Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nejde nastartovat - bezklíčkové startování


juvin66

Recommended Posts

Ahoj, mám 508 2,0 Hdi Allure r.v. 2011 druhé auto doma najeto jen 30 000 km a stalo se to, že auto nešlo vypnout pomocí tlačítka start/stop. Mačkal jsem a auto stále běželo. Tak jsem zařadil kvalt a produktým puštěním spojky auto vypnul, nic lepšího mě nenapadlo.

Nyní nejde auto vůbec nastartovat. Před tímto problémem auto hlásilo, že nerozpoznává klíček a tak jsem vyměnil v klíčku baterii a týden to bylo OK. 

Prošel jsem pojistky, nabíjel baterii a i dokonce zkoušel měnit za jinou a stále nic. Otevírat auto přes dotyk na kliku jde. Avšak na budíkách se nezobrazí sešlápnout spojku a stisknout start. Pouze svítí počet ujetých kilometrů a občas naskočí, že auto je v ECO MODU.

Diagnostika hlásí, že nekomunikuje alarm a nekomunikuje čtečka klíčku. Celkový test nejde spustit, protože to chce vypnout a zapnout zapalování. 

Myslel jsem, zda není nefunkční tlačítko start/stop, ale to v testu akčních členů je po stisknutí aktivní, tak to bude asi ok.

Prosím vás nestalo se vám něco podobného? Už fakt nevím... Je tam nefunkční levá klika, ale to by na to snad nemělo mít vliv, fakt už nevím. Nemusí se klíček nějak aktivovat po výměně baterie? Nebo není potřeba klíček znovu spárovat? Avšak přijde mi to divné, že by se odhlásily oba klíčky.

Moc děkuju za rady a naápady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 36 minutami, loque napsal:

Nefunguje to ani vtedy, keď sa vloží klučik do otvoru po odklopení dvierok pod tlačitkom start/stop? A čo náhradný kľúč? Tiež je nefunkčný?

Bohužel to nefunguje ani v přihrádce pro klíček. Nefunguje ani jeden klíč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je dosť blbá situácia toto, neviem ako je riešená detekcia kľúča vonku/dnu, ale ak je to samostatnou "krabičkou" tak by som sa zameral na príjímač kľúča, pravdepodobne bude niekde v tej priehradke umiestnený. Keďže sa tá priehradka vyklápa, či sa tam niekde neurval káblik a tak. Ak nie, tak potom jedine skúsiť vymeniť. Predpokladám, že kódy nebudú v tom príjmači, takže by hadam šlo skúsiť z iného vozu, ak to ale nebude štrajkovať...(párovanie s VIN a pod.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych šel po tom startovacím tlačítku :myslim  Kdyby to nevidělo klíč, tak to musí hodit hlášku, ne? A to, že nejde při DIAG zapnout zapalování to právě dělá tím tlačítkem bez zmáčknuté brzdy (jak jsem tu byl správně informován ;) )
Vím, že se startovací baterie měnila, ale co jí zkusit na pár hodin odpojit, jestli se to nějak bez šťávy pak neprobere :myslim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpojiť baterku, to ano, to by stálo za pokus na pár hodín, ale pokial mu nevypíše po sadnutí do auta Press Brake + Start, tak mu nedetekuje kluč a žiadne tlačidlo nepomože, pri stlačení tlačidla by malo vypísať Key not detected -> tlačidlo bude OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...
  • O 4 měsíce později...

mam podobny problem na 508sw, obac kdyz chci vypnout motor, hodi to hlasku, ze neni klic a at drzim tlacitko delsi dobu pro chcipnuti, klic mam furt v kapse

se startovanim nemam problem, nastartuju vzdy, i s klicem v kufru

a taky obcas, kdyz spolujezdec otevre a zavre dvere, tak taky hlaska, ze v aute neni klic

blbnou oba klice a ne vzdy, v servisu nevedi co s tim, pry prehrali soft, vymenili baterky a k nicemu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná je to hloupost, ale třeba bych zkusil vyměnit baterku v klíčku ještě jednou... I nová může být špatná.. a šel bych cestou nejmenšího "odporu" asi bych začal baterkou (pro jistotu že není špatná), zkusil bych znovu spárovat klíč s autem a pak bych hledal dal... Jinak teď si nějak neuvědomují, ale když Sednu do auta tak mi to napíše že mám stlačit spojku až po stisknutí tlačítka... Brzdu to chce při odbrzdovani parkovací brzdy... Nějak si nevybavuju, že by to detekovalo klíček ihned po vstupu do auta... Ale zaměřím se na to :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz to tyden stalo v servisu a delali pokusy, pry to komunikovali s fabrikou a nakonec odpojili preventivne GPS knihu jizd

A nepomohlo to. Bateky vymeneny v obou klicich. Jeden byl pouzivany rok a druhy jsem do ty doby nepouzival. Auto je rok stary, skro se hrozim toho co me ceka, az skonci zaruka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tak pro zajímavost. Včera t.j. 8.2.2018 v novinách na NOVĚ v 19:30 hod. ukazovali jak je jednoduché ukrást auto které má bezklíčkové odemykání a startování.

Doporučovali si doma uschovat klíče do nějaké plechové krabičky. Jako perličku tam říkali, že jeden majitel auta si je schovával na noc do ledničky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Zdravím, dneska se mi stal problem. Rano sem chtel jet do prace. Auto chytlo napoprve, ale slysel sem, ze s mensim problemem. Jel jsem do prace a po 8mi hodinach jsem auto nenastartoval. Mam bezklickove startovani a jen to cvakalo. Museli me nahodit pres kabely. Je mozne, ze je to baterkou? Meril jsem to, nikde proud neztraci. Je to peugeot 508 sw 2.0hdi 120kw v automatu ,120 tisic najeto, rok 2013 a original baterka. 

Upraveno uživatelem MJSytic
Prepsal jsem to v rychlosti do cestiny, aby se to dalo alespon trochu cist ...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...