Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Srazy elektromobility v roce 2017


Recommended Posts

V pátek 12.5.2017 mezinárodní konferenci Elektromobil je realita Libros Ostrava-Přívoz (pozvaný je i Elon Musk z Tesly), o týden později v sobotu sraz a spanilou jízdu eJantar Tour Slezskoostravský hrad Ostrava - hrad Helfštýn – Muzeum Tatra Kopřivnice – Ostrava hrad a o 2 týdny dříve v neděli 7.5.2017 asi velký sraz na náměstí v Olomouci pod orlojem. Nechávám to tedy otevřené. Udělal bych si výlet a jel vrchem, zkontroloval bych nové soukromé rychlonabíječky elektromobilů po cestě, co nám od loňska vyrostly a dále rostou.

eJantarová stezka pozvánka final.jpg

eJantarová stezka AB skládačka final.jpg

Elektromobil_je_realita_2017.jpg

Upraveno uživatelem minimaxa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...

Pokud máte zájem vidět jak funguje dům na sluníčko v kombinaci s elektromobilem, máme v rámci Evropského týdne udržitelného rozvoje možnost prohlídky toho všeho na Dnech otevřených dveří slunečních elektráren http://www.solarniasociace.cz/cs/pro-verejnost/den-otevrenych-dveri-slunecnich-elektraren

FVE - Ostrava 26. dubna 269/45 Ostrava-Plesná
72527
  • 30.5.(13-17h)
  • 31.5.(9-17h)
  • 2.6.(9-17h)
  • 3.6.(9-17h)
  • 4.6.(9-17h)
  • 5.6.(9-17h)
  • Výkon 3,6 kW
  • Systémové využití slunce v rodinném domě
  • Sendvičová dřevostavba, solární ohřev vody, nabíjecí stanice pro elektromobily na vlastním parkovišti před domem
  • Vítěz soutěže Obnovitelné desetiletí kategorie Domácnost
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Setkáním elektromobilistů v Ostravě-Porubě, ukončení Mezinárodní letní školy VŠB-TUO k nízkouhlíkovým technologiím

Dobrý den dámy a pánové,
dovolte mi Vás, jménem Doc.Ing.Bohumila Horáka, Ph.D i jménem Asociace pro elektormobilitu, pozvat na Setkání elektromobilistů v pátek 21.7.201 odpoledne u nabíjecí stanice laboratoře CPIT VŠB-TU Ostrava. Akce je pojata jako prázdninové společenské setkání a výměna zkušeností elektromobilistů. Podávat se bude mj. tradiční guláš z kuchyně pana docenta. Je možné přijet kdykoliv mezi 14-17 hodinou, čím dříve, tím lépe.

Akce navazuje na týdenní Mezinárodní letní školu v oboru nízkouhlíkových technologií (viz příloha, leták a program), kdy v pátek dopoledne budou tematické přednášky (Ing.Burkovič „Elektromobilita, elektromobily“, doc.Horák „Infrastruktura, universitní nabíjecí stanice“).

Přítomné elektromobilisty bych poprosil, aby studentům letní školy předvedli své elektromobily a případně je i povozili. Vzhledem k účasti polských studentů, kde je elektromobilita v ještě větších plenkách než v ČR, to může být jejich první kontakt. Ostatně odpoledne má v programu příhodný název Prezentace elektromobilů a diskuse „Ekologické a sociální aspekty elektromobility“.

Prosím Ty z Vás, kteří/které se zúčastníte, o zaslání potvrzení a přibližného času Vašeho příjezdu. Vjezd do areálu VŠB-TUO doporučuji přes závory z ulice Studentská, necháme je po dobu akce otevřené.

S díky a pozdravem Radovan Burkovič a Bohumil Horák

Ing.Radovan Burkovič (26.dubna 269/45, 725 27 Ostrava-Plesná, Mobil : +420 603 497 106, Internet : http://www.mujweb.cz/podkrovnibyt/solar.htm, Internet : http://www.mujweb.cz/podkrovnibyt/dobijecistanice.htm)
Člen České fotovoltaické asociace http://www.cefas.cz, Člen APEL (Asociace pro elektromobilitu, dříve Elektromobily) http://www.elektromobily-os.cz, Člen ASEP (Asociace elektromobilového průmyslu) http://www.asep.cz, Člen sdružení Rekolo http://www.rekolo.cz, Dopisovatel internetového magazínu Hybrid.cz, Provozovatel elektrokola Agogs Silver Go http://www.ekolo.cz, Provozovatel 2 elektromobilů Peugeot Ion http://www.peugeot.cz/objevte-vic/ion/5-dverovy, Vítěz soutěže Obnovitelné desetiletí - Obnovitelná energie pro rodiny - Ostravská zelená domácnost, První solární elektrárna na RD v Ostravě-Plesné.

