Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problém s ruční brzdou, brake fault


brixtr

Recommended Posts

Už nějakou dobu mě zlobí ruční brzda na autě, tak jsem se na to včera zkusil podívat.. levé přední  kolo přibržďuje :( po odpojení ručky šlo v pohodě tak jsem to chtěl zkusit znovu rozpohybovat a tady sem objevil problém. skoro se to ani nehlo tak to chci vyměnit celý ale... lanovod jako takový jsem si v klidu našel ale jelikož nejde ani vytáhnout tak musím pořídit i tu trubku v který se nachází. poradí někdo kde se to dá koupit resp. jak se to přímo jmenuje? Ručku málo kdy používám ale na STK jí budu muset mít funkční :( 

je to na citroen c5 I 2,0 HDI 

Upraveno uživatelem brixtr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem Xantii a podobný problém - nevím jak na C5, ale u té Xantie to bylo o nervy. Nakonec se vysypala celá hydraulika a neporadili si s tím ani ve značkovém servisu, tak šla z baráku.  

To Mmartinkovic: Citroëny mají ručku na přední kola - připomínáš mi jednoho řidiče BMV, který si řetězy nazul na přední kola.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Franta Citroena som nikdy nemal, Ale tak musia byt nieco extra.

Aj ti policajti dali na feldu retaze dozadu :-)))))

Ale myslim ze je to rovnake ci vpredu ci vzadu, stale je tam asi maly valcek ktory potom drhne a nechodi tak ako ma. Aj v 605 mam malicky valcek na velke auto, a rucnu ani nepouzivam, takze ide nejde, neriesim, dal som menit lanovody lebo to neslo, ale to uz bolo asi 5 rokov spat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Martinkovic (a další co neznají ,žel je to většina  motoristů) všechny hydrocitroeny mají ručku na předku!!!Je to právě z důvodu ,že předek brzdí víc než zadek,tím spíš ,že pokud se něco poserýnkuje (vyteče LHM ,praskne trubka k brzdám ....) tak nebrzdí-jen ruční na předku!!!Z toho důvodu se ani nesmí vléci pkd nejde motor!!.Jinak je to opravdu docela znát -když jsem měl BéXo a 405 současně (asi 14 dnů) tak jsem obě zkoušel-405 zabrzdil na ruční  na podstatně delší dráze než citroen BX ,asi tak 2X delší!!

Brixtr-já  s ruční na xantiíích nemám žádný problém a to jen kontroluji LHM  a desky, nic víc. Jen ji používám a normálně,dokonce občas i přibrzduji ruční místo provozní.Před technickou je seřizuji tak že se současným šlápnutím na pedál a zatažením ručky . Holt máš od nepoužívání zarezlé lanovody!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

všechno je o udržbě.. to auto než jsem koupil tak mělo už docela dost naježděno a nejspíš se o to předešlí majitel moc nestaral jak jsem pak zjistil.. u mě jsou totálně přidřený.

@mmartinkovic buď v klidu když jsem byl naposledy na technické tak mě chtěl vyhodit že mi ručka vůbec nebrzdí. tak jsem ho upozornil že ručka je na předek a hned zda mám tuto úpravu v TP :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Jsou to tak tri dny co mi kamarad zatahl rucku ( zapomnel jsem mu to rict at to nedela) od te doby mi to obcas pipne a nahlasi brake fault. Neco jsem tu vycetl ze u peugeota to ma neco spolecneho s turbem. Je to i u citroena nebo to ma neco spolecneho s tou rucni brzdou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pípne a hlásí kdy, za jízdy? U některých Peugeotů to dělal vadný spínač (senzor zatažení) ruční brzdy, ale jen když byla zatažená. Tam to ale je specifickou elektroinstalací toho hlídacího okruhu, jak to má C5 nevím.

Upraveno uživatelem Spocklw
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nekdy po nastartovani. Nekdy za jizdy. Jelikoz predesli majitel byl sikula tak ustrihl konektory na opotrebeni desticek tak jsem kontroloval zda to nekde nema kontakt a nic. Rucka se mi ozvala taky kdyz jsem ji zatahl.. navic jak mi ji ted kamarad zatahl tak jsem si pak vsiml ze mam jedno kolo pekne pribrzdene .. pomalu sem nad kolem mohl udit kdyby to tak nesmrdelo.  Vetsinou se to tak po 2-5 minutach vzpamatuje a hlaska zmizi. Chtel jsem s tim na diagnostiku jenze kdyz sem tam dojel tak uz byl zase klid a nic se neukazalo

Upraveno uživatelem brixtr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...