Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tažné zařízení


stepi.p4

Recommended Posts

mam GT, přesně kvůli držáku na kola mam tažné, pohledově to není vidět, takže o tom nikdo neví a ani nekazí dojem z auta. je ukryté a při zatáhnutí za páčku se vysune. je to přímo od peugeot, stojí tuším pod 20t a mělo by být i v servisboxu, takže by mělo jít u dealera poptat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono to možná dodělat půjde , ale je možné že budou bejt muset další úpravy, např u C-Klasse se při domontáži takového TZ musí namontovat i menší palivová nádrž .  nevím jak je to u 508sw GT.když bbude čas zkusim večer juknout do SB

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podle boxu jde to vyklopne a i jiné tz namontovat jen na auta která nemají vzadu to velké bago vyfuk se dvěma koncovkama vlevo a vpravo. servicebox to ani nenabízí z výroby , jen jako příslušenství . ne pro gt verze kvůli mistu u výfuku .

 

@j.kuntos opravdu mas GT? :D   mrkni pod naraznik jestli ti kladivem neupravily poslední díl výfuku :D

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo, mam GT :-D Hodím foto, až bude čas, dělali mi to v Peugeotu, je to originál, viděl jsem to a šlo to tam pěkně namontovat, při zasunutí napájení držáku  auto samo vypne zadní parkovačky a dá o tom info na displeji, aby to nepípalo, že to má překážku. takže za mě spokojenost. prozatím posílám foto, z prvního výletu s kolama, a přidal jsem tam i foto zadku, není to totiž vůbec vidět, že to tam je. ale lepší foto nemám, zjistil jsem, že v podstatě všechyn fotky auta mám zepředu :-D

 

 

IMG_20150809_203646.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Zdravím všechny,

Rád bych se s vámi poradil. Mám 508sw 12/2011 a chci si nechat udělat tažných zařízení.  Dotaz na mě zněl, zda při prasknuti žárovky vzadu na světlech hlásí elektronika na palub.pocitaci závadu. A druhý dotaz zda chci nechat úpravit parkovací senzory, aby při využití tazneho zařízení a couvání senzory nejecely.

Asi dle toho se odvíjí cena a jak bude tažné namontovano. 

Nebo nedoporučil byste mi někoho kdo na 508sw již tažné montoval více cenu?

Diky

Upraveno uživatelem Noves
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dalo mě to trochu práce než jsem pochopil na co se ptáš.  Předpokládám že ty dva dotazy na Tebe vznesl člověk u kterého jsi poptával montáž TZ. Takže popořadě.

ad1) hlášení prasklých žárovek od toho se odvíjí jaký systém elektroinstalace je nutné použít s ohledem na to že 508 je vcelku " mladé" auto tak je nutno použít elektriku s ŘJ

ad2) parkovací senzory při zapojování elektroinstalace se předělá zapojení couvacích senzorů aby se odpojovali při couvání s přívěsem.  Zase je to proto aby mechanik věděl jakou elektriku má objednat .

 Cenovka záleží od jakého dodavatele by TZ+ elektroinstalace byla pozor když budeš poptávat tak poptávej kompletní montáž od někoho kdo má certifikát.  Jsou lidé kteří montují jen holé TZ bez elektriky.   Já bych to šacoval cca 4500 - 8000  Kč za samotné TZ (dle typu TZ  pevné, sundavací) + cca 4000 - 5000 Kč elektroinstalace + práce cca 2000 Kč   Takže když vezmu nejlevnější variantu pevné TZ + nejjednodušší elektrika (neodpojuje senzory a má 7pinovou zásuvku) + práce tak jsem někde na 10500 Kč ale cenovka může být klidně i 22000 Kč záleží na tom od koho to TZ je ( výrobce ).

 

 Jo a i já jsem našel že nelze na GT .

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
doplnění textu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za rychlou odpověď, ano poptávám montáž u certifikované osoby, která zajistí kompletní dodání.

K ad1) jak píšete, zřejmě kvůli zajištění elektroinstalace. Takže řidiči jednotka by v případě prasklé žárovky nahlásí závadu. Ještě se mi to nestalo, tak jsem nevěděl. Jediné co nefunguje je jedno z osvětlení PZ ale to s tím není propojeno.

K ad2) dle toho se odvíjí i cena a jaký typ objednat. Ale přeci nepřijdu o uši :))

 

Děkuji i za kalkulaci, zatím nemám srovnání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
Návštěvník

Na GT myslím nabízí Peugeot nějaké TZ. Všichni "běžně dostupní" výrobci nabízeji jen na neGT. Je to kuli výfuku - jak je příčně, tak je širší než karoserie a nejdou tam dát ty držáky tažného.
Ovšem jde to poměrně jednoduše upravit a na GT nasadit. Už jsem to po konzultaci s majitelem vozu dělal, ale nemělo by se to dělat!!
Při použití typové elektroinstalace se nic na senzorech nepředělává, prostě se řídící jednotky vozu diagnostikou nastaví na provoz s přívěsem.
Tady je montážní návod od elektroinstalace.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Chtěl bych na 508SW r.2017 namontovat elektrickou přípravu tažné zařízení. V SB jsem našel nějaký kabelový svazek, který není od Peugeotu a nemám jej podle VIN v autě jako přípravu. Jde, alespoň podle nákresu, z pojistové skříňky, která je někde umístěná, ale podle nákresu v SB se nedá zjistit kde je. Měl bych dotaz, kde je umístěná skříňka s pojistkami, případně jaké další propojení je potřeba dodělat. Nikde jsem nenašel propojovací skříňku typu P407SW, která se dodělávala do auta. Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...