Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kontrolka chlazení


blecek

Recommended Posts

Zdar všichni. Můžete mi, prosím, někdo pomoci? :myslim Mám 405 Mi16 a zničeho nic se mi rozsvítala červená kontrolka na budíku od teploty a napůl svítí stopka. Když nastartuju, tak zhasne, ale předtím to nikdy nedělalo. Vodu jsem dolil, ale kontrolka nic. Nemáte někdo podobný zkušenosti?

Diky za radu.

Zdarec

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mas mozno zavzdusnenu chladiacu sustavu. Ja som riesil nieco podobne 2 dni dozadu. Menil som termostat, lebo som myslel, ze sa zasekava, alebo je zaneseny (ma 1,5 roka), ale bol OK a cisty. Nakoniec to bolo len zavzdusnene.

Kontrolka chladenia (prehriatia) + STOPka sa zasvieti, ked sa motor prehreje tusim nad 120 stupnov Celzia. Cidlo je niekde pri termostate (aspon na 309 tam je). Kuri ti kurenie? Mne to vobec nekurilo, ked sa mi to prehrievalo, az po vypnuti motora po cca 2 min sa mi otvoril termostat a zacalo to kurit. Odporucam teda povolit odvzdusnovacie skrutky pri zahriatom motore a odvzdusnit. Ja som to mal tak zavzdusnene (studeny motor), ze ked som pozrel do chladica (expanzky), hladinu som videl niekde v polovici, ale to uz bol v systeme vzduch, ktory tu hladinu vytlacil. Po dokladnom odvzdusneni som musel doliat cca este 0,5l zmesi, aby to bolo OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Než příště nastartuješ tak se podívej jestli máš dost vody v nádrži. Jestli ta je tak máš v prdeli čidlo vody, otáka pár korun.

Může taky byt neodvzdušněni jak píše durino, ale to si myslím že ne.

Pokud víš že tam je dostatek vody, jezdi do nekonečna :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aj to je mozne, ze je zle to havarijne cidlo (na 120 stupnov)...:myslim

Ked nad tym tak uvazujem, asi by nebolo odveci, aby som si ozivil cidlo minimalnej hladiny kvapaliny v expanzke na chladici, ked uz tam take nieco mam, ale od kupy auta nefunguje. Mozno ani nie je zapojene, ale kable odtial vedu...:roll Skusim si to pretestovat. Ak by to fungovalo (s novym cidlom), aspon by to vopred varovalo, ze hladina v expanzke klesla. Ale niekde som tu na diskusii cital, ze vraj to nefunguje moc spolahlivo a ked uz to nahodou funguje, nie je to na dlho...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...