Guest StibTo Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Pokud by někdo na léto přemýšlel o přechodu z 18" na menší tj. 17" mám sadu originál Peugeot ALU "Cosmos" (5x108, 17", ET46) obuté do Barum Bravuris 2 se slušným vzorkem. Funkční ventilky se snímači tlaku samozřejmostí. Možná výměna pouze ALU nebo komplet s případným doplatkem z mé strany dle dohody. Foto a info o vzorku a DOT pneu dodám. PS.: případně též možná výměna za menší verzi 18" Galaxie s názvem Etoile (5 paprsků stejně jako Cosmos) nebo 17" Quasar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schreek Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Dodej, třeba něco vymyslíme Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Hned jak budu mít čas to nafotit Proto to sem raději dávám z hutným předstihem, přecejen přezouvání na letňáčky má ještě pár týdnů čas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 @Schreek Tak jsem to dnes prozkoumal a nafotil nanečisto - podotýkám, kola jsou tak, jak je skladuju přes zimu, tj. neumyté. Pneu jsou na tom (to se opravuji) Barum Bravuris 2, rozměr 215/55/ZR17 94W. DOT pneu jsou 1210, 1510, 1510 a 1610. Vzorek cca 6mm (nemám přesnou měřičku hloubky dezénu). Na 3 ze 4 ALU jsou na obvodu drobné chodníkové lišeje (nafoceno). Samozřejmě jak jsem zmiňoval v úvodu 4x poklička, 4x funkční ventilek se snímačem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schreek Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Dodrbaný hliníky s gumama na vyhození Promiň, tady asi kšeft neuděláme Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 No, nevím, zda "dodrbaný" - dříve, či později získá každý chca nechca nějaký ten škrabanecek... A gumy 6mm jsou na vyhození ? Nové mají 8-9mm, minimum je 3mm. Ale ok .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schreek Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Skrabanecek? Dyt sou vobjety skoro kolem dokola a pěkně hluboko A sedm let starý barumky? Co s tím? Já bych si to na auto nedal, tohle není Felda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Tak za prvé - nejsou kolem dokola, ano, 3 ze 4 kol mají na části obvodu škrábance. Za druhé - není to nic, co by se nedalo vyřešit, případně mohu pořešit i sám. A za třetí - NIKDO TI TO NECPE, takže pokud zájem nemáš, fajn. Ale urážet mi je nemusíš (ty kecy o Feldě) !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Tome, dám ti 6 000 Kč za ty Cosmosy, stáří gum mi nevadí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schreek Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 V klidu chlape, člověk je trochu upřímný a ty hned startuješ Jen jsem Ti vysvětlil proč jsou pro mne nezajímavé... A řešit ty škrábance je dražší než celá kola, pokud to samozřejmě nechceš maskovat vrstvou laku.... Těch 6 tis. ber, víc za ně stejně nikdo nedá, viděl jsem je již v podobném stavu za 4 tis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie 1 Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Schreek to moc prožívá, dělá jako by mel auto funglovku,kola se dají použít na zimní sadu....a gumy v klidu do jezdit...ted jsem mel na autě 13let starý pirelky a najel na nich 50000km a seděli úplně v pohodě. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Tak na 13 let starý gumě bych žádnou krizovku zážít nechtěl, vzorek minimální guma tvrďák, nedej bože voda k tomu, to jsou sáně i v létě. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parizov Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Jsem spíš pochopil, že byla ty roky skladovaná než sjetá a bez vzorku. S takovou by asi nejezdil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie 1 Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 ale houby byla v rezervě ve tmě nafouklá,největší zabiják je UV zaření,na mokru i všude drželi festovně....moc to prožíváte,jezdím tak abych se do krizovky nedostal a předvídám.... ano byla v rezervě a já ji vytáhl a jezdil na ni ,zpuchřelý nebyli,to se jěště dělali gumy jako všechno ostatní,kvalitní,ted se všechno vojebává a nová guma jde po 6 letech do hajzlu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Teď už to neokecáš Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 No já nevím, loni jsem takhle koukal na Aukro a sadu COSMOS s podobnejma gumama jsem tam viděl asi za 12.000 .. Schreeku a jak se teda řeší podle Tebe škrábance na ALU když ne sbroušením a "maskováním vrstvou laku" ? Charlie 1 má pravdu, přijde mi, že si hraješ na to, že máš nový auto. Docela bych rád viděl, v jakém stavu jsou Tvoje Soleil a gumy. Já auto kupoval 10/2014, to dobře víš, byl jsi u toho. Nepředpokládám, že by rozumně uvažující člověk (bývalý majitel) zakoupil fungl nové gumy (natožpak ALU) těsně před prodejem vozu. Takže ano, jsou tam téměř 7 let staré pneu. EDIT : například zde - https://www.sbazar.cz/gregiauta/detail/20952467-letni-alu-kola-original-na-peugeot-407 - a ne, opravdu nejsou na pohled v moc lepším stavu, než ty moje, jen to prodávající umyl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schreek Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Ale já mluvím o ceně za kterou se prodávají, ne o ceně za kterou je někdo někde inzeruje Letní mám uskladněný a vyndavat je teď nechci, ale klidně Ti vyfotim moje zimáky, který sou na to o 100% líp než ty Tvoje letní, mám na nich jednu centimetrovou rýhu s kterou jsem to koupil, jinak nic. A to s autem jezdí i moje žena Jinak tyhle sedřený hrany se standartně dovaří hlíníkem, zabrousí a dá nový lak, ale u těhle kol by to předčilo jejich cenu, takže to nemá cenu řešit. Já si na nic nehraju, jen si na auto nedám nic co se mi nelíbí a ani trochu nehodlám riskovat na 7 let starých gumách, ještě k tomu barumkách... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Co je špatně na Barum Bravuris 2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schreek Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Se někdy projeď na pořádných gumách a ten rozdíl poznáš hned... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 No nevím, zatím jsem s tím odjel 2 sezóny, za každého počasí a nestalo se mi, že by mi to někde ulítlo nebo mě gumy nepodržely ... Ale tak asi mi něco uniká, nějaká zkušenost vyhrazená jen těm šťastnějším Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.