Petel6 Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 (edited) Dobrý den. Jsem vlastníkem Peugeota 406 2.0 HDi 110, R.v. 02/1999 (Stále ještě před faceliftem) Topení s automatickou klimatizací. Dnes během jízdy mi přestalo fungovat topení. Když jsem startoval, normálně fungovalo, hřálo, nicméně po 20 min. cesty se mi začalo mlžit okno, tudíž jsem si všiml že nefouká. Měl někdo stejný problém a tuší, čím by to mohlo být? Jediné co mě zatím napadlo je, že je vadný buďto ventilátor topení, nebo motorek ventilátoru. Děkuji předem za odpověď. Edited January 29, 2017 by Petel6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarokare Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Jestli ti nefouká ventilátor , tak změř , jestli ti do něj jde napájení , jestli ano , tak je v háji regulátor ventilátoru , uhlíky nebo rotor , jestli ne , tak může být špatná spínačka . Příště alespoň chvíli hledej , než položíš dotaz , o tomhle problému je tady toho mraky - třeba tady : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzavel Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Když se netočí ventilátor, tak ho rozeber, zkontroluj uhlíky a přívodní kabeláž. Může být i nefunkční elektronika ventilátoru, ale tomu bych moc nevěřil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slayer Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 taky mi vynechával až už se neroztočil.... na vrakáči jsem zajel, domluvil se, zkusmo namontoval nový ventilátor (10' práce) fungoval, zaplatil a jel.... 600,- jsem tam tuším nechal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loque Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Neviem ako je to v pred-FL ale mne takto nedávno prdol kontakt v spínačke a dopad to malo práve na ventilátor kúrenia. Skúšal som najskôr zohnať spínačku, ale keďže ako druhovýroba sa to evidentne nerobí, tak som ju rozobral, treba si dať pozor na to, čo má kde miesto, vyčistil som kontakty, vytvaroval som trocha nefunkčný kontakt, ohorené nebolo nič ale asi sa to časom jednoducho vyjazdilo. Poskladal som to a funguje od vtedy vynikajúco. Cena opravy = 0€ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Elektrická část spínačky v aftermarketu sehnat jde. Jinak kdyby to byl ventilátor, tak tu ještě nějaký mám, narazil jsem na něj při přehrabování krabic... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts