peugeotpartner Odesláno 20. únor 2017 Odesláno 20. únor 2017 mám dotaz jaký olej nalít do motoru 1.4 KFX 1997 u kterého nevím co tam bylo? Mám koupený náhradní motor po GO hlavy...Aby se nejaké usazeniny rychle nevyplavily a nepoškrábaly ložiska klikové hřídele atd....někdo mi říkal že dal nový olej a motor začal pak klepat.... normálně dávám total quartz 10w40 ale ted mám obavy aby se to nerozpustilo ten bordel, má někdo zkušenosti, řešení? Mám třeba odšroubovat olejovou vanu a vše v ní vyčistit ? díky Citovat
ozzy56 Odesláno 20. únor 2017 Odesláno 20. únor 2017 (upraveno) aditivované oleje rozpouštějící karbon se používají nejméně 25 let, takže nalej klidně 10W40 a jeď, osobně bych ten olej po cca 3000 KM vypustil a dal nový i s filtrem, když měním motor, o němž toho moc nevím, tak to tak dělám, další výměna po cca 15 tisíc jako obvykle... Upraveno 21. únor 2017 uživatelem ozzy56 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.