Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Výměna středového tunelu 405

Marcel505

Recommended Posts

Jsou středové tunely lehce záměnné? Jde mi o to za ruční brzdou, u Kouďáka jsem sundaval ten větší (s vypínači) s odkládací přihrádkou a na kastli byl ještě nějaký plech. Půjde mi to na 405, kde je ten menší střední tunel (ten bez vypínačů)?

Díky a budu doufat. Přišel mi ten plech dost velkej, aby na to padl ten menší plast... No budu doufat.

Protože kdyby šel ten plech sundat, vzal bych jej, ale patrně byl nabodovanej nebo přinejtovanej a koberec na tom dost držel...

• 1 month later...

Mám starej model. Problém bude v tom, že to tam nebude na co přichytit. Malej tunel je chycenej vzadu, velkej na plech ze stran.

Kdyby to šlo, tak jsem to z toho auta sundal, ale přišlo mi, že to tam je heftnutý nebo nanejtovaný... Jenže koberec držel fest, tak jsem to nebral. Každopádně už tehdy jsem si říkal, že tak velkej plech se těžko schová do malýho tunelu... :-(

• 3 months later...

Zkouším vyndat ten středový tunel na novém modelu. Mám ho včetně loketky a přepínačů u ruční brzdy. Povolil jsem dva šrouby vzadu na boku, dva vepředu pod manžetou řadicí páky. Ručku zatáhnul do nejvyšší polohy. Odpojil konektory A stejně to nejde vyjmout. Rvu do všech stran a nic :myslim.

Tak už jsem si poradil. Hrubou silou. Po celkové demontáži středové konzole vybavené loketní opěrkou jsem zjistil, že konzola drží ještě dalšími 2 šrouby k podlaze.

V návodu od Haynes se to nedozvíte, ani v servisboxu. Je potřeba šroubovákem vyloupnout tu odkládací přihrádku, co je potažená takovým semišem (VIZ OBRÁZEK Č.16). Je pod madlem ručky, když je brzda uvolněná. Pod ní jsou pak dva šrouby, co drží L-konzolu z ocelových trubek a je k ni připevněna ta loketní opěrka.

Poté pujde konzola přetáhnout přes ručku, která je v nejvyšší poloze (zabržděno). Byl to celodenní boj, ale už jsem to naskládal zpět. Vše jen kvůli 2 žárovkám v displeji zobrazující čas/teplotu :). Kdo si hraje...

krytka_konzola.JPG

Musí se povolit dva šrouby vpředu pod rádiem. Pak dva šrouby vzadu na boku konzole. Jsou přístupné po odsunutí sedadel. To vše je popsané v Haynes příručce. Jenže to platí jen pro konzolu bez loketní opěrky. Pokud je loketka, musíš povolit další dva šrouby, co drží kovovou L-výztuhu k podlaze. Šrouby jsou schování pod krytem viz. obrázek výš č.16.

A to jsem nikde nevyčetl, tak jsem za to rval, až to povolilo. A pak zjistil, že tam byly ještě jiné šrouby.  

• 1 year later...