Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Totálka Dacie Logan MCV r.v.05/2016


Recommended Posts

Jak jsem psal jinde, tak minulý týden měli tchánovy nehodu s jejich Loganem. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Nedobrždění v koloně a rána to Tranzita. Auto odtaženo do HK do Dacie, kde byl včera likvidátor a ocenil to jako totálku se škodou 160tis.Kč, auto stálo v květnu 220tis.Kč. Je to pojištěný jak havarijně, tak i tzv. GAP což je prý na pořizovací hodnotu auta po určitou dobu. Pojistka je u Allianz. Moje otázka zní, co bude teď? Pojišťovna vyplatí oněch 220tis.Kč a oni si budou moci objednat jiné auto? Nebo bude nějaké krácení, když je tchán uznán Policií jako viník?

Je to vzatý na předek spíše na pravou stranu předku. Je na kaši nárazník, pravý světlo, blatník, kapota, nějaký plasty a venku airbagy. Nešly otevřít spolujezdce dveře, narážely do blatníku. Servis má plnou moc k zastupování a řešení události s pojišťovnou.

0c9614bead3d7748760c489a66976150.jpg

51309323fa9b9aacc4675343bc1d8ca1.jpg

Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá, že je to hnutý na nosníku. Náraz v rychlosti cca 40km/h. Teď se čeká jak se k tomu postaví Allianz a kolik vyplatí. Tchán chce zajet do HK a z auta si vzít své osobní věci a něco z auta. Jako vanu z kufru, gumový koberce, kameru, přezout to z fungl nových Nokianů na letní a vybrat z toho rezervu. Prý byla za příplatek. Jo a nejsmutnější je na tom to, že to nemá najeto ani 5000km. :( A taky to, že chce opět Logana, ale 1.2 čtyřválec už není v nabídce a ani tahle barva, byla k výbavě Open, která již též není. Uvidíme, co vybere a bude. Zatím je favoritem 1.0 55kW 75k. :roll


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten velkej kombík s kufrem skoro 600l váží jen 1050kg, co by jsi chtěl? A hnout s nosnou částí se dá i při parkování :P Ne že bych se s tím bál jezdit, to ne, ale mám pořád na paměti, že to není dvou tunové SUV ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, je to minimálně o dva metráky lehčí než konkurence podobných rozměrů. Zkusil jsem ho zvyklat na Dustera, by mohl alespoň říkat, že mu Logan nevyhovoval. :D Ale odpověď byla, ten je malej. Děsí mě ta nabídka motorů. Atmosféra litr, turbo nula devítka, oba tři hrnky, nafta jedna pět. Nic víc.

By ne zajimalo jak by to vypadalo v kilu teda, hrozny.

To si nechci ani představovat. :bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se nemýlím, tak pojišťovna určí částku kterou vyplatí majiteli auta. Auto půjde do aukce, kde se vydraží za nějakou cenu. Tuto částku dostane majitel auta od výherce aukce a zbytek do určené ceny vyplatí pojišťovna.

Takže např. pojišťovna určí cenu auta před nehodou na 200 000,.Kč, vrak vozidla se vydraží za 40 000,-Kč a pojišťovna dá tchánovi 160 000,-Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Totálka, proč ne, když jsou venku pytle. Nevím, jak to má Dacie, ale nejspíše to bude na novou palubku. A záleží, co znamená hnutý na nosníku, může být jen lehce zmáčknutý a klepmíř dá 3 rány a je hotovo. Ale jde o konstrukci, třeba se to hnulo až dál. :( 

Ale je to fakt děsivý, že v tam malý rychlosti a tolik škody. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spolujezdce airbag má vlastní kastlik, něco jako u 306ky. Jak moc je to hnutý nevím. Ale podle řečí nešla zavřít ani přihrádka před spolujezdcem.

Uvidíme, co pojišťovna vymyslí. Prodejce ho ujišťoval, že by ten GAP krátit neměli. Jak to můžou prodat v aukci, když na odhlášení je potřeba papír o likvidaci? Navíc na díly toho moc není, okna mají vypískovaný číslo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám s tou aukcí celkem špatnou zkušenost. Pojišťovna to dá do aukce automaticky a pak pošle částku, za kterou si to výherce je ochoten odvézt. To je OK, ale ve chvíli, kdy majitel vraku požádá o kontakt, tak se smluvně zaváže, že ten vrak prodá tomu výherci. Ke všemu od chvíle, kdy si to pojišťovák nafotí, tak už se z toho auta nesmí vůbec nic sundat (třeba rádio, baterka...). To by taky ještě šlo, jenže tyhle překupníci nejsou vždy úplní dobráci. Čekal jsem o několik týdnů dýl, než se uráčil přijet, přitom auto stálo na pozemku města a starosta už celkem prudil, což jsem se nedivil. S výhercem se hrozně špatně komunikovalo, měl jsem na něj email, na který neodepisoval. Dovolat se mu, to byla loterie. Mě to tehdy špatně vycházelo, měl jsem to 150 km, tak jsem tam poslal známýho, ať to vyřídí. A ten to taky celkem zvoral, protože mu dal auto a podepsal nějakej papír. Dostal nějaký papír a protože si nevzal brýle, nepoznal, že je to kopie bez podpisu, bez vinka, bez ničeho, vlastně tam bylo jenom Peugeot 406 černá. Pak to začalo být ještě lepší, protože ten výherce to auto údajně obratem prodal a čekal jsem dva měsíce na údaje toho majitele, abych auto mohl vůbec přepsat, protože jenom odhlásit to nejde. Mezi tím skončilo i povinný ručení :-) No, příště bych se sakra rozmyslel, zvlášť když jde o vrak za pár korun, což naštěstí není případ týhle Dacie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojišťovna stále nic. Ale už je objednané jiné. Opět Dacie Logan MCV s 1.0Sce 55kW. Mělo by být ve stejné barvě i když není ofiko v konfigurátoru. Dodání do konce března 2017.

Tchán je prý skvělý zákazník, když do roka kupuje dvě auta. Navíc po ani ne 5tis.km. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Přišel dopis od společnosti Totalcar, že v dražbě bylo auto nabídnuto a vydraženo za cenu 116000 Kč. Do 5.1.2017 se má tchán ozvat a potvrdit či odmítnout nabídku. Potom by se k tomu měla vyjádřit pojišťovna Allianz a vyplatit zbytek. :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Dnes jsme byli v HK, auto se vydražilo tchán s cenou souhlasil a dnes odjelo k novému "majiteli" Auto Houdek z jižních Čech. Podle řidiče kupují totálky, které dávají do inzerce. Buď se prodají, rozeberou nebo asi jako Logan se opraví a dají do jejich bazaru. Logan odjel v mých očích stylově.

2ad5fbf839946b86c745626423f67c4e.jpg

6bdac45c8fd22b9fac9d570ad4fc757c.jpg

Tak teď se počká na plnění pojišťovny a na nové auto.

:xvul Stál tam na ploše ještě zbořený Tuscon CRDI 4AWD, ten byl též zánovní, předek o strom. Taky totálka, prý se to už neopravuje jako dřív.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...