Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bluetooth HF


JVP

Recommended Posts

Mám v novém  autě systém WIP NAV+ a telefon LG3S - D722. Spáruju ho s HF bez problémů, načtou se mi kontakty ale: když chci telefonovat a stisknu tlačítko phone, tak odezva, než se mi systém přepne do telefonu je cca 10-15 sekund. Podobně při přijímání hovoru, když ho tlačítkem přijmu, tak než se mi ozve volající, tak je tam prodleva nějakých minimálně 5 sekund, kdy volající na druhí straně už nemá vyzváněcí tón a zoufale volá haló.

Nevíte někdo, čím to může být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ve své 807 HF Parrot a mám tu úplně stejně. Zkoumal jsem co s tím a co se mi osvědčuje je nechat při příjmu hovoru rozezvonit i samotný telefon. Pak je spojení téměř okamžité po stisku tlačítka. Pokud stisknu příjem dříve než zvoní telefon tak je tam prodleva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky, mám 5008 po FL a prodlevu při přijímání hovoru přes originál BT HF a telefon SONY mám vždy také, už jsem se s tím naučil žít ;) . Prostě ta komunikace není tak rychlá, i když v dnešní době by už člověk čekal, že to bude lítat.

V druhém autě Ford C-Max z roku 2007 mám také originál BT HF a je to také stejně zpomalené.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je to možná tím, že - myslím si . toto HF primárně funguje online s pamětí telefonu. Když není telefon synchronizovaný (synchronizace zakázána v menu), tak je HF rychlé velmi, akorát ukazuje pouze telefonní čísla, nikoliv kontakty. Jakmile se synchronizuje, tak se to ukrutně zpomalí. Asi je to také dáno tím, že HF má paměť na 105 kontaktů, což je asi 6x méně, než jich mám v telefonu.

U minulého auta pracovalo HF s načtenými kontakty a behalo rychle jako čert.

Tak nevím, vyzkouším s jiným telefonem, neboť v autě hodně telefonuji, bo práce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jiný telefon problém nevyřeší - on to vlastně ani problém není. Tohle chování přímo souvisí s instalovanou elektronikou (přepínání mezi rádiem a HF komunikací atd.) úplný popis funkcí by zabral pár stránek formátu A4.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě zase dost štve, že když mi někdo volá, tak někdy se mi zobrazí jméno a někdy jenom číslo. A nevypozoroval jsem, čím by to mohlo být. Dokonce i u stejného čísla se mi někdy zobrazí jméno a někdy jen to číslo. Nevíte někdo proč a jak to vychytat, aby vždy zobrazoval kontakt z telefonu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tipuji, že to bude tím, jestli povolíš nebo nepovolíš načíst čísla do HF. A do HF se jich vejde jen omezené množství.

Ze zkušenosti jsou francouzský softy hodně "ovíněný". Já dodnes nepochopil klíč, podle kterého načítá seznamy a pořadí skladeb z flash. Přestal jsem to používat, používám BT A2DP. Tam zase pro změnu přehazuje pole interpret/název skladby.

Celkem by mě zajímalo, jak "fungují" softy v těch jejich i-Cocpitech, pokud tak, jako třeba tady, tak to potěš...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, je fakt, že kolikrát si říkám, že si to dělá, co chce, Taky mě štve, že u mojí verze s WIP NAV nejdou přes BT přehrávat z mobilu písničky. Jde to pouze přes AUX, ale tam zase na displeji nevidím název skladby. A čučet do telefonu je o hubu a o body. Sousedka má nižší verzi bez navigace, bez výklopného displeje a jí to normálně přes BT funguje i se zobrazováním skladeb :-/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pajoš: Taky nemám navi (ani jsem nechtěl, používám stejnou navi ve všech autech), mám jen BT a přehrávání z mobilu mi jde (je to lepší než s flash, protože přehrávač na mobilu funguje asi tisíckrát líp a hraje i FLAC). Blbý je, že pak i navigace v mobilu kecá přes BT. I to se ovšem neobejde bez chyb - přehozený interpret a název skladby...

Prostě to nepochopím - to co nastavuju jednou nebo dvakrát za rok může být klidně někde v menu schovaný a fungovat úplně pitomě, vždyť je to jedno. Ale tohle je uživatelská věc a lidi to používají téměř denně, tak by to podle toho mělo vypadat, přesto klidně vydají takový paskvil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná by pomohl i upgrade firmware RT6. Ale zpomalený to mám občas taky a někdy zobrazení čísla mimo jména taky. Nepřišel jsem na to proč to tak je. Kontakty mám sdílené. Síří mě paměť pouze na 105 čísel. Podle mě to má spojitost s tímto. Jednou se do sdílených kontaktu to jméno uloží a pak se i zobrazí. A jindy se zase do zmíněných 105 nevejde a zobrazí se jen číslo. Ve služební C5 mám RNEG a ten má 500. Odezva tam je také rychlejší. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...