Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Diagnostika 2008ky...


Steefo

Recommended Posts

Ahoj. 

Jasně prosté dohrání není možné. Jediné co je možné je buď zkusit sehnat adekvátní hardware, teda variantu SMEG s navigací, nebo bez navigace, ale s podporou MirrorLink a CarPlay. Variant těch autoarádií, SMEGŮ je požehnaně, odlišují se navigací, podporou MirrorLinku, duálním FM tunerem, DAB tunerem, bluetoothem, WiFinou, nebo jukeboxem.

Teď čekám na nové rádio s podporou právě toho MirrorLinku, navigace a další aplikace, vše aktuální z mobilu rovnou na displeji rádia, to si myslím je správná cesta, hlavně do budoucna.

Jsem zvědavej co přijde, samotné rádio je ale k ničemu, je potřeba to nechat nakódovat k autu, pokud to již není na dané auto podle VIN připravené.

Dalši cestou jak se dostat k navigaci je sehnat rovnou Android rádio se vzhledem upraveným pro Peugeota 208/2008, taky jich je dost s Androidem od 4 po 8. Ale jít do Androidu 4 av současné době je velmi krátkozraké.

Taky existují doplňkové modulu právě pro obyčejné rádio SMEG (+), napřiklad Adaptiv, má to navigaci, podporu kamer, videa, jen cena je mezi 16 až 19 tKč bez montáže.

Mára

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 16. 6. 2018 at 13:11, Markusenka napsal:

Ahoj.

Koupil jsem ojetou 2008 a spokojenost, časem dám více info s foto.

Navigaci nemá a nemá ani rádio u kterého jde Mirrorlink aktivovat, pročetl jsem zahraniční fóra a je to i otázka hardwaru.

Nicméně jsem zkusil koupit jiné nové rádio, mám SMEG+ a nové je SMEG+ IV2. Má mít duální Fm tuner, DAB tuner, bluetooth, wifi a podporu Car Play a Mirrorlink. Přijde nakódované na moje VIN, údajně to bude jen plug and play. Tak jsem zvědavej jak to půjde. 

Snad jsem nevyhodil balík peněz zbytečně :), mít stále aktual mapy, snadný update je k nezaplacení, aplikací co to podporují už je dost, jak na androidu, tak na IOS. Má být i kvalitnější zvukový výstup .

Mára

na kolik to rádio přišlo?nebylo by lepší už něco takového  

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Tohle je Android rádio, může vypadat super, ale já si budu nosit svůj Android, nebo IOS v kapse a do auta ho zapojím jenom když budu potřebovat. Android je super, ale kdo telefon s ním má, tak ví, že čas od času je problém. U telefonu pomůže centrum podpory, komunita nebo tak, lze poměrně jednoduše přehrát firmware, update. Co ale s tím rádiem až přijdou potíže?

Navíc je dobré se podívat na celou dodávku rádia, nebo modulu Adaptiv, kde je požehnaně kabeláže, nových prvků, antén, napojení na sběrnici. To vše je potřeba promyslet, kam a co instalovat, nebo najít někoho, kdo to udělá. U Adaptivu, nebo Zentecu asi problém nebude, má školené lidi, ale co s rádiem z Chiny, to bude jen na mě, Tobě či jiném zájemci. Já touto cestou jít nechci, prozatím, co je i auto v záruce:).

Já jsem si vybral cestu, která snad přinese podstatně lepší hudební přednes než základní SMEG, přidá k tomu duální FM tuner, a hlavně ten MirrorLink a CarPlay. Cestu pouhé výměny za Lepší Smeg s programováním. 

Zatím víc řici nemohu, zboží je ale již na cestě. To nejdůležitější budu vědět až po montáži.

Cenou jsem na hranici 8tKč, co naplat, když předchozí majitel ušetřil, jinak ale nešetřil jinde :) , navíc věřím, že se svého původního SMEGU zbavím prodejem třeba za 2tKč.

Mára

Upraveno uživatelem Markusenka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám SMEG+ v Allure, ale nedalval jsem si navigaci a v salonu mi říkal, že to rádio v sobě GPS má, jen je továrně zablokované a že ani oni ho odbookovat nedokáží. Že to dřív uměli, ale už to Peugeot zablokoval. Z toho mi vychází, že by mohl existovat nějaký hack na zpřístupnění navi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. 

Pročetl jsem toho hodně v překladu z angličtiny a hlavně francouštiny, ale taková pravděpodobnost se rovná nule. Kromě odlišného hardwaru je odlišný i software řady 3,5,6. 

I proto jsou rozdíly v možnostech DAB, dualm FM tuner, kvalitativní rozdíl ve zvukovém výstupu. Mám za to, že ani SMEG+ nedává MirrorLink, to umí až SMEG+ IV2.

Mára

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj mám také P2008 1,2 110k a výbava Allure, také jsem si myslel že má rádio Mirror link a bohužel nemá i když ve výbavě v konfiguraci je psaná podpora navigace z mobilu atd....

Taky mě to docela ser.., ale co se dá dělat. Hledám po netu nějaké náhrady nebo zainvestovat a koupit to origo rádio s Mirror linkem.

Jsem zvědavej jak to dopadne co má Markusenka....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tedy Mirror a navi v P208 mám, ale nakonec člověk zjistí, že telefonů s mirror je minimum a navíc značky, výbavy a ceny, které nemusí navíc uživateli vůbec vyhovovat. Navíc dle zkušeností s jinou značkou aut je občas spárování telefonů a všechny funkce s mirror link někdy problém, byť telefony jsou v compatilbilty listu. Dle mého je daleko lepší AndroidAuto,  který sice není legálně uvolněn, ale dá se stáhnout funkční a s telefony není problém. AndroidAuto má bohužel až nějaká další verze radia Peugeotu, takže jsem to už přestal řešit a funkce mirror je tam pro mne jaksi zbytečná. Vzhledem k navigaci a doživotní aktualizaci map, Cd mechanice, USB vstupu mi tyto fičury alespoň pro mne připadají zbytečné. Osobně spíš každému doporučím uvažovat o lepším audiu (standardní v P208 bylo příšerné), ne že by JBL byl nějaký zázrak, ale přeci jenom slušněji zahraje. Akorát jsem si všiml, že JBL z aktuální příplatkové výbavy alespoň na 208 vypadlo.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...