raves Odesláno 18. únor 2017 Odesláno 18. únor 2017 Zdravím. Jsem zde nový a nenašel jsem nikde odpověď na můj problém. Nejsem co se týče motorů žádný přeborník, ale snad mi někdo poradí než zajedu do servisu. Mám Peugeot 807 2.2 HDi, 96 kw, r.v. 2005. Doteď šlapal jak hodinky, ale dnes mi při cestě spadl výkon motoru. Resp. mám pocit, jakoby odešlo turbo. Auto maximálně lenvé, v podstaě se s ním dalo jet jen na rovince nebo z kopce. Do kopečků hrůza. Auto v otáčkách a nemělo sílu. Navíc v otáčkách, kdy se spouští turbo se ozýval zvuk jak z vysavače. Na palubovce mi pak začala svítit kontrolka autodiagnostiky motoru (našel jsem v manuálu). jen svítila, žádná výstražná signalizace. Motor pokud jsem jel po rovince nebo z kopce běžel jako normálně jak výkonem, tak zvukem. Měl někdo stejný problém? Za případné podněty děkuji. Petr Citovat
Semir103 Odesláno 18. únor 2017 Odesláno 18. únor 2017 Koukni na hadice k turbu...může být jen prasklá od interkoleru. Citovat
raves Odesláno 21. duben 2017 Autor Odesláno 21. duben 2017 Tak se potvrdila dražší varianta, turbo. Nicméně od opravy je auto strašně lenivé. Předtím, když jsem sešlápl pedál a seplo turbo, tak mě to zatlačilo do sedačky a cítil jsem, že auto má sílu. Od opravy musím auto pod kopcem rozjet, aby to vylezlo až nahoru. Docela hrůza. 2x jsem to reklamoval, ale vždy stejná odpověď, že auto je sice lenivější, ale diagnostika ukazuje vše v pořádku. Ano, auto jezdí, doveze nás kam potřebujeme, ale na předjíždění už to bohužel není. Nemá s tím někdo zkušenost? Příp. radu jak postupovat dál? Přemýšlím, že zajedu do jiného servisu a nechám si udělat jiný posudek, protože se nechci smířit s tím, že to nechám v tomhle stavu. Zvlášť, když mám srovnání s tím, jak skvěle auto jezdilo před umřením původního turba. Citovat
Lubo§ Odesláno 22. duben 2017 Odesláno 22. duben 2017 Daval si repas alebo nove turbo pokial repas tak je zly repas mne tiez po repase turba auto zlenivelo a nakoniec som dal uplne nove turbo a auto islo ako pred tym Citovat
Semir103 Odesláno 22. duben 2017 Odesláno 22. duben 2017 No k tomu bych se přidal asi tím, že je tu v ČR a určitě i SR mrtě firem, živnostníků a podobně, kteří nabízejí a provádějí "opravy - repase" turba. Ale na toto bych napsal, že není repas nebo oprava jako repas nebo oprava. Někdo vymění "střeva" a tím to hasne. Nezabývá se testem, vyvážením a dalšími podstatnými věcmi. Nabastlí to zpět a prosím pane, Zkasírují a nashle, jak se za vámi zavřou vrata už je po všem a nechtějí vás raději ani vidět. Pokud to nejede jak má, nebo jelo tak je asi problém. V tomto případě bych to ale, pokud oni to neřeší, dal do autorizovaného servisu a nechal si na to pak vystavit papír, dále bych řešil v případě zjištění problému reklamaci u toho co to prvně dělal. jinak je to o dohadování..:-/ Citovat
PSA Odesláno 11. květen 2017 Odesláno 11. květen 2017 Tak nejjednodušší je změřit tlak turba přímo , tedy napojit manometr mezi snímač u mezichladiče a vývod mezichladič . takové téčko, dlouhá hadička oknem do auta na jejím konci manometr a jedeš a vidíš kolik tlačí a kdy , zhruba 2000 ot 0,7 at 2500ot 1,0 at 3000 1,0 at vidíš rovnou jak funguje regulace, Musiš ale jet na místě to nejde zjistit.Myslím že bude něco špatně v regulaci , nebo díry v hadici a tak. Citovat
raves Odesláno 11. květen 2017 Autor Odesláno 11. květen 2017 Já jsem spíš bohužel uživatel, takže na to nemám ani vybavení. A sám bych tohle ani nezvádl. Po delších tahanicích se servisem jsem zjistil, že nemám ani repasované turbo, jak nám zpočátku tvrdili, ale opravovali to naše původní a podle mého názoru se právě toto moc nepovedlo. Takže zítra jedu s autem zpět do servisu, kde vyndají turbo a pošlou ho zpět tam, kde ho opravovali-upravovali. Tak jsem v očekávání. Prý máme atypické turbo, že je problém to někde sehnat, ale před časem jsem na ně narážel na netu v bazarech celkem běžně. Tak nevím, jeslti to je neochota, nebo prostě nemají zdroje. Každopádně už s tím mám něco naježděno a na dvojku turbo sepne po nějakých 5-6 sekundách když mám nohu až na podlaze. Ale na 3. a 4. stupeň můžu nohou provalit plech a turbo prostě nesepne. Takže auto musím pomalu vytáčet do vysokých otáček,abych se vysápal na kopec a to pro diesel není nic moc. Každopádně výše uvedné použiju jako argument, až mi servisák zase bude tvrdit, že už neví co s tím Citovat
MJSytic Odesláno 11. květen 2017 Odesláno 11. květen 2017 Turbo nespíná. Jsou to, zjednodušeně řečeno, dvě vrtule na hřídeli, kdy jednu pohání spaliny z výfuku a na druhém konci další vrtule nasává vzduch Takže pokud to není zadřené, tak se to po nastartování začne točit. Jde tedy o to, jak moc se točí a podle toho "tlačí". Citovat
Ferry Odesláno 11. květen 2017 Odesláno 11. květen 2017 (upraveno) nemusi to byt jen turbem, zalezi taky, jaky je tlak nafty v railu, co dava za udaje vaha vzduchu a ostatni cidla, vsechno to chce zjistit v provozu pres diag jako live data a pak teprve jit neco opravovat. bez tehle zakladnich udaju je to jen slepe meneni dilu stylem pokus omyl Upraveno 11. květen 2017 uživatelem Ferry Citovat
raves Odesláno 11. květen 2017 Autor Odesláno 11. květen 2017 Díky za reakce. Předpokládám, že tyhle měření by neměl být problém, chtít po servisu, pokud už to sami nedělali. Každopádně za zeptání nic nedám. Takže díky za podněty. Zkusím to řešit dál. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.