Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tempomat


Zdeník

Recommended Posts

  • O 2 týdny později...

nazdar chlapi, klídek, snad sa tu nebudeme vadit. Kazda snaha pomoct sa ceni.

Vsetky potrebne komponenty mam namontovane, teda packu, vypinac, spinac na spojke a brzde aj kabelaz. Len moja RJ nepodporuje tempomat.

Upraveno uživatelem Zdeník
gramatika
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

najschodnejsia cesta by bola asi vymena rj , ktora uz podporuje tempomat....

v tvojej nemusi byt ani vsetko osadene...nie je to len o SW

samozrejme prisposobit imno...

no a potom uz len doplnit kabelaz na packu ovladania...spojkovy a brzdovy spinac...

a az potom mozez diag povolit tempomat.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ma uz napadlo. Zatial som sa prepracoval len k jednej, ale ta bola z auta kde uz bolo BSI. Nevies nahodou Bosch cislo RJ pre RHZ bez BSI ktora podporuje tempomat? Vidim ze si z Brezna, asi som o tebe uz pocul. Nakupil som tam od jedneho mileho pana spustu dobrych veci a on mi spominal nejakeho machra na elektroniku od PSA...

Upraveno uživatelem Zdeník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Tak uz som pokrocil. Vymenil som v aute RJ motora a s immokrabičkou a spinackou. Diagnostika tempomat "vidi", aj sa dal povolit. Tempomat ale nefunguje a diagnostika vyhadzuje koherenciu brzdovych spinacov. Ked dam merane hodnoty, spinac na spojke aj oba na brzde funguju. Nemate niekto ponatie v com moze byt este zadrhel. Predpokladam ze kable su vsetky natahane, kedze isiel tempomat v RJ povolit.

Nema niekto elektricku schemu vypinaca, packy a spinacov ako je to prepojene s RJ pre HDi bez BSI?

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zdravim vsetkych. Dobra sprava, tempomat konecne funguje.....

...a teda keby mal niekto podobne trapenie, tu su informacie.

RJ motora je z Fiat Ulysee( co nie je vobec podstatne). Podstatne je aby bola pre motor RHZ, bez BSI. Moje cislo RJ je teraz 0281 010 135( pôvodné  xxxx 010 028), cize neplati ako sa tu niekde pisalo ze 0281 010 251 a vyssie. Vyrobena bola 11.10.1999.

Tempomat diagnostika videla, dal sa prepnut do pozicie "pritomny". Ale od vymeny RJ a aktivovani tempomatu neustale vypisovalo zavadu koherencia brzdovych spinacov. Nech som s nimi laboroval hore dolu, zavada stale trvala. A kym je v pamäti akakolvek zavada je tempomat vyradeny z cinnosti.

Samotny problem mi pomohol odhalit az skuseny kolega diagnostik. Zistil, ze po vymazani zavady sa tato objaví nie po zapnuti klucika a poskakovaní po pedaloch, ale vzdy az po starte motora. A tu je zakopany ten pes. V aute do datumu vyroby 07.2001 ktore nemalo tempomat z tovarne, je brzdove svetlo( a potom aj domontovany tempomat) zapojene na poistku č.28, ktora je pripojena na stavu cez tzv. X-kontakt, na ktorom sa v okamihu startu strati napätie, kvôli znizeniu spotreby pri starte. Je tam zapojene napr. vyhrievanie zadneho okna, kurenie a pod.

A prave tento chvilkovy vypadok napajania spinacov na brzde vyhodnotila riadiaca jednotka ako zavadu brzdovych spinacov a nedovolila spustit tempomat. Takze som si zo schemy poistiek zistil, ze od 07.2001 sa brzdové svetla istia poistkou č.3, ktora ma po zapnuti zapalovania stale napätie a prehodil som napajanie brzdovych svetiel na tuto poistku. Zavada sa prestala objavovat a tempomat si krasne funguje. Konecne. Stalo ma to zhruba 30 hodin patrania, rozoberania, premeriavania kabelaze k spinacom, packe a do RJ motora. No ziadna sranda. A tak to mam za sebou.... Vdaka debaterom za spolupracu.

 

 

Upraveno uživatelem Zdeník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...keby som nemal tempomat v 406tke, nevedel by som aka je to polahoda na dlhych tratiach a neriesil by som. Ale kedze som ho chcel a vedel, ze to ide urobit, tak som sa zahryzol a nepustil, kym som to nedoviedol do uspesneho konca. Uz sa mi o tom aj snivalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...