantu, resp. příslušnej snímač

že by to souviselo s dobíjením, to se mi nezdá, ale u těhle aut už věřím, že je možný úplně všechno :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak samozřejmě je srovnání trochu nadsazené, ale přesto mi přijde řešení vyřadit něco, co hlásí chybu jako nesmysl. Jezdit se bez toho určitě dá, ale pokud sytém na autě je, tak by měl fungovat. Pokud nebude fungovat např. stahovačka okna, je to jen nepříjemný, ale nemá to na nic vliv. Zrovna u bezp. systémů bych se pokusil najít chybu za každou cenu.

Btw. ABS ti funguje? Zkoušel si ho při brždění?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"jenom kvůli tomu" - to je docela jedno kvůli čemu, samotná existence vypínače dokazuje, že s tím "měl by fungovat" to nebude tak žhavý (na druhou stranu z opaku, tedy neexistence vypínače, nic o dokonalosti systému neplyne)

ale nevim, jestli je vhodný se tady bavit o výhodách a nevýhodách ESP, už tak jsme dost offtopic

jenom mi vadí ten formalistickej přístup "je to tam, tak se to musí používat (musí to být v pořádku)" - myslímže by lidi měli raděj používat vlastní hlavu, jako třeba když mi nesvítí hlavní světla, no tak to přece taky neznamená automaticky, že by to auto bylo nějak nepoužitelný nebo nebezpečný (ač světla jsou bezpečnostní prvek), za normální viditelnosti je to jedno, musej bejt splněný nějaký další okolnosti (snížená viditelnost) aby to vadilo; dokonce pokud se nebudu bavit o hlavních ale o denním svícení, tak třeba v Rakousích se nesvítí, takže když tam budu autem z ČR, který to má namontovaný, a přestane mi to fungovat, tak i když denní svícení v Reichu vůbec nepotřebuju (resp. vůbec bych neměl svítit), tak si taky mám říkat "musí to být v pořádku (jen proto, že to auto je tím vybavený a v některých zemích se to považuje za bezpečnostní prvek)" a valit do servisu?

... a v případě ESP, ona ta fyzika se neokecá, a pokud někdo jezdí tak, že mu to ESP musí zachraňovat, tak je jen otázkou času, kdy překročí tu hranici, co ještě ESP zachránit dokáže, a pak už s tím řízením neudělá lautr nic, může se jen modlit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě že ty světla nejsou moc offtopic. :D

Nikdo tady nespochybňuje, že se dá jezdit bez ESP. Jen za mě. Mám rád,když vše funguje tak jak má, může to pomoci v krizovce a hlavně ta chyba může být spojená ještě s něčím dalším a důležitějším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...