Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Skutečný stav KM 307 HDI


Dakaros

Recommended Posts

Zdravím všechny Peugeoťáky, co je potřeba pro snížení stavu najetých km u 307 HDi 90 2002, nebo tedy kde všude jsou km uloženy, zjistil jsem, že mám na autě měněný budíky a možná i BSi a tak nějak si říkám a sakra...

Předem moc děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkus 100 tis km couvat :))

ono ti to nikdo neudela i kdyz to dovede kazdy lepsi mechanik, dnes je to myslim i trestny cin, a je desitky firem na netu, staci hledat

jen by me zajimalo proc chces km snizovat ? a jak jses si jistej mene km?  ze by sel peugeot na prodej ?

kdyz by nekdo menil budiky tak ti tam naladi presne ty stejny km a da ti k tomu papir s razitkem

jinak na evidenci STK budes jak vysvetlovat ze se ti km pristi STK odecitaj ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snižovat nechci, auto jsem koupil 6 měsíců zpátky, dovoz z DE, takže záznam z stk u nás neexistuje, krom toho mého prvního. Auto jsem koupil hlavně na práci a zařekl jsem se, že se v něm nebudu hrabat, a bude mi jen sloužit, ale moc to neumim, a jak jsem se v tom tak šťoural, našel jsem na budíkách a BSIčku ze zadu tužkou 307 RHY, soudím že to bylo měněný (popisky z vrakoviště?) proto by mě zajímalo, zda je možný úplně zamést stopy? A zda je možný, výměnou budíků prostě snížit stav km?

Kamarád třeba zjistil, že měl na octavii v roce kdy ji koupil přehrávanej firmware v PC a prý porovnáním motohodin PC a na jednotce serva zjistil, že bude mít stočeno.

Pán co mi peugeota prodával se dušoval, jak km, airbagy, stav kastle je přesně takovej jak inzeruje, jen o tom začínám pochybovat.

Poslední a asi nejspolehlivější možnost předchozí majitel z de :-)

Upraveno uživatelem Dakaros
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když vyměníš jenom budíky , tak i když bude na budíkách menší počet km , přepíše se do nich údaj z BSI , kde je víc najeto . Musel bys vyměnit obě jednotky (BSI i budíky) z jinýho auta , což je asi tvůj případ . Ještě existuje záznam o km v historii mazání závad v jednotce motoru , ale je otázka , jestli při mazání závad dotyčný mechanik zaznamenal i km proběh . Nevím , jestli má cenu to řešit - někdy je lepší nevědět , nic tím nezískáš a akorát tě to bude štvát

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nedava to smysl, jako ze nemec kdz to prodaval tak tam strelil treba o 100tis km vic? 5tis by tu nikdo neresil. Ty chces mit na tacho jestli to dobre chapu misto treba 320 tis ceskou klasiku 180? proc nechapu, ale asi je to moderni. Zaznam ze stk mas snad z dovozove a ten uz nikdo nesmaze. Je na to stoceni pozde bych rekl. Mozna by ti ty nemecky km zjistil nekdo v nemecku. A stejne pokud mas podezreni ze se menila rj motoru tak by tam musel nekdo upravit i imo atd, nebo treba imo zrusit aby s tim nebyla komplikace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechápu, kde jsem psal, že já chci stáčet? Já stáčet nechci! Mam na tacho 198000km, dovozovou stk jsem dělal já, platil jsem Cebii za prověření. Mám asi určitě měněné budíky a BSI, takže jsem začal opravdu pochybovat o pravdomluvnosti prodejce a docela rád bych věděl, kolik má motor natočeno. I když je možná pravda, že je lepší nevědět!

Opakuji NECHCI stáčet, jen mě zajímá jak lehce to jde a kde by se dala vyšťourat skutečnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mno pokud to dobře chápu, tak dotaz byl zcela opačný - Majitel nechce stáčet, jen pátrá, kde by se dalo po výměně budíků a bsi zjistit skutečný stav km, aby věděl na čem je.

Dokonce si zřejmě myslí že to má víc, a rád by věděl o kolik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...