Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

5008 r.v. 2010 - zadní náprava odskakuje


P607Olda

Recommended Posts

Ja vam do toho nerad kecam, sam jsem podlozky daval, ale pokud uz se pro podlozky rozhodnote, berte taky ohled na bezpecnost. Ty podlozky, co jsou uvedeny vyse, maji stycnou plochu strasne malou. Jen 3mm mezi tema prumerama. Puvodni stycna plocha je cca 7mm. Navic nevim jaky material jsou tyhle vymezivaci podlozky, ale jestli je to obycejna ocel, tak to zrezivi a rozpadne se, a pak vam ten naboj na te naprave bude litat a ty srouby to utrhne.

 

Ja dava podlozky z nerezi 12x27 - podle zmerene stycne plochy a nechal jsem to udelat z nerezi 0.4mm. Pravda stalo to 450kc priblizne, ale vzhledem k cene cele akce mi ta cena prijde zanedbatelna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S dopravou to teda stalo cca 280kc, tak to jsem tu cenu jeste hodne nadcenil :) . Jak pisu, bylo to na zakazku, takze nejprve jsem poslal poptavku a oni mi poslali nabidku na zaklade ktere, jsem pak delal objednavku. A oni to samozrejme umi i z tenci oceli nez 0,4mm. Pak se asi nejak halerove bude lisit cena.

kalina.png

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 5008, kam jsem dal ty rezavějící (při příštím oleji zkontroluju a asi přidám desetinu), dále 2 x 308, 6 x 307, 1 x 301, 4 x Partner a krom toho v servise taky měli zájem...

Objednáno, cena asi 16 Kč za kus bez DPH a dopravy.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tato diskuze mě zaujala, protože dcera si pořídila P308II a také jí odskakuje zadní náprava. Toto řešení je zajímavé, ale mám jenom jeden dotaz a to jak řešíte dokonalé tření mezi styčnýmí plochami, protože při použití podložek pod přední šrouby nejsou styčné plochy rovnoběžné. Ptám se na to z důvodu bezpečností, aby náhodou v extrémních podmínkách nedošlo k přestřižení šroubů. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, rekl bych, ze asi nijak :( . Na druhou stranu si myslim, ze ta nejaka ta desetina se ztrati - ta deska naboje se trochu ohne, kdyz to pritahnes.

 

Dale vzhledem k tomu, ze nas je s touto napravou mnoho, a kazdy ma jinou sbihavost, ja mel vazne pres 1 stupen, tak si myslim, ze ta presnost tam asi taky nebude 100% z vyroby.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...