Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Všetky nové P308 1.2 110k/130k - už iba BA98


Nemesis

Recommended Posts

Psal jsi usazeniny, netušil jsem že máš na mysli karbon ve spalovacím prostoru. Pokud Natural 98= kvalitnější spalování, pak to nějaký vliv mít bude. Problém je spíš se zbytky oleje, které se nesetřou a putují přes EGR ventil zpět do sání, kde se usazují na sacích ventilech a způsobují jejich zakarbonování... S tím 98 asi moc nepomůže. Nevím zda PSA benzín kombinuje přímovstřik se vstřikováním paliva do sání, aby směs čistila ventily jako to mají některé jiné automobilky. Pokud ne, tak jediné řešení je prý jednou za čas ten motor pořádně protáhnout, aby se ohřál natolik, že se ty úsady spálí.

Už aby tu byly elektromobily... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě nemá "přivstřik" do sání.

PaulZ: K tomu, že mimo město bys diesel neměnil - já jo - pokud se jedná o benzín s turbem. V práci si bereme na služebly auta z půjčovny, výběr klasika škodovky - Octavia, Superb... Měl jsem párkrát Superba, jednou OIII RS s dieselem a automatem, ale nejlíp se mně jezdí s Octávkou 1,4TSI 110kW. Jede líp, než ten Superb (je lehčí), podobně, jako to RS (není automat + větší rozsah otáček) a žere to cca 7,5l při pořádně těžké noze včetně hodně 200+ na Německé dálnici (myšleno za celou cestu, ne, že těch 7,5l si vezme při 200km/h:D). Pokud bych věděl, že "koncern" tímto konečně zvládl udělat tak nějak normálně poruchovej motor, tak bych ho z fleku do auta bral.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

dnes mi v servisu řekli, at´ raději používám BA98. Po 30 tis. se mi rozsvítila kontrolka motoru, zatím vyřešeno smazáním a novým nahráním, ale do budoucna to může být výměna lambda sondy a tady zrovna přijde na 5 táců. Jinak taky poslední rok přidávám VIF.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...