Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nováčkovy otázky - řízení


JVP

Recommended Posts

Zdravím, jsem nováčkem u Peugeotu a mám otázku k 5008, konkrétně k řízení. Na fóru se řešily různé vibrace při rychlostech nad 100km. Toto mě postihlo při obutí nových zimáků na 16" originál ALU a vyřešilo se to (doufám) pečlivým vyvážením s použitím všech závaží nalepovacích. Co mě trochu zaráží a nevím, zda se jedná o normální projev nebo závadu: Při malých rychlostech 20-30km a zatáčení, typicky na parkovišti, nebo pomalé odbočení na křižovatce, mi při otáčení volant tak jakoby zlehýnka "pocukává". Asi jako bych otáčel lehce zadřeným kuličkovým ložiskem. Není to nic tragického, spíše to otravuje. Je to u tohoto auta normální nebo jde o závadu na řízení?

Upraveno uživatelem JVP
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cukání volantu ukazuje na homokineťák. Nejtěžší bude přesvědčit autorizák (prodejce), že závada existuje. Takže předveď, případně by to měli ověřit na zvedáku, točit rukou kolem při plném rejdu.

Předtím ještě zkus vypozorovat, která strana to dělá. Jeden ať stojí uprostřed a dělej kolem něho kruhy, doleva a pak doprava. Možná bude zvenku slyšet i cizí zvuk.

Prostě si nacvič, jak to předvedeš, abys je přesvědčil.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, nejtěžší je přesvědčit servis, aby s tím něco udělal. Když jsem reklamoval vibrace volantu cca ve 100km/h, byla to už známá, více zmiňovaná náhrada. Přesto mu servis poprvé řekl, že "se projeli a nic nezjistili...". Vzhledem k tomu, že to byly brzdy, tak jsem reagoval tím "...že, počkáte, až se nebo někoho zabiju?", takže nakonec udělali opravu (výměna silentbloků a předních kotoučů) a od té doby mám pokoj.

Přeji hodně úspěchů v přesvědčování servisu, u mě to šlo rychle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tohle alespoň u mě je normální. Můžou za to gumy. Více jsem to pozoroval u letních. Už jsem si na to zvykl a nic se neděje. Taky jsem u novýho moc porovnával s předchozím autem. Prdět na to a jezdit. Pokud tam nějaká závada je, tak se určitě brzy ukáže. S odstupem času vidím, že byla chyba takový hlouposti řešit a reklamovat a nechávat rozebírat 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se vám nechci cpát do 5008 - vím o ní jen to, že se do ní nevejdu :aut , ale třeba u 508 je normální, že vždy při prvním pohybu volantu z klidové polohy musím překonat trochu odpor, a pak už je to OK. Je to myslím vlastnost - dělalo to i na "nových" předváděčkách :myslim 

Ale podle popisu to asi nebude to samé :nevim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...