Doc.Ing.Bohumil Horák, Ph.D
VŠB-TU Ostrava
FEI, kat.450, Prototypová laboratoř CPIT C112
17.listopada 15
70833 Ostrava Poruba
Tel., fax: 00420-59-732-9339
E-Mail: bohumil.horak@vsb.cz bohumil.horak@seznam.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Další srazy, na nichž můžete vidět elektrické Peugeot z historie i nynější - Peugeot 106e, Peugeot Partner electric, Peugeot Ion i Peugeot Partner E (případně jejich jednovaječná dvojčata od Citroenu) budou na Ostravsku a Opavsku do konce roku 2017 minimálně tyto - jste srdečně zváni se svými miláčky i rodinami:

- So 26.8.2017 13-17 hodin Technotrasa Důl Michal Ostrava-Michálkovice, odpoledne s elektromobily, prezentace, svezení elektromobily.

- Pá 22.9.2017 Den alternativní dopravy magistrát města Ostrava (v návaznosti na sobotní Den železnice), stánek asociace, svezení elektormobily.

- So 23.9.2017 Den čisté mobility Opava Komenského sady 9-18 hodin a památník 2.sv.války v Hrabyni 14-17 hodin, pořádá město Opava, obec Hrabyně a region MAS Opavsko pro širokou veřejnost - stánek asociace, výstava elektromobilů, vožení veřejnosti, prezentace, spanilá orientační jízda elektromobilů po obcích Opavska a focení se s nimi před pamětihodnostmi.

ZRUŠENO, LÍNÝM PRAŽÁKŮM SE NECHTĚLO AŽ DO OSTRAVY ;) - So 30.9.2017 areál Libros Ostrava-Přívoz elektromobilita v rámci finále oslav 50.let BESIPu, novinka z 20.7.2017, teprve bude první schůzka k detailům programu, minimálně stánek asociace, výstava elektromobilů, vožení veřejnosti, prezentace. ZRUŠENO.

- Pá 6.10.2017 Noc vědců VŠB-TU Ostrava – areál školy Ostrava-Poruba 17-22 hodin, sraz elektromobilistů na Fakultě elektro u školní nabíječky, stánek asociace, výstava elektromobilů, vožení veřejnosti, prezentace.

Pro další detaily mne prosím kontaktujte. Pokud hodláte dojet, prosím o nahlášení kvůli zajištění kapacity nabíjení, míst pro auta a občerstvení.

Upraveno uživatelem Radovanek
Odstraněno formátování
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

A už se nám to zase elektricky srazuje, tentokráte ve všední dny a s dobrým výsledkem. Po srazu zůstanou nejen nové nabíjecí stanice, ale i elektrické autobusy MHD nebo dokonce továrna na baterky:

- pondělí 16.10.2017 v 11 hodin poklepání základního kamene továrny na baterky HE3DA v Horní Suché u Havířova, areál bývalého dolu František - elektromobilisté z širokého dalekého okolí vítáni už před 11 hodinou. Pozvánka:
Srdečně Vás zveme na slavnostní položení základního kamene výrobního závodu MAGNA ENERGY STORAGE na výrobu vysokoenergetických 3D akumulátorů HE3DA  o výrobní kapacitě 1,2 GWh. Magna Energy Storage bude bezemisní a nejekologičtější továrnou tohoto druhu na světě. Akce se uskuteční dne 16.10.2017 v 11:00 hod., V Průmyslové zóně František, Průmyslová ul. 7, 735 35 Horní Suchá.Budeme rádi, pokud nás poctíte svou návštěvou. Prosíme o potvrzení vaší účasti na e-mail: info@he3da.cz
Program:
10:00-11:00 příjezd hostů
11:00 slavnostní zahájení Ing. Jan Procházka, Ing. Václav Binar
11:15 videoprojekce HE3DA
11:30 poklepání základního kamene
11:45 slova zakladatelů a poděkování
12:00 představení společnosti Battery Unite
12:30 představení Asociace akumulace energie
12:00-13:00 přestávka s občerstvením, diskuse účastníků
13:00 závěr, předání tiskových materiálů
http://www.hybrid.cz/he3da-postavi-tovarnu-na-baterie-u-ostravy

- čtvrtek 19.11.2017 Hranice na Moravě Masarykovo náměstí od 14 hodin slavnostní uvedení do provozu městské hromadné dopravy 6 elektrobusů, čímž se Hranice stanou prvním čistě elektrickým městem ve veřejné dopravě. Stánek asociace, prezentace, výstavka a svezení elektromobily. http://www.buspress.eu/stoprocentni-autobusova-elektromobilita-mhd-v-hranicich-na-morave/

- středa 1.11.2017 Vsetín, náměstí před Kulturním domem Svárov 1055 průběžně od 9 hodin slavnostní uvedení do provozu městské nabíječky, . Stánek asociace, prezentace, výstavka a svezení elektromobily v rámci Podzimní školy zdravých měst https://www.zdravamesta.cz/cz/akce/podzimni-skola-zdravych-mest-2017

Pro další detaily mne prosím kontaktujte. Pokud hodláte dojet, prosím o nahlášení kvůli zajištění kapacity nabíjení, míst pro auta a občerstvení.

Upraveno uživatelem Radovanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 měsíců později...

ZAHRADNÍ  SLAVNOST - vše pro přírodu, ekologii a zdraví Bruntál 15.9.2018 10-17

V sobotu 15. září od 10 do 17 hodin se koná v Bruntále, pod názvem ,, ZAHRADNÍ  SLAVNOST....vše pro přírodu, ekologii a zdraví ". Tématicky je akce zaměřena např. na ekologickou dopravu nebo aquaponii. Aquaponie je ekologický a současně ekonomický system produkce potravin. Účast přislíbilo téměř 40 firem, zabývajícími se ekologií a ekologickými  produkty. Místo konání - Bruntál, v zahradách firmy Květinky u Zdenky na ulici J.E.Purkyně 6. Detaily na https://www.asep.cz/akce-asep

Videa a fotogalerie z akce včetně krátkého popisu je na https://www.asep.cz/akce-asep v dolní části stránky Proběhlé akce.

Upraveno uživatelem Radovanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zažít Ostravu jinak 2018 - Poruba, náměstí U Oblouku sobota 15.9.2018 14-19 h. 

Stejně jako v loňském roce se i letos elektromobilisté rádi zúčastní původních Sousedských slavností, dnes nazývaných Zažít Ostravu jinak. To radnice uzavře nějakou část města a různé spolky, sdružení, sportovní oddíly, místní prodejci i běžní občané obsadí prostor s prezentací svých aktivit, služeb, výrobků či zážitků. Jedním z takových míst je i Oblouk, brána do původně nově postavené hornické Ostravy-Poruby, dnes památkové chráněné ucelené oblasti staveb socialistického realismu. Členové ASEP a příznivci elektromobility zde budou čistě charitativně prezentovat elektromobilitu, vozit zájemce ve svých elektrovozech, nabídnout městu Čistě tichou budoucnost.Detaily na https://www.asep.cz/akce-asep

Zažít ostravu jinak 2018.jpg

Videa a fotogalerie z akce včetně krátkého popisu je na https://www.asep.cz/akce-asep v dolní části stránky Proběhlé akce.

Upraveno uživatelem Radovanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Den bez aut 17.9.2018 Uherský Brod, Masarykovo náměstí, 8-16 h.

Příznivci elektromobility podporují přítomností svou a svých elektrovozidel akce, zaměřené na čistší ovzduší a lepší život. Protože elektromobily nevypouštění jedy, nehlučí a nevibrují, zúčastňují se i Dne bez aut, který je právě na tyto negativní stránky spalovacích vozidel zaměřen. Letos budou prezentovat čistá vozidla školou povinným dětem i široké veřejnosti a vozit zájemce spolu s poradenstvím o elektromobilitě na Masarykově náměstí v Uherském Brodě. Překvapením bude jistě v případě příznivého počasí svezení v otevřeném historickém elektromobilu z roku 1906, kočáru bez koní značky DORA. Při této příležitosti by měla být ve městě otevřena veřejná nabíjecí stanice. Prozatím se můžete podívat na rozmístění a skladbu aktivit loňského ročníku 2017 A také fotogalerii, ještě bez elektromobilů. Detaily na https://www.asep.cz/akce-asep

Elektrokocar_DORA.jpg

Videa a fotogalerie z akce včetně krátkého popisu je na https://www.asep.cz/akce-asep v dolní části stránky Proběhlé akce.

Upraveno uživatelem Radovanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ekorallye Opava - Den čisté dopravy 22.9.2018 Hotel Belaria, Hradec n.M.

Příznivci elektromobility se pravidelně účastní Dnů čisté mobility pořádaných Místní akční skupinou Opavsko (MAS). Zahrnují slavnostní start z některého významného místa Opavska, průjezd spanilé jízdy nebo regionální orientační elektromobilní soutěž. Končí závěrečnou přehlídkou a setkáním pro veřejnost s programem. Akce je otevřená všem elektromobilistům, koloběžkami počínaje. Veřejnosti si může vyzkoušet svezení v nich, samozřejmostí je poradenství. V odkazu je ohlédnutí za "uplakaným", ale příjemným, ročníkem 2017.

Slovo pořadatele MAS Opavsko: Srdečně zveme členy ASEP a ostatní elektromobilisty na Den čisté dopravy 2018. Koná se 22.září 2018 a je pořádaný Místní akční skupinou Opavsko z. s. (MAS). Den čisté dopravy bude zahájen v 10,00 hodin v Opavě na Horním náměstí startem 2. ročníku Ekorallye (prezence závodníků je 9,00-9,45 h). Cílem ekorallye je projet co nejvíce památek Vítkovska a Opavska, udělat selfie sebe, elektroauta a případné posádky před památkou a dorazit do 14,00 hodin k hotelu Belaria v Hradci nad Moravicí. Vyhlášené jsou kategorie: pěší, běžci, cyklisté, elektrocyklisté, elektromotorky, elektroauta, a kategorie volná. Nově vyhlašujeme SOUTĚŽ O NEJZAJÍMAVĚJŠÍ EKOLOGICKÝ DOPRAVNÍ PROSTŘEDEK, do které se můžete přihlásit od 14,00 hodiny. Ceny v soutěži budou poukázky od regionálních producentů Opavského Slezska, např. poukázka do vyhlášeného řeznictví.

Od 14,00 hodin do 18,00 bude před hotelem Belaria vyhlašování vítězů Ekorallye, prohlídka všech eko-dopravních prostředků, ale také pracovních elektro-tříkolek, možnost ochutnat dobroty vegetariánské kuchyně Lotos, projet se na retrokole nebo dvojkole nebo vyzkoušet boty Vivobarefoot. Pro děti bude připraveno oblíbené sportovní nářadí a jezdítka opavské sportovní půjčovny Fičíme.cz. a tvorba bylinkových panenek. Tentokrát jsme pozvali i hradeckou výtvarnici paní Hanu Víchovou s pracovní dílnou malování na hedvábí. Nebo tvůrkyni úžasných látkových panenek paní Ivanu Oršovou. K poslechu bude hrát retrokapela Apendixi.

Předcházet akci bude páteční elektromobilní seminář 21.9.2018, pro kolegy ze Slovenska a další MAS Moravskoslezského kraje. Pro předem nahlášené zájemce bude k dispozici občerstvení, zázemí hotelu, je také možné vyjednat prohlídku zámku, případně zamluvit pobyt ve wellnescentru hotelu. Detaily na https://www.asep.cz/akce-asep

Elektromobil_na_rampe.jpg

Upraveno uživatelem Radovanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Noc vědců 5.10.2018 17-22 h. areál kampusu VŠB-Technické univerzity Ostrava

Příznivci elektromobility podporují přítomností svou a svých elektrovozidel ekologické přístupy k životu, jehož je čistá doprava nedílnou součástí Stejně jako loni a předloni se zúčastní i celostátní akce Noc vědců. Letos s tématem "Historická laboratoř: Elektromobilita v toku času". Komentované ukázky proběhnou na parkovišti a okruhu v areálu VŠB-TUO, budova CPIT, u nabíjecí stanice VŠB-TUO.

Víte, že prvním automobilem byl elektromobil? Jak se vozy na elektrický pohon vyvíjely v průběhu století? Čeká nás "čistě tichá budoucnost"? Seznamte se s elektro-kočárem z počátku 20.století, Škodou/Tatra Beta electric a dalšími, až po sportovní Tesla Roadster z r. 2008. Potěžkejte si různé typy baterek od olověných po lithiové a co víc, projeďte se s námi tiše a bez zplodin!

Na tradiční akci si mohou účastníci z řad veřejnosti mj. vyzkoušet svezení i jízdu elektromobilem a na elektrokole. Včetně poradenství. Pořádají Fakulta elektrotechniky VŠB-TUO a Asociace elektromobilového průmyslu - ASEP. Detaily na https://www.asep.cz/akce-asep

20140520_085507.jpg

Upraveno uživatelem Radovanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Péťa changed the title to Srazy elektromobility v roce 2017
  • Péťa locked this téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...