Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Klínový řemen


Ladislav 78

Recommended Posts

Když je chladno tak mi po startu studeného motoru intenzivně píská klínový řemen. Po nastartování to pískání přestane asi po 4 minutách. Když startuji zahřátý motor tak to nedělá. V létě když je teplo to taky nedělá. V dubnu na roční prohlídce v autorizovaném servise mi ho zkontrolovali a preventivně vyčistili drážky ale děláte to stále. Chtěl bych se tedy zeptat zda to již někdo taky neřešil popř. zda pomůže výměna pouze řemenu nebo je potřeba vyměnit i nějaké kladky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no jak píšeš--může to být řemenem (v mrazu má jiné vlastnosti), nebo kladkama :), ta spodní řemenice na klice nepíská, takže buď napínací kladka, nebo vodící, možná alternátor, nebo komresor klimy, dej dolů řemen a zkus v ruce potočit kladky--musí jít volně bez drhnutí a nesmí mít vůle (ani radiální,ani axiální)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jelikož je auto ještě 2 roky v záruce tak raději nic sám sundavat nebudu a v dubnu jak pojedu na roční prohlidku jim o tom v servise řeknu a doufam že na příčinu přijdou. Problem je že to dělá jen pokud je motor studeny a venku neni není moc teplo. Takže po příjezdu do servisu to určitě dělat nebude. No uvidim a v dubnu dám vědět jak to dopadlo.:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

píšeš, že to píská INTENZIVNĚ..., radši bych auto postavil do dvora autorizáku a ráno jim to nastartoval (po domluvě s technikem), nechci nijak strašit, ale může se přidírat kladka, která může způsobit přetržení řemenu, nakonec, máš to v záruce...:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono to začalo pískat už loni na podzim.  Letos v dubnu jsem na to upozornil autorizovaný servis při roční prohlídce a žádnou zavadu nezjistili. Vycistili preventivně drážky remenice a závada se dle nich neprojevila. Nicméně druhy den ráno to delalo zase.Přes léto  to nedělalo a začalo to až zase  teploty klesly asi pod 10 st. Ale jak jsem již psal píská to jen asi 3 min. a intenzita se postupně snižuje až to přestane úplně. Takže si myslím ze to bude asi opravdu tým remenem. Kdyby byla pridrena kladka tak by to mělo piskat pořád ne ? No každopádně v dubnu pojedu na prohlídku do jineho servisu a treba se jim to podaří vyresit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše ozzy56, dovez auto na autorizovaného servisu a ráno (kdy bude motor studený) za tvé přítomnosti nastartuj. Máš ještě 508SW v záruce, tak ať se s tým poperou, pokud to bude pískat. Nečekej na roční prohlídku, kterou máš až v dubnu 2017.

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 let později...

Ahoj, po dnešním mrazu (ráno -8C) začal vydávat motor tento zvuk. Doted  bylo všechno oka. Zvuk dělá na volnobeh, popr při nižší rychlosti...když se víc rozjedu, tak to z ničeho nic přestane. Jestli to je napínací kladka. Nejdřív jsem si myslel jestli to nemá něco docineni s tím že dost mrzelo a já měl min. nafty. 

 

Pískání motoru.m4a

Upraveno uživatelem Noves
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...