Kukajz Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Ahojte, ako funguje rozmrazovanie čelného skla? Keď stlačím tlačítko, tak sa mi roztočí ventilátor na max a začne fúkať na čelné sklo studený vzduch. Ešte nikdy mi nefúkal teplý. Na zarosené sklo je to fajn. Zachvílku je odrosené. Ale na zamrznuté je to nepoužitelné. Mám niečo zle? Lebo som si všimol že mi túto zimu veľmi slabo kúri. Ide iba vlažný vzduch a regulačné knoflíky sú na "Hi" Ale to s tým asi nebude mať nič spoločné... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrafik Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Jde ti to správně. A odkud by se ten teplý vzduch vzal? Když je motor studený. Pokud máš instalované topné těleso ve ventilaci, tak ten výkon taky není takový, aby to hned bylo vidět. Pokud nemáš zamrzlé okno zevnitř, tak si k tomu zapni vnitřní okruh. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukajz Posted December 4, 2016 Author Share Posted December 4, 2016 Ja som si myslel či to nebude mať nejakú spojitosť s klímou, keď klíma chladí tak produkuje teplo a to teplo by sa využívalo na rozmrazovanie skla... ale to su také moje úvahy... Tak prečo to v tej príručke píšu že odmrazovanie a odmlženie? papier znesie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrafik Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Ano. S tím odmražováním čelního skla se může zapnout i klimatizace - vysušuje vzduch. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukajz Posted December 4, 2016 Author Share Posted December 4, 2016 To je pravda vysušuje ale nerozmrazuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 tak ještě jednou--když zapneš to tlačítko, zapne se v topení elektrická spirála, která ten studený vzduch, co fouká na okno, přece jen mírně otepluje a tím se okno i odmrazuje...,zároveň se elektricky nastaví klapky v topení tak, aby vzduch foukal jen na čelní a boční okna, abys co nejdříve mohl vyjet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest minimaxa Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 A když k tomu všemu ješte nastartuješ motor, voda v topení se ohřeje a vzduch bude ještě teplejší Ale po klimatizaci to opravdu nechtěj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukajz Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Oukej, díky za odpovede Takže budem zisťovať či mi funguje el. špirála a prečo mi tak slabo kúri auto. Možno termostat... Ale to som sa dočítal v inom topicu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest minimaxa Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Začal bych nejdříve zjištěním, zda vůbec máš přídavné topení ve výbavě Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 jestli spirálu v topení máš se dá zjistit podle VIN, ale i když ji budeš mít a bude funkční, neslibuj si od toho zázraky--netopí to nic moc , ale nezoufej, většina řidičů nemá ano to..., ideální je spirála v čelním okně Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukajz Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 A vedel by mi to niekto zistiť prosím? VIN: VF34H5FWCAS043560 Ďakujem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Na zjišťování výbavy máme téma, tam Ti pravděpodobněji někdo odpoví: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 (edited) před 34 minutami, Kukajz napsal: A vedel by mi to niekto zistiť prosím? VIN: VF34H5FWCAS043560 Ďakujem. žádnou topnou spirálu v topení nemáš, takže musíš čekat, až se ohřeje voda..., až teď jsem si všiml, že máš benzín, ty topné spirály v topení jsou jen v dieselech Edited December 5, 2016 by ozzy56 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukajz Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Ok. Ďakujem všetkým. Hold teraz idem pátrať, prečo mi to po dlhej jazde nekúri... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest minimaxa Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Může to být zavzdušněné, někde ucpané, vadný termostat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukajz Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 jj, najprv otvorím vičko nádržky-odvzdušním, potom skúsim hadice od termostatu po radiátor či hrejú, prestriekam konektory tep. čidla no a uvidím čo zistím... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rtsax Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 V 5. 12. 2016 at 8:43, ozzy56 napsal: jestli spirálu v topení máš se dá zjistit podle VIN, ale i když ji budeš mít a bude funkční, neslibuj si od toho zázraky--netopí to nic moc , ale nezoufej, většina řidičů nemá ano to..., ideální je spirála v čelním okně Ak sa niekomu zda ze ta spirala kuri malo treba jej pridat na dia je tam moznost 600w 800w a 1000w . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest minimaxa Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 Tak to by mě z hlediska technického provedení velmi zajímalo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rtsax Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 (edited) Necituj přímo předchozí příspěvek. Tak to naozaj neviem len viem ze je moznost nastavenia v dia Edited December 15, 2016 by minimaxa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrafik Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 Ono to taky může být montáží různých odporů, proto ta volba. Případně ŘJ umí PWM. Nebo má vůz slabší altík a podle jeho výkonu se mění povolený příkon topidla. Ty topné odpory, stejně jako např. vyhřívání sedaček ... řídí ŘJ podle aktuálního nabití AKU a zátěže alternátoru, proto to taky nemusí topit hned. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts