Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

infračervené topné systémy


Uďa

Recommended Posts

Hoši, bydlíme s manželkou u tchýně a tchána společně se švagrem - ten má 23 let a svůj pokoj. Tchán jezdí na TIRu, tak je věčně v prdeli, tchýně maká v JZD na 2 směny, v podstatě je taky pořád v prdeli. Barák má základnu 10x10m, ale: je ve svahu a má v podstatě 3 patra+půdu. dole je garáž, místnost s krbem, chodba a 3 sklepy - nahovno.v \"přízemí\" obývák jako prase, kuchyň, prádelna, wc, chodba a zbytek schodiště. V 2.NP je náš pokoj, ložnice, švagrův pokoj, koupelna+wc a schodiště. Pak je ještě půda. Teďka: my půjdem do prdele, švagr je profesionální guma - může být odvelenej někam do pryč. Co tchýně a tchán? už teďka jim je ten barák velkej, hrozný režie atd....

Můj RD? základna 10x13m, nepodsklepenej ( vysoko spodní voda - měl bych ve sklepě bazén ), v 1NP - zádveří, chodba, kuchyň s obývákem a jídelnou, ložnice, spíž, koupelna+WC, dětskej pokoj - z něho žebříkový schodiště na půdu, kde budou mít děti spaní ( jakože v podkroví - ale jen nad 1/3 domu. )Střechy sedlová.Seru na nějaký složitosti. domek jsem si navrhl sám, 100x ho předělal, ale stejně až bude stát, tak se nějaký mouchy najdou. Zdivo - Keratherm 30P+D + 6cm polystyren. Tepelný odpor je daleko vyšší než je současná norma. Stropy - sádrokarton zavěšený na trámy a zateplení vatou. žádnej vazník - jsou drahý. Bude klasická hambálková vazba. Střecha ? - Válcovaná tašková krytina z plechu opatřeného polyesterovým nástřikem - jsme výrobci. V prostředku domu krb, rozvody do ložnice a dětského pokoje. V kuchyni podlahové vytápění, v koupelně taky + žebřík. A na ohřev vody a do radiátorů- elektrika? solár?infra...? plyn nechci, páč ho nemám přivedenej a byl by moc drahej. To je taková moje vize.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hadra: rozepiš ještě metráže těch místností, nebo někam hoď náčrt půdorysu, a? můžem kritizovat ;) - jestli ti to neva. Mě se takhle podle toho výčtu zdá ta základna 10x13 na to skoro velká, ale bez náčrtu se to špatně představuje. Jináč to vypadá celkem dobře, akorát ten polystyren bych zvážil tlustší - kolega má na podobné zdi 15cm, finančně to asi nebude drastickej rozdíl, ale v provozu pak jo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no neva...akorát nevím jak.Mám to na výkresech, ale můžu poslat skicu rukou na A4. Akorát nevím jak to poslat, páč nemám teďka skener.Leda tak faxem,někdo to naskenuje a hodí sem...... :myslim

jasně, ten polystyren je ještě blíže nespec.,tam se budou provádět výpočty.Zatím je v normě odpor tuším 2,6 a ta moje skladba má 3,1 m2KW-1 . Alenorma se pořád mění a zvyšují se požadavky, takže je dost možný, že ze 6 bude třeba nakonec 10cm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to infratopení na moji rekonstrukci navrhli taky a cena asi 280000,- čechokreditů. teď zvažuju a budu nechat počítat obyč elektriku a plyn. Barák má 60-70 cm cihlové zdi, je starý asi 130-150 let, podsklepená jedna místnost, rozměry cca 8x25m, obytné budou všechny, včetně 2NP. Mám novou sedlovou střechu. Jsem zvědav jak mě to vyjde.!:mrk:mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já předělávám barák po babce, stará zástavba je 14x6m a zdi jsou cihla dutá sem tam provázaná 45.Přístavba je 4x8 porotherm 44 a podsklepený to nemám, páč voda je ve 2 metrech.Všechno jsem zboural, příčky, podlahy, stropy, sundal stropní trámy a střechu.Zbyly mi jen 3 obvodový zdi do výše stropu, ale bez stropu.Rok jsem boural a za půl roku jsem to dal pod střechu.Mám tam i malý podkrový.Dneska všem doporučuju než se pustěj do rekonstrukce baráku at si to dobře rozmyslej - já už bych do toho nikdy nešel a to jsem ten barák zdědil.Neumím si předtsavit, že někdo koupí starej barák a pak ho předělává.

Teď mě čeká vnitřek baráku a nejdůležitější je topení.Komín jsem nepostavil, krb se mi moc do baráku nehodil a ani po něm netoužím.

Co se týče podkrový a sádrokartonu.Mě se sádrokarton nelíbí - praská.Dostal jsem se na stránky www.ekopanely.cz a vypadá to taky moc zajímavě,ale nikde jsem se s tím ještě nesetkal. Nemáte zkušenost někdo s těmi deskamy - nebo i jen vaše názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před pár lety jsem málem koupil takovou barabizničku, na celkovou rekonstrukci, ale dneska jsem hodně rád, že jsem to tehdy neudělal, když jsem pak viděl u pár známých, co to obnášelo. Zdědit nemám co, takže pokud náhodou budu mít někdy něco s barákem, týká se mě pouze stavba nového, rekonstrukce určitě ne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SDK praská, když je udělanej blbě.na stěně z Ytongu jsou taky kolikrát vidět spáry, nebo nade dveřma jsou praskliny v příčkách.ale proč...? protože tam má být armovací tkanina, která tam není. To záleží na montáži. Mně se zatím jeví dobře sádroš, ale třebas mně nadchnou palubky.....kdo ví..

btw..taky jsem chtěl spravovat starej barák, ale otec mně od toho odradil....sám spravoval starej dům a v životě už by do toho nešel. Máš to vše dvojí práci.Bourat a zase stavět. za další seš pořád omezenej stávajícím stavem domu.musíš dodatečně sanovat základy a podlahy atd... .já bych do toho nešel.raděj to zbourat. Kamarád koupil za 1.250 milionu starou ku?u, z vepřáku, vlhkou, je to 2+1, není tam nic, střecha padá, ale je spokojenej. On sbírá veterány, má tam velkou zahradu, starý kachlový kamna,neřeší infra...Je takovej Chinaski ....záleží na každým jedinci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty bláho, no jo, zas je to Praha. U nás tady po těch prdelích je to laciný.Ale zas daleko od města. My jdem taky pryč ze Ptení, to je 15 km od Prostějova a není tam nic. Stavět budem u mých prarodičů na zahradě. Teď už jen vyřešit nějakej úvěr na 3/4 mega a je to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No těch 2,5M za pozemek, to není Praha, to je v okolí Prahy... ve slušné lokalitě přímo v Praze je to úplně mimo možnosti, o tom se nedá ani uvažovat. V okolí Prahy jsou obrovské rozdíly, ale solidní lokalita, kde není bordel, je nějaké přijatelné okolí, nějaká slušná vybavenost a dobré spojení do Prahy, abys nemusel pro každý prd autem, to je prostě za tyhle prachy. A to nepočítám ony obecně profláklé lokality satelitních vesniček typu Průhonice, Řitka apod., které jsou děsně v kurzu a z každého kousku plácku se snažej udělat stavební parcelu stůj co stůj...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, už na to koukám. Ale web taky nemám, takže se ostatní nepokochaj... chtělo by to kdyžtak poslat někomu, kdo ho má. No, abych řekl pravdu, moc se mi to nezdá, já bych měl asi trochu jinou představu. Konzultoval jsi to s nějakým bytovým architektem? Okno v koupelně je super, toho už jsem se konečně dočkal i v bytě, ale záchod bych udělal oddělenej od koupelny - při téhle rozloze se na to místo v pohodě najde. To dole je kotelna, vedle dětského pokoje? A ta chodba mi přijde že sežere strašně místa a bez užitku... ale nechci moc rejpat, je to tvoje bydlení ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v té chodbě budou vestavný skříně,takže se tam trochu místa zužitkuje. Ber to tak, že je to od ruky, takže měřítko je 00 prd.Snažil jsem se, ale je to zkreslený. Jinak to WC je oddělený příčkou vysokou cca 1,5m,aby nebylo vidět, kdyby tam někdo vlezl.Je to v rámci omezených možností pozemku, mám vedle souseda a tak na jeho stranu nechci okna.Jen to z koupelny.Jinak ta kotelna je v podstatě taková provozní místnost - tam bude pouze bojler, čerpadlo, uzávěr vody a takový blbosti. Od dětskýho pokoje je to oddělený zdí a má to samostatnej vchod z venku.

Ale klidně rejpej, já beru každej názor, protože mi to už hodněkrát pomohlo. Když pominu dědu a jeho\" tu prostřední zeď udělej nosnou, a udělej stropy a časem to zvedneš a nahoře budou děcka.:D

[upravil dne 10/1/06 Hadra]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pošli to někomu, kdo to vystaví na webu...

A do toho dětského pokoje koukej udělat taky okno, přeci tam nebude jen tohle malý a ještě stíněný tou kotelnou ;) Já bych asi vůbec mezi sebou prohodil tu koupelnu s dětským pokojem... A na vestavný skříně v chodbě vych se asi úplně, a spíš místo toho udělal ještě komoru na věci, a chodbu zrušil - ale to už by se muselo asi přemalovat a na to nejsem ten pravej... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tak to ja jsem krapet v pasti, koupil jsem pozemek bez IS a mesto stavebnikum nechce nejak prispet, takze to vypada na minimalne pul melounu na stavebnika, coz zase asi nikdo neda, takze mam akorat drahou zahradu. nicmene kdyby se zvrhlo a sel do stavby, tak mam predstavu to postavit z Veloxu,(7x11, posklepeny,Prodos) jsou tam dost zajimave teplotni koeficienty, pomerne rychla vystavba atd.

2Hadra: proc jsi se rozhodl pro ten plech na strechu ? Jenom proto, ze to sam vyrabis nebo jsou tady i jine ekonomicke duvody ?(lehci strecha = min dreva) Uvazuji o tom take, ale moc takovych strech jsem nevidel.

2Oddie: moje mamca je zaprisahly fanda vestavenych skrini (otevrenych, aby vetraly) na chodbe - nemas rozvesene hadry po vesacich atd atd. zase na druhou stranu - pokud tam Hadra nema komoru na \"bordel- vysavac, kyble , hadry(nemyslim Hadrovic deti) - tak ta je urcite nutnejsi nez ta vestavena skrin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také teď řeším novostavbu. Jsem ve fázi realizace smlouvy na pozemek (1000m), přípravy projektu stavby. Půjde o malý nepodsklepený dvojdomek (125m zastavěná a cca 180 užitná plocha). Vyzděno bude systémem CEPOL THERMO (ztracené bednění - polystyrenové kostky). Řeším topení, na dotaz u odborníků, zda topení na ZP nebo pomocí TČ, jednoznačná odpověď - ZP. Při vysokých vstupních investicích a zvedající se sazbě za elektřinu se mi to již rozumně nevyplatí. Při našponovaném rozpočtu stavby tuto variantu vlastně vítám.

Topení bude určitě podlahové a nechám si zadní vrátka na krb.

Na ty infračervené panely, které jsou zde zmiňovány se ještě zeptám, na ty jsem zapomněl, ale vzpomínám si, že již před 15 lety jsem se o nich učil na průmce, s tím, že jde o technologii budoucnosti. Tak celkem nechápu proč se na rozdíl od tep. čerp. nerozšířila.

Ještě jsem si tady přečetl o špatné funkci tep. čerpadla vzduch/voda pod -10°C. Pokud by to někoho zajímalo, tak firma G-MAR ( http://www.g-mar.cz/index.php?akce=sekca&sekce=7 ) má v nabídce i takové co jsou funkční i do -20°C.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

124762,- bez DPH infra panely bez termostatů.Celkový příkon všech těles 8,8kW. To je cca rozpočet pro můj dům. a nenabízej ohřev vody. Co jsem se ptal kamaráda kotelníka, tak krbová vložka s ohřevem vody je špatné. Žel měl jsem málo času, takže toho moc nevím. Jinak ten rozvod tepla od krbu - pro 3 místnosti to vychází nějakých 8,5 k s DPH.+ ten větrák, co to rozhání. Takže mám pocit, že bude elektrika, ale každopádně si domluvím sezení s tím člověkem z Redwelu ( infra ) a? jsem v obraze.

2 Lamancha: Ten taškoplech je jednak lehkej ( 5kg/m2 ) což je v porovnání třeba s taškou ( 35-45kg/m2 ) docela rozdíl, můžeš ho použít kolem spádu 15° ( tašku kolem 24° ) = míň dřeva v krovu, míň m2 střechy, snadná a ryhlá montáž ( jsou to plechy 1,1m široké a dlouhé na zakázku - až 9m, tzn. že vytáhneš plech na střechu, přišroubuješ 6 samořezkama na m2 a máš 1m širokej pás od okapu až k hřebeni. Jinak je to FeZn plech opatřenej polyesterovou vrstvou v barvě. Shora v barvě, ze spodu šedej. Navíc cena je kolem 200 Kč /m2 , což je taky docela rozdíl. Levnější je snad jen nějakej šindel, kterej je vysoce nekvalitní, nebo vlnovky Onduline či Gutta, určené na stodoly atd... Jestli chceš mrknout, co to je, tak Ti posílám odkaz na U2U a? nedělám reklamu.Na čerpačkách JET jsou ty střechy modré.Ale od konkurence.My máme nějaký vylepšeníčka. Ta střecha pochází ze Švédska a z Norska, tak by to mělo být vyzkoušený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...