Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Hluk v kabině po startu


FunScreen

Recommended Posts

Ahoj všem, poslední tři dny řeším nepřijemný zvuk, když nastartuju auto.Mám 406ku, 2001, 2,0 HDi 66/90 - když nastartuju studený motor, třeba po noci, co auto stojí, tak v kabině má auto zvuk, jako by byla díra ve výfuku, duní to tam a je slyšet motor, jako bych měl hlavu v otevřené kapotě. Je to jen na volnoběh, když lehce přidám plyn, vše se srovná. Dělá to nejvíc za studena, jak se zahřívá, ustává to.. A největší sranda je, že venku je to téměř normální.. Nemá, prosím, někdo podobnou zkušenost? Podle zvuku, když se zaposlouchám mě napadla řemenice na klikovce, ale při pohledu se nijak neklepe, normálně se točí.. Fakt nevím. Hlavně se to blbě popisuje a ukazuje, když to dělá jen za studena... Za tepla to už jen lehce duní.. Ale zhoršuje se to. Nejprve to jen dunělo a pak uplně zmizelo a nyní je to horší.. Nevím, vůbec, kde hledat..

Díky za pomoc.

Upraveno uživatelem FunScreen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řemenice na klice se dá diagnostikovat jednoduše. Vezmi křídu a křídou na ní namaluj čáru přes střed pak nastartuj zatoč párkrát kola z rejdu do rejdu a pusť co jde od elektriky ( zatížíš alternátor). A pokud je řemenice v háji tak se ta čára " rozhodí " . Ale asi bych to taky šacoval na výfuk možná ani není díra ve výfuku ale uhnil některý držák a výfuk se teď opírá o nějaký kus karoserie nebo podvozku a jak se auto ohřeje rozjede tak se to opření povolí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, diky moc za tip. Prave jsem auto nastartoval studene po noci. Ze zacatku uplne klid. Pohoda. A asi po 5ti az 10ti vterinach to zacalo hucet, dunet a delat bordel.. :-( Neco se tam jakoby "sepne" a pak to zacme.. Asi to opravdu bude vyfuk.. :-( Ale kde to hledat.. Me to jde od strany spolujezdce, tedy vpravo vpredu.. A jak se motor ohriva, hluk se snizuje..

Upraveno uživatelem FunScreen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadat v pohodě muže, až to začne dělat ten bordel tak je na něj se potřeba podívat případně do mezery vrazit šroubovák a druhy v kabině bude poslouchat jestli to ustane. Ono když je prasklý uvnitř tak to neuvidíš, ale bude mít rozkmit takový až bude klepat o uchycení do kastle

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, FunScreen napsal:

Ok. Vyzkousim to. Moc diky za tip. Zkusim to. Kam myslis vrazit ten sroubovak? 

No podepřít s ním ten silentblok.

Pak taky když se tu nabízí ten kompresor by ještě takový bordel mohli dělat větráky, když se něco nalepí na vrtuli klepe to s celým autem, ale to je nezávislé na otáčkach motoru.

 

Ještě zkus po tom co se to ohřeje a ustane to, tak jen mírně přidat plyn jestli se to neobjeví, ono pokud to dělají vibrace motoru v určitých otáčkách tak to bude právě lehce nad volnoběžnýma otáčkama protože právě ty jsou tam za studena, po zahřátí klesnou. Pokud to nasimuluješ tak se to bude líp hledat

Případně sem mužeš přidat video po nastartování, třeba někoho něco napadne když to uslyší

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prave jsem prisel na jednu vec.. Kdy jedu, a slapnu na plyn a hnedka ho pustim - takove kratme pridani rychlosti, citim takove kopnuti hned po pusteni pedalu plynu.. To by asi mohlo byt znameni nejakeho silentbloku, ne? Jinak by to preci nemelo delat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj vsem, 

Tak - spojka vymenena a vymeneny i silentbloky motoru.. Vibrace v ramci moznosti ok, ale duni to furt - je to strasny.. :-( a taky novy problem.. - kdyz slapnu na brzdovy pedal za jizdy, ze chci brzdit (svete div se :totlsmile: ), ozve se v 90% zakove zahuceni, ktere prejde ihned kdyz pedal brzdy pusitm, pripadne vice selapnu. Je to dost zvlastni. Ten zvuk neni klasicke zapiskani brzd, ale opravdu skoro zahuceni, asi jako kdyz dobrzduje autobus na zastavku, nebo kamion :D .. Setkal jste se s tim nekdo? Normalni to asi neni, doted byl klid.. Asi to bude nejakym divnym tlakem v servo-soustave. Co se s tim da delat? Musim hned myslet na vymenu servocerpadla na brzdy? Jo a kotoucema a destickama to neni, ty jsem proplachl vapkou aby tam nebyl bordel a je to beze zmeny.. Nicmene, kotouce jsou hrozne horke.. Muzou to delat desticky?

Diky moc za napady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, brzdy nemají žadne servočerpadlo. Horké kotouče po brždění bývají uplně normálně, v extremu i do červena.

Muže to být tím že jsou kotouče rezavé, nebo mužou být desky sjeté až na kov

Nech zkontrolovat kotouče, a destičky tím že je necháš vyndat ven.

 

K tomu dunění, ta řemenice je v pořádku??  Výfuk je v pořádku??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, ty jo, kotouce a desticky mi v servisu vcera zkoukli - zvenku na nich byla videt takova stribrna pasta, nebo sprej. Hral jsem si s myslenkou, jestli to neni tim, ze se dostala na kotouc a ten zvuk = ze se odbrzduje.. Ale to je asi kravina. Kazdopadne pred tim servisrm ty brzdy nic nedelaly :-( Takze na kov desticky asi ne.. Je to divny.. Fakt neni nejake podtlakove cerpadlo na brzdovku?! :-/ Jeatli treba neblbne prave to..? A to duneni - remenice je pry OK, ale.. neni vymenena.. A vyfuk je take dle servisu ok. Nicmene me to skoro prijde jako vyfuk, protoze dnes jsem to startoval studene po noci a nez se to trochu zahralo - byl to total traktor. Ale strasnej.. A pridani plynu = rachot v kabine jako blazen.. Napadl me vlnovec? Nechci hned myslet na katalyzator.. :-(

Upraveno uživatelem FunScreen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máš horké kotouče i při  mírném brzdění tak se podívej i zevnitř kotoučů ,zda máš stejnou plochu ,, vyleštěnou" od desek jako z venku.Stalo se mi že jsem měl zatuhlé třmeny a i když pohledem zvenku byly kotouče pěkně sjeté, tak z vnitřní strany byly zkorodované a  desky byly i při brzdění stále ve styku se zkorodovanou vnitřní stranou kotouče  a dost hřály...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...