Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Samorozsvěcení potkávacích a parkovacích světel


Jirika

Recommended Posts

Zdravím, máme takový problém. Na autě jsou diodové denní světla, ta se rosvítí když auto nastartuji. Což je správně. Ale za jízdy se samy přepnou na potkávačky, i když je spínač  v poloze 0.(tedy vypnuto). Čím to může být. Nastavení na displeji je jen na Led světla a osvětlení interiéru. Když se ty potkávačky samy zapnou, tak je vypnu otočným ovladačem do polohy Zap  a pak do nuly. Ale ony se zachvíli zapnou zase. Auto má 4 roky a najeto 20 000km.

Upraveno uživatelem Jirika
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ahoj,

máš taky senzory světla a deště?

Mám taky přední LEDky + senzor světla a deště ... Polohu "0" nepoužívám, jezdím na "Auto", které funguje dobře, případně při zhoršené viditelnosti rozsvěcím když to automatika ještě nepovažuje za adekvátní, např. přes den za deště.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, jenže my nemáme senzor deště. Takže žádné AUTO tam není.Byli jsme v servisu a tam říkají, že to dělají páčky ve volantu, a celý komplet stojí 6000 Kč. Na šroťáku to stojí skoro to samé. Dokut to nějak svítí ,tak to nebudeme řešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Mám další symptom rozsvěcování světel. Po zapnutí klíčku se světla zapnou samy hned. Přepínáním do jiných poloh nezhasnou. Když přepnu na normální noční světla , tak někdy bez nastartovaného motoru, nejde přepnout na dálkové. Jen se dálkové rozsvítí( jako světelná houkačka) a po puštění páčky zhasnou, nezůstanou přepnuté. Za jízdy jsem přepínání dálk/potk nezkoušel. Bude to páčkami, nebo něco jiného. 

Přemýšlím nad tím, jak zjistit, že to dělají páčky. Chtěl bych odpojit konektory páček a tím pádem bych je vyloučil, pak bych zapl klíček a sledoval co dělají světla , pokud by se zaply, tak to páčky dělat nebudou. Problém je, že se nemůžu dostat k těm konektorům. Podařilo se mi odšroubovat šroubky pod volantem od krytu kolem volantu. Horní díl se mi uvolnil, ale nemohu ho vyndat ven , abych se dostal ke konektorům(brání tomu prostor a sám volant). Spodní kryt se ani nehne. Má někdo nápad jak kryty kolem volantu sundat?
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bude ti to k ničemu , když odpojíš páčky , tak to nenastartuješ , mají v sobě snímání čipu immo

Podle toho , co píšeš , tak to nejspíš opravdu bude těma páčkama ( jestli si někdo nehrál s konfigurací BSI )

Upraveno uživatelem jarokare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My jsme si s BSI nehráli, ani nevíme jak bychom to provedli. Zajímavé je, že na dotykáči je nabídka : denní led vypnout.Když teda potvrdím že led nechci, tak se po zapnutí klíčku normálně samy zapnou a dělají tu samou neplechu.

Ještě jsem uvažoval odpojit baterku na noc, jestli se něco nevynuluje a nastaví samo tak  jak má.Dřív než půjdu do servisu.

Když chci zapnout jen parkovačky, tak je prostě samostatně nezapnu,jen s potkávačkapa. Až pak nějak různě přepínám ,tak se je podaří samostatně zapnout. Připadá mi to jako nějak zblblý ten PC pro světla .  Mám zkusit vypnout tu baterku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak po vypnutí baterky, asi na 30 min, se se světly nic nestalo, je to stejné. Asi je to fakt páčkama, když mi svítí ty denní světla a parkovačky, stačí dát blinkr a světla zhasnou. Po vypnutí blinkru se za chvíli zase rozsvítí. Už jsem obědnán do servisu ale až 8.8. Zatím musím našetřit těch asi 8 klacků. Zatím všem děkuji a pak dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Tak dávám info o vyřešení problému. V Peugeotu vyměnili páčky a vše  je funkční jak má být, ale ta cena je šílená - 9500 Kč.(dohromady komplet).

Ale jiné řešení jsme neměli. Pak jsem staré páčky rozebral a nafotil a přiložil.Na páčkách není co opravovat , při pohybu páčky se pohybují jen drátové fousy po tišťáku a po drátech jde sig. do velké desky (asi řj. světel) která dělá přepínání světel, parkovaček, blinkrů atd. Takže buď odešla ta řJ, nebo blbly ty fousky ,které kloužou v asi vodivé pastě po tišťáku viz. poslední obr.

P3410592.JPG

P3410600.JPG

P3410603.JPG

P3410605.JPG

P3410606.JPG

P3410608.JPG

P3410609.JPG

P3410610.JPG

P3410613.JPG

Upraveno uživatelem Jirika
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem podobný problém, nešly mi rozsvítit světla. Peugeot Partner 2004.

Ta deska pod volantem jen snímá vypínače a dále to posílá jako datovou informaci. Kromě toho je tam ještě snímač immobilizéru, přijímač dálkového ovládání a je tamtudy zadrátovaný aibag volantu.

Ty plošky na plošňáku co jsi vyfotil mají na svědomí snímání polohy páčky pro blikry (nahoře, dole, uprostřed)

Problém světel je schovaný v páčce - v té otočné části je pérko, které jezdí pro flexibilním plošňáku. Autor toho řešení nepočítal, že nějaký inteligent vymyslí svícení přes den, takže to nevydrží zapínání světel několkrát denně a ten plošňák se prodře skrz nasrkz. Je tam místa jak v hodinkách, takže to nejde nijak opravit. Jsem držgrešle, takže jsem vyhodil tu pružinku, vytáhnul odpovídající vodiče mimo a na palubce mám nový přepínač na světla. A ta otočná páčka už nemá žádnou funkci.

Upraveno uživatelem _luky_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...