Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Utáhne origo rádio Clarion v sedanu new. model repro. JBL ?


FALC

Recommended Posts

Myslim ze neudelas chybu at poridis Alpine nebo Pioneer. Osobne mam dobre zkusenosti s obema znackama. Predtim jsem mel Alpine CDA-9886R a ted mam uz druhy Pioneer. A spokojenost.

 

Odesláno z mého EVA-L19 pomocí Tapatalk

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak chtel jsem 1DIN s LCD a to moc moznosti neni (aby to i dobre hralo). A Pioneer stejne jako Alpine patri ke spicce v car audio, ale jen radia a av jednotky. Repro se da za stejny peniz poridit lepsi. A navic s Pioneer, resp. Basys.cz uz par let spolupracuju v ramci prace a mam dobre zkusenosti. At vyberes to ci ono, budes spokojenej :-) A urcite dobre vytlumit, ale do toho jsem sam nesel a delali mi to v Ahifi v Brne.

 

Odesláno z mého EVA-L19 pomocí Tapatalk

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přece jen, asi zvolím toho pioneera. Pokud se někdy vydám tím směrem, klidně se stavím. Ale až bude nějaký sraz, třeba zase v mostě, potkáme se i tam :D A co se vytlumení týče, udělám co mé ruce zvládnou, návodů a rad je všude dostatek, tak jen materiál a už to pojede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom můj názor k těm rádium... Na nějaký ekvalizéry a podobný bych vůbec nekoukal, v domácích podmínkách bez mikrofonu to stejně nemáš šanci naladit a spíš to ještě víc rozladis. V aktuálním rádiu mám téhle srand spoustu a všechno je to povypinany. Jediný co používám jsou časový korekce a propusti, ale to ti bude bez zesilovače stejně k ničemu. :-) K tomu výběru bych přihodil i Clarion z toho co jsem měl možnost poslechnout na stejný sestavě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si nemyslím. Když srovnám orig.rádio s možností nastavení basy/výšky a rádio s vícepásmovým EQ + další možnosti nastavení (HP/LP filter atd).tak z toho dostanu víc. Ale samozřejmě to není jen EQ. Kvalitnější rádio má hlavně lepší a výkonnější koncový výstup, dále jiné repro a vytlumení. A s tím vším se dá z muziky v autě dostat víc a to i bez zesilovače. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Upraveno uživatelem Davep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 4x50W., aneb 4x22W 50Hz-15kHz 5% THD do 4ohm není žádná sláva, pokud bych chtěl kvalitnější zvuk, tak bych volil externí zesilovač. Dnešní klasika u všeho, Misto do kvality jdou peníze do licenčních poplatků za všechny ty většinou zbytečné funkce, které to umí a aby to mohlo mít na sobě všechny ty loga.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě, že se zesilovačem kolem 100W RMS při 4 Ohmech jde už čarovat trošku víc... Ale zase tahat napájení od baterky, řešit pojistky, větší baterku, kdyby klesalo až moc napětí, tak druhou do kufru... Zase pokud to audio není úplný 100% koníček, do kterýho chceš extrémně investovat, tak bych to neřešil... Vyměnit rádio, pohrát si s nastavením, ať se ti ta muzika líbí, což je přeci hlavní, ne? :) To, že ekvalizér v rádiích není ekvalizér je jasný, ale tu hudbu dokáže nastavit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za me kapacitor nic moc neresi. Kdyz uz zesik, tak hlavne kabely o dostatecnem prurezu, dobrou baterku a v poradku dobijeni. Ale slusnej zesak, aby nakrmil komplet repro, tak ten nebude za par korun. Nad touhle variantou jsem taky na zacatku premyslel..ze necham puvodni radio a dam jen novy repro a zesilovac, ale nakonec jsem to vzdal. Pak je to v aute samy kabel, pojistka. Uz jsem to tak v jinem aute mel a byla to divocina. Ikdyz tam to bylo o necem jinem, protoze jsem jezdil dB Drag.

Pokud nejde o to, aby to dunelo na sto honu, tak jen vymenou za kvalitnejsi radio poznas rozdil a samozrejme vytlumeni. Bez toho je vymena radia jen polovicni reseni.

 

Odesláno z mého EVA-L19 pomocí Tapatalk

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spis by nove radio mohlo mit horsi nebo skoro zadny prijem. Presne to se stalo me po vymene za neorigo radio. Stejne asi budes potrebovat antenni redukci FAKRA-DIN, tak rovnou kup i s napajenim (zesilovacem). Protoze orig radio ma zesilovac signalu integrovany, ale neorigo ne.

 

Odesláno z mého EVA-L19 pomocí Tapatalk

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...