Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Stočené km


Casillas

Recommended Posts

Jednoznačný souhlas s tím, že jakmile se prodejce cuká ukázat TP nebo je sebemenší podezření na nějaké zatajování, manipulaci atd., je lepší se okamžitě otočit, odejít a daný kousek pustit z hlavy. Bohužel ale nesouhlas s tím, že aut je dost - na počty jich je možná dost, ale výběr toho, co by stálo za koupi, od prodejců, kteří jsou solidní, se povážlivě zmenšuje. Jak před pár lety tzv. "krize", která vůbec nebyla krizí, sice snížila počty pochybných bazarů, tak ale ti zbylí dělají mnohem větší prasárny, a navíc lidi o dost víc kašlou na údržbu, takže vybrat solidní kousek je naopak těžší. I z toho důvodu se nedivím tomu o téma vedle, že si chce jet pro auto do Německa, kde je přeci jen aspoň větší výběr, byť je tam solidní perspektivní auto klidně dražší než tady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Noo když se vrátím k otázce Casillase, co má dělat, tak doporučuji jednat hodně rychle. Pokud je něco zfalšovaného tak prodejce od toho dá ruce pryč a odnese to kupující. Ještě nechápu pár věcí. Zaplatil si za auto, a nemáš kupní smlouvu, ani velkej TP? Pokud já vím, tak když jdu kupovat auto, sepíšu smlouvu, zajedu na evidenčku, potom rovnou na přepis. Tak jak to je? Můžeš popsat jakým stylem si koupil auto?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen mě zajímalo jakým stylem jsi auto kupoval. Předpokládám od soukromé osoby. Pokud kupuješ auto v týdnu, sepíše se smlouva, zajede na evidenčku, a s evidenčkou rovnou na přepis. Pokud o víkendu, jako třeba v mém případě vloni, sepsala se smlouva, sepsala se plná moc pro přepis, a já jsem po obdržení evidenčky, kterou si kupující nechal udělat v místě bydliště (byl někde z Olomooce), došel přepsat auto přímo na něj. Velkej TP jsem si okopíroval, abych mohl zrušit pov.ručení, a zaslal jsem ho kupujícímu. Toť klasickej postup. Ty máš auto, zaplacené, máš TP, smlouvu, ale nemáš ho přepsané na sebe. Jak to? 

 

Upraveno uživatelem Steefo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 23. 1. 2017 at 11:23, Casillas napsal:

Ten autorizovaný prodejce taky není žádná výhra kamarád koupil Octavii 2 přimo ve škodovce a po půl roce mu začalo téct do auta tak to dal ke známému a ten mu řekl že auto bylo na střeše.

Záleží, co se kupuje, může tam být auto v komisi nebo nějaký výkup. Pokud jsou schopni u staršího auta předložit komplet historii, pak není problém. Ale stále to nezaručí, zda to někdo neopravil na koleni.

Kdybych kupoval škodovku, tak snad jedině roční auto, kde prvním majitelem byla fabrika, jenom ne zkouškové auto, to je bez záruky. :D Takové jsme nedávno řešili (Octavia 3 RS), původně bílé, nyní šedivé a loupe se lak, majitel nemůže uplatnit záruku. :D  Nicméně naboural pravý bok, ten už se mu loupat nebude. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím ofoceným TP když jsem kupoval svoji 807. Tak prodávající když jsem si auto přijel prohlídnout měl nachystaný TP k nahlédnutí a do ruky jsem dostal kopii abych si mohl udělat prověrku v autorizáku z druhém papíru bylo telefonní číslo na předchozího majitele i s popisem co všechno udal předešlý majitel tomu od kterého jsem to kupoval abych si to mohl ověřit. Takže jsem zavolal tomu maníkoj  že jsem ten a ten a že kupuju to a to auto a jestli je mi schopen říct co se s autem dělo když ho měl v rukách on řekl mi to +- co bylo napsáno. Prodávající mi také řekl všechno co jsem chtěl tak jsem složil zálohu a asi za tři dny jsem jel pro auto. A navíc ten člověk v minulosti pracoval u PČR což pro mě byla celkem záruka serióznosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady je ale problém zřejmně jinde ...tady je jiný TP a jiné auto .....kilometry nemá vůbec cenu řešit

připomíná mi to příhodu, pobočku autorizáku a nabídkou do rodinného kruhu ,logicky padla otázka ,co si o tom myslím

auto plná palba ,multifunk volant,vše v el ,atd ...samé klady a sociání jistoty až do důchodu.

Vin prozradil akorát rádio a alu kola.....dost jsem se tehdy nasmál. Prostě jiné auto...

https://www.citroenclub.eu/forum/viewtopic.php?f=52&t=197

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